Τα cookies επιτρέπουν μία σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την περιήγηση στο http://eoslmay.org/. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Ημερολόγιο όλων των Αγώνων και Εκδηλώσεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31

Σύλλογοι Μέλη Ομοσπονδίας

Σύλλογοι Μέλη Ομοσπονδίας

Αγώνες Υπεραποστάσεων

1ος ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ 

Ο Δήμος Σπάρτης

Ο Δήμος Ευρώτα

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης

Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης

Με την ευγενική συμπαράσταση των Σπαρτιατών Δρομέων

ως τεχνικών συμβούλων του αγώνα,

Προκηρύσσουν τον αγώνα υπεραπόστασης 60 περίπου χλμ.(αναμένεται η ακριβής μέτρηση της διαδρομής)

Σπάρτης – Νήσου Κρανάης Γυθείου

με την ονομασία: 

1ος ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα εκκίνησης: Aπόγευμα(αναμένεται η τελική ανακοίνωση της ώρας εκκίνησης)

Χιλιομετρική Απόσταση:60 περίπου χλμ.(αναμένεται η ακριβής μέτρηση)

Εκκίνηση:Σπάρτη, Άγαλμα Βασιλιά Λεωνίδα

ΤερματισμόςΝήσος Κρανάη* Γυθείου

Διαδρομή Αγώνα: Σπάρτη – Καλάμι – Γούναρη – Κατσαρό – Καλύβια Σοχάς – Ανώγεια – Παλαιοπαναγιά – Ξηροκάμπι – Ποταμιά – Χάνια Βασιλακίου – Κροκεές – Στεφανιά – ο αγώνας από αυτό το σημείο θα κατευθυνθεί Γύθειο, ή μέσω Σκάλας Ευρώτα ή από τον οικισμό Σούλι(αναμένεται η τελική ανακοίνωση, οπότε και ο τελικός αριθμός χιλιομέτρων) – Γύθειο – Νήσος Κρανάη τερματισμός)

Ο αγώνας εμπνέεται από την αρπαγή της Ωραίας Ελένης από τον Πάρη, και αφού έφυγαν από την Σπάρτη, κατέφυγαν στην Νήσο Κρανάη του Γυθείου, από όπου και επιβιβάστηκαν για την Τρόια, με τα γνωστά επακόλουθα του Τρωικού Πολέμου!

Ο αγώνας θα διεξαχθεί εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες της πανδημίας του COVID 19, και αρθούν οι απαγορεύσεις που αφορούν τις αθλητικές δραστηριότητες!
Οι τελικές ανακοινώσεις του αγώνα, και το άνοιγμα των εγγραφών θα γίνουν όταν και εφόσον, το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας!
Όλες οι πληροφορίες του αγώνα, σταδιακά θα ανέβουν στον διαδικτυακό τόπο της διοργάνωσης 
www.lakoniautrarunning.com

Για οποιεσδήποτε πρώτες πληροφορίες, παρακαλούμε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εξής τρόπους:

Emaillakoniaultrarunning@gmail.com

ή στα τηλέφωνα 6955985506/ 6936853165(Γορανίτης Παύλος)

Ευελπιστούμε ότι οι συνθήκες στην χώρα μας, θα επιτρέψουν την διεξαγωγή του νέου και συνάμα πανέμορφου αυτού αγώνα υπεραπόστασης, και να καταφέρετε να βρεθείτε όσοι περισσότεροι γίνεται σε αυτόν!

Μέχρι τότε…..ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ! 

Η Οργανωτική Επιτροπή 

*Νήσος Κρανάη: Η Κρανάη είναι νησίδα ακριβώς δίπλα στο Γύθειο, με το οποίο συνδέεται με προβλήτα που χτίστηκε το 1898. Ονομάζεται και Μαραθονήσι, επειδή είναι κατάφυτο με μάραθο.

Είναι βέβαιο ότι κατοικείται από την αρχαιότητα, καθώς ο Όμηρος αναφέρει ότι ο Πάρις και η Ωραία Ελένη κρύφτηκαν εδώ και πέρασαν την πρώτη τους νύχτα μετά την απαγωγή, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον Μενέλαο, βασιλιά της Σπάρτης και σύζυγο της Ωραίας Ελένης. Από εδώ, το παράνομο ζευγάρι ξεκίνησε το ταξίδι του για την Τροία. Το όνομα Κρανάη συνδέεται με την ιστορία αυτή, αφού σύμφωνα με το μύθο ο Πάρις ξέχασε εδώ το κράνος του πριν τη βιαστική τους απομάκρυνση από την περιοχή.

Το νησί είναι γνωστό και ως τόπος κατοικίας της οικογένειας των Γρηγοράκηδων και ο πύργος του Τζανετάκη Γρηγοράκη, που κτίστηκε το 1829 και στέκει ακόμα πάνω στο νησάκι, σήμερα φιλοξενεί το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Μάνης. Το νησί καλύπτεται από ένα όμορφο πευκοδάσος και όσοι το διασχίσουν και βρεθούν στην πίσω πλευρά θα δουν να υψώνεται μπροστά τους ένα ακόμα ενδιαφέρον αξιοθέατο, ο φάρος. Πρόκειται για ένα φάρο κτισμένο από μάρμαρο, με οκταγωνικό πύργο και βοηθητικά κτήρια στη βάση του, που κατασκευάστηκε το 1873. Επαναλειτούργησε το 1949, ενώ τα βοηθητικά κτήρια και το ισόγειο φιλοξενούν το Ναυτικό Μουσείο Μάνης και χώρους αναψυχής. Πάνω στο νησάκι βρίσκεται και το εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου.

7ος ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 142χλμ. ΤΡΙΠΟΛΗ – ΣΠΑΡΤΗ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

΄΄Αφιερωμένος στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση΄΄

                                       Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο Δήμος Τριπόλεως

Ο Δήμος Σπάρτης

Ο Δήμος Καλαμάτας

Και ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, και την συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων ως Τεχνικών Συμβούλων του αγώνα

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ

Τον 7ο ΔΡΟΜΟ ΑΘΑΝΑΤΩΝ – αγώνας υπεραπόστασης 142χλμ. ΤΡΙΠΟΛΗ – ΣΠΑΡΤΗ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο - Kυριακή 30 - 31 Οκτωβρίου 2021

Αφετηρία αγώνα: Τρίπολη – Πλατεία Άρεως(άγαλμα Κολοκοτρώνη)

Ώρα εκκίνησης: 09.00 (Σάββατο 30/10/2021)

Τερματισμός: Καλαμάτα(κεντρική πλατεία – άγαλμα Ηρώων) – μέχρι 09.00 το πρωί Κυριακής 31/10/2021(Σε περίπτωση αλλαγής της ώρας εκείνη την Κυριακή, οι τερματισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 8.00 το πρωί)

Όριo αγώνα: 24 ώρες

Τις επόμενες εβδομάδες θα βγει η τελική προκήρυξη καθώς και το άνοιγμα των εγγραφών!

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΤΩΝ – ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!

Για περισσότερα στοιχεία - πληροφορίες:

www.athanatoi.gr

ή στα τηλέφωνα 6955985506 – 6936853165(Γορανίτης Παύλος)

ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ-ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 70 ΧΛΜ.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Με την αρωγή φορέων της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Πέτρου

Και με την ευγενική συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων ως Τ   εχνικών Συμβούλων του αγώνα,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 70 ΧΛΜ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ

΄΄ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ – ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ΄΄

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 17/07/2021

Αφετηρία – τερματισμός: Αγ.Πέτρος Αρκαδίας

Απόσταση:70 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 16.00

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται όλος σε άσφαλτο. Πρόκειται για κυκλική διαδρομή, με αφετηρία και τερματισμό τον Αγ.Πέτρο Αρκαδίας. Ο αγώνας αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 70χλμ. Ο αγώνας πραγματοποιείται όλος σε μία περιοχή απείρου κάλλους, περνώντας κάτω από έλατα, πλατάνια και άλλα δέντρα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά.

Ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ.Πέτρο Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας και κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού – Βαρβίτσα – Καρυές – Βούρβουρα και τερματίζει πάλι στον Αγ.Πέτρο, πραγματοποιώντας μία κυκλική διαδρομή μήκους 70χλμ.

Όριο αγώνα: 10 ώρες.

Για οποιαδήποτε πρώτη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας μας email στο lakoniaultrarunning@gmail.com ή στa τηλ.6955985506/ 6936853165(ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.kronionperasma.com

ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Σύντομα τις επόμενες εβδομάδες, AN KAI EΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, θα ακολουθήσει αναλυτικότερη προκήρυξη του αγώνα

ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ (ΗΜΙΚΡΟΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ)-ΑΓΩΝΑΣ 37 ΧΛΜ.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Με την αρωγή φορέων της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Πέτρου

Και με την ευγενική συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων ως Τ   εχνικών Συμβούλων του αγώνα,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 37,5 ΧΛΜ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 17/07/2021

Αφετηρία – τερματισμός: Αγ.Πέτρος Αρκαδίας

Απόσταση:37 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 16.00

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται όλος σε άσφαλτο. Ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ.Πέτρο Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας και διεξάγεται παράλληλα με το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ!Οι αθλητές θα ξεκινήσουν όλοι μαζί!Αυτοί που θα συμμετάσχουν στους Δρόμους Πάρνωνα, φτάνουν μέχρι το σημείο της Στραβόρραχης(18,5χλμ.) όπου κάνουν αναστροφή, και από τον ίδιο δρόμο τερματίζουν στο σημείο εκκίνησης τους!

Όριο αγώνα: 6 ώρες.

Για οποιαδήποτε πρώτη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας μας email στο lakoniaultrarunning@gmail.com ή στa τηλ.6955985506/ 6936853165(ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.kronionperasma.com

ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Σύντομα τις επόμενες εβδομάδες, AN KAI EΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, θα ακολουθήσει αναλυτικότερη προκήρυξη του αγώνα

Αγώνας Ιστορικών Κάστρων Ρούμελης (Δρυμαίας, Μενδενίτσας,Τιθρωνίου, Ελάτειας, Άνω Τιθορέας, Αμφίκλειας)

ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Ο ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με τον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, τις δημοτικές ενότητες – διαμερίσματα και τους μαζικούς φορείς – συλλόγους του δήμου στις δημοτικές ενότητες – διαμερίσματα της Αμφίκλειας – Ελάτειας – κάτω Τιθορεας -άνω Τιθορεας- Δρυμαίας –Τιθρωνίου και την δημοτική ενότητα  Μενδενίτσας, θα διοργανώσει την Κυριακή 20 Ιουνίου τον αγώνα δρόμου ιστορικών κάστρων της περιοχής Καλλίδρομου – Παρνασσού που είναι αφιερωμένος στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Ο αγώνας θα έχει απόσταση 66 xλμ και θα έχει εκκίνηση της κεντρική πλατεία της ιστορικής Μενδενίτσας και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας διασχίζοντας κατά σειρά το Τιθρώνιο,την Δρυμαία , την Ελάτεια, την κάτω Τιθορέα, και την άνω Τιθορέα, παράλληλα με τον αγώνα υπεραποστασης θα διεξαχθουν και 2 αγώνες σκυταλοδρομίας με 3 επί 22 χλμ η πρώτη και 2 επί 33 χλμ η δεύτερη.

Ώρα εκκίνηση των αγώνων 09.00 από την Μενδενίτσα

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δρομείς έως συμπλήρωσης του ορίου συμμετοχής που η οργανωτική επιτροπή ορίζει τον αριθμό των 350 δρομέων και στους 3 αγώνες.

Οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι την Δευτέρα 14 Ιουνίου εκτός και εάν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα στο προαναφερόμενο όριο.

Η οικονομική συμμετοχή για τον αγώνα των 66 χλμ ορίζεται το ποσόν των 50 ευρώ, για την σκυταλοδρομία των 3×22 χλμ, στο ποσό των 25 ευρώ το άτομο και στην σκυταλοδρομία των 2×33 χλμ το ποσόν των 35 ευρώ το άτομο, που θα πρέπει να έχει εξοφληθεί στον αριθμό λογαριασμού του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ μέχρι και την τέταρτη 16 Ιουνίου.

Ο τρόπος καταβολής-συμμετοχής θα γίνεται ως εξής:

Ο συμμετέχων αθλητής θα αναγράφει το όνομά του στο έντυπο κατάθεσης, στο λογαριασμό του συλλόγου:

ΤΡΑΠΕZA EUROBANK ERGASIAS A.E. (NTT)

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: 00260602830200575455

IBAN: GR86 0260 6020 0008 3020 0575 455

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και θα το αποστέλλει Ηλεκτρονικά Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δεν κατατεθούν το αντίτιμο συμμετοχής, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στον αγώνα. Ακόμη και όταν γίνεται ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων πρέπει να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντα, και το κόστος μεταφοράς επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τον καταθέτη και σε καμία περίπτωση τον σύλλογο.

Θα υπάρξουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους δρομείς από την Αθήνα – πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά από το ξενοδοχείο Στάνλεϋ με ώρα εκκίνησης την 05.00 της Κυριακής 20 Ιουνίου επίσης θα υπάρξει λεωφορείο από τον σιδηροδρομικό σταθμό κάτω Τιθορεας για τους μεταβαίνοντες με τον σιδηρόδρομο, που θα αναχωρήσει από την κάτω Τιθορέα για την Μενδενίτσα ώρα 07.30.

Ο αγώνας των 66 χλμ θα έχει όριο τερματισμού τις 10 ώρες ήτοι θα κλείσει στις 19.00.

Μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή θα ακολουθούσουν οι απονομές στους νικητές – τερματίζοντες, γεύμα και πολιτιστική εκδήλωση στον χώρο τερματισμού στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 21.00 για Αθήνα – κάτω Τιθορέα.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ 6 ΝΙΚΗΤΕΣ – ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΒΑΡΥΤΙΜΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΣΑΝ ΕΠΑΘΛΑ, ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΕΝΘΥΜΙΑ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ 6 ΠΡΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΥΠΕΛΛΑ – ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΘΥΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Όλοι και όλες οι τερματίζοντες θα λάβουν αναμνηστικά μετάλλια και ενθύμια συμμετοχής, και θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες, υψομετρικά, σταθμοί ανεφοδιασμού κτλ μέσα στους επόμενους μήνες.

Λίγα λόγια για την ιστορία:

Από την πανάρχαια Μενδενίτσα με τα μυκηναϊκά τείχη και την περιλάλητη μεσαιωνική μαρκιωνια της και το κάστρο – βίγλα του στενού των Θερμοπυλών, στο ιστορικό πανάρχαιο κάστρο του Τιθρωνίου και του κάστρου της Δρυμαίας, για να φτάσει κάνεις μέσα από τον γόνιμο κάμπο του βοιωτικού Κηφισού στην πανάρχαια Ελάτεια την πρωτεύουσα του κοινού των Φωκαέων, και να ανηφορίσει δια μέσου της κάτω Τιθορέας, στην θρυλική άνω Τιθορεα την Βελίτσα των νεώτερων επαναστατικών χρονών και για να τερματίσει στην πανέμορφη ιστορική Αμφίκλεια. Τρέχοντας στα βήματα του Γιαννη Διοβουνιωτη, του πρωτομάρτυρα Αθανασίου Διάκου, του λιονταριού της Ρούμελης Οδυσσέα Ανδρούτσου, του μάρτυρα  Ησαΐα επισκόπου Σάλωνων, του αρχιστρατήγου αήττητου Γεωργίου Καραϊσκάκη, του Αγιοργιαννίτη Κομνα Τράκα, των Μενδενιτσιωτών αγωνιστών Εγγολφόπουλου και Δερνιτσιώτη, τόσων και τόσων χιλιάδων αγωνιστών από όλα αυτά τα ηρωικά χώρια και κωμοπόλεις που έδωσαν το αίμα τους σε αυτήν την εποποιία του απελευθερωτικού αγώνα 1821-1829. Στα χνάρια τους σε αυτόν τον ιστορικό τόπο 200 χρόνια μετά οι Έλληνες και Ελληνίδες -και όχι μόνο αφού φιλοδοξία της διοργάνωσης είναι να φέρει κοντά της και δρομείς από άλλες χώρες- θα τρέξουν αυτόν τον αγώνα μνήμης ο όποιος θα διεξάγεται ετήσια την 3η Κυριακή κάθε Ιουνίου.

Προσοχή ,ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί ,ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ υπάρξουν απαγορεύσεις από την ελληνική πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοιού !ΣΕ περίπτωση απαγόρευσης του ,τότε θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου με τους ίδιους όρους.

Δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά εδώ.https://www.apollonrunnersclub.gr/agonas-istorikon.../

 
 

Αναζήτηση

Εγγραφή Newsletter

Σύνδεση Facebook

fb-1-un

Αθλητισμός για Όλους

1-3-5-1-eoslmay-a

Μέλος της Παγκόσμιας & Ευρωπαϊκής Ομοσπον. F.I.S.p.T. & U.E.S.p.T.

FISpT logo

uespt-union-europeen-sports-pour-tous

Αθλητισμός για Όλους

Συνεργαζόμενοι Φορείς

EOSLMA-Y 250X100-eng 001