Τα cookies επιτρέπουν μία σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την περιήγηση στο http://eoslmay.org/. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Ημερολόγιο όλων των Αγώνων και Εκδηλώσεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31

Σύλλογοι Μέλη Ομοσπονδίας

Σύλλογοι Μέλη Ομοσπονδίας

 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΙΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1930

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 17 105 52 ΑΘΗΝΑ                            

                                            ΑΓΩΝΑΣ  ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ  80 χλμ

                                       ΄΄ΑΝΘΙΜΟΣ  ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ  ,,

       Η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, προκηρύσσει για πρώτη φορά στην Ήπειρο αγώνα υπεραπόστασης δρόμου 80 χιλιομέτρων, προς τιμή του Ηπειρώτη ιερομόναχου από τα Θεοδώριανα Άνθιμου Αργυρόπουλου, που μύησε στην Φιλική Εταιρεία τον Κολοκοτρώνη, τον Νικηταρά και τον Διονύσιο Σολωμό.  Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου 2021.

       Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την Άρτα με σημείο εκίννησης το άγαλμα του Άνθιμου Αργυρόπουλου που βρίσκεται στον αύλιο χώρο του μουσείου Σκουφά στην Παρηγορήτισσα  και θα τερματίσει στο μνημείο του Άνθιμου Αργυρόπουλου στα Θεοδώριανα. Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στον αγώνα τιμώντας την επέτειο της επανάστασης θα “ τρέξουν” Δήμους που το όνομά τους είναι συνδεδεμένο με την ελληνική επανάσταση όπως Δήμος Νικολάου Σκουφά, Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη…. Επίσης θα περάσουν περιοχές που βάφτηκαν με αίμα αγωνιστών όπως Πέτα , Μελάτες, Βουργαρέλι,  Αθαμάνιο, σταυρός Θεοδωριάνων, κ.α. καθώς και βυζαντινά μνημεία όπως κόκκινη εκκλησιά, μοναστήρι Αγ. Γεωργίου….., χωρίς βέβαια να ξεχνάμε τις φυσιολατρικές ομορφιές όπως την λίμνη πουρναρίου, τα αγέρωχα και επιβλητικά Τζουμέρκα και τον ποταμό Άραχθο.

    Η επιτυχία τέτοιων αγώνων στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην βοήθεια όλων αυτών που μπορούν να προσφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιαδήποτε θέση.  

    Η μεταξύ μας επικοινωνία για όλα τα θέματα του αγώνα θα γίνεται με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής:

                   Ελπίδα Γιώτη 6977078342 και

                  Χρήστο Μπαλτζώη 6973559633.

   

Αναζήτηση

Εγγραφή Newsletter

Σύνδεση Facebook

fb-1-un

Αθλητισμός για Όλους

1-3-5-1-eoslmay-a

Μέλος της Παγκόσμιας & Ευρωπαϊκής Ομοσπον. F.I.S.p.T. & U.E.S.p.T.

FISpT logo

uespt-union-europeen-sports-pour-tous

Αθλητισμός για Όλους

Συνεργαζόμενοι Φορείς

EOSLMA-Y 250X100-eng 001