Τα cookies επιτρέπουν μία σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την περιήγηση στο http://eoslmay.org/. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Ημερολόγιο όλων των Αγώνων και Εκδηλώσεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
27
28
29
30

Σύλλογοι Μέλη Ομοσπονδίας

Σύλλογοι Μέλη Ομοσπονδίας

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ORIENTEERING, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ORIENTEERING, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Γειά σας φίλοι και συνάδελφοι,

από το Νοέμβρη έχουμε να σας στείλουμε κάποιο ημέιλ ή να κάνουμε κάποια ανακοίνωση στο Facebook ή στο Blog μας. Αυτό για δύο λόγους. Δεν υπάρχει λόγος να φλυαρούμε και να ανακοινώνουμε πράγματα τα οποία είναι αμφίβολο ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε, αλλά και γιατί όλα τα μέλη του συλλόγου μας που μπορούν να σχεδιάζουν και να παράγουν δράσεις Orienteering είμαστε εκπαιδευτικοί σε σχολικές μονάδες (οπότε αυξήθηκαν, με τα τηλεμαθήματα, υπερβολικά οι ώρες εργασίας μας, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα αρκετά παραγωγικό μάθημα).

Οπότε, έστω και επετειακά, ας κάνουμε μία ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε.

10 / 3 / 2020 μεσημέρι : Βρισκόμαστε όλοι στην Αριδαία, έχουμε συνεννοηθεί με την ΔΔΕ Πέλλας, και ξαναβλέπουμε τις λεπτομέρειες για την τριήμερη γιορτή του Προσανατολισμού (29-31 Μάρτη, σε Έδεσσα και Αλμωπία) με πολύ Orienteering, πάρτυ, ξεναγήσεις και παιγνίδια στην περιοχή. Όταν ακούμε για το κλείσιμο των σχολείων, κλπ.

11 / 3 / 2020 : Ψάχνουμε να βρούμε τηλέφωνα και ημέιλ των μαθητών μας. Τι είναι το Webex; Έχουν ιντερνετ για να δουλέψουμε με Skype; Πως θα κάνουμε μάθημα χωρίς πίνακα; Θα μπορέσουν να μετακινηθούν με λεωφορείο τα παιδιά από Λαύριο, Αθήνα ή Άργος για Αλμωπία; Πότε θα ανοίξουμε; Είναι ο Covid μιά γρίπη ή κάτι άλλο; Μας δουλεύουν ή όχι;

12 / 3 / 2020 και επόμενες μέρες : Αναβάλλουμε όλες τις δράσεις που έχουμε προγραμματίσει (γιορτή του Προσανατολισμού, παρουσιάσεις, αγώνες, προπονήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία) σε συνεννόηση με τα σχολεία που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Απρίλης 2020 : Τα μαθήματα στα σχολεία έχουν βρεί τους ρυθμούς τους, οπότε πειραματιζόμαστε. Τι θα λέγατε; θα μπορούσαμε να κάνουμε Orienteering μέσω Skype; Μάλλον όχι. Όμως όταν κάποιοι έχουν γνωρίσει το Orienteering, μπορούμε να μελετήσουμε τεχνικές, να κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου, κλπ. Το δοκιμάσαμε με 10 τολμηρούς σε 4 τμήματα (από 1 ως 4 άτομα). Το κριτήριο χωρισμού των τμημάτων ήταν, το επιστημονικό υπόβαθρο, το επίπεδο γνώσης του Orienteering, και οι ανάγκες που υπολογίσαμε ότι θα μπορέσουν να καλυφτούν. Για το κάθε τμήμα, και ανάλογα με τους στόχους που θέσαμε, έγινε κύκλος από 6 ως 27, συνήθως δίωρες συναντήσεις.

Μάης 2020 : Ανοίγουμε δειλά – δειλά και επαναπρογραμματιζόμαστε.

Καλοκαίρι 2020 : Καταφέρνουμε να κάνουμε 4 αγώνες στο Λαύριο, αλλάζοντας την σχεδίαση και την οργάνωση, για αποφυγή συνωστισμού, και λαμβάνοντας πρόσθετα προστατευτικά μέτρα. Όμως στην Αριδαία τα πράγματα δεν πάνε καλά. Θυμηθείτε τα κρούσματα στις μεγάλες κονσερβοποιίες του νομού Πέλλας. Δυστυχώς μέσα στα κρούσματα αλλά και στα θύματα υπάρχουν και κοντινοί μας άνθρωποι.

Αύγουστος + Σεπτέμβρης 2020 : Παρόλα αυτά, ελπίζουμε σε μιά υποχώρηση της πανδημίας και επανοργανωνόμαστε.

Ολοκληρώνονται τα μαθήματα με Skype, έχουν γίνει κάποιες νέες χαρτογραφήσεις και ετοιμάζουμε το 6ο τριήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς (για το τέλος του Οκτώβρη).

Οκτώβρης 2020 : Καταφέρνουμε να κάνουμε δύο αγώνες στο Λαύριο, αλλά το σεμινάριο ακυρώνεται την τελευταία στιγμή. Μετά την πρώτη έκρηξη κρουσμάτων στην Λαυρεωτική που ξεκίνησε από την ομάδα μπάσκετ του Λαυρίου.

Νοέμβρης 2020 : Κλείνουν τα σχολεία. Απόφασίζουμε να ξαναξεκινήσουμε τις προπονήσεις σε γκρούπ των δύο ατόμων. Όμως οι προβληματισμοί αρκετών γονέων, μας αναγκάζουν να μην προχωρήσουμε σε προπονήσεις παιδιών αλλά μόνο ελάχιστων ενηλίκων. Ταυτόχρονα, ο χρόνος εργασίας μας στα σχολεία μας αυξάνεται κατακόρυφα.

Χειμώνας 2020-2021 : Κύριε με ακούτε; Ωχ πάλι κόλλησε το Webex!! Θα πω ότι δεν είχαμε ίντερνετ, ας κοιμηθώ λίγο ακόμα. Μα γιατί δεν τα καταλαβαίνω αφού προσπαθώ. Θα έχουμε εξετάσεις το Ιούνη; Δεν αντέχω άλλο.

Μάρτης 2021 : Σε τι μπορούμε να ελπίζουμε, άραγε;

Πάντως: Τον Απρίλη θα συμμετάσχουμε στην διαδικτυακή συνάντηση της South East European Orienteering Association, και θα είμαστε έτοιμοι μόλις επιτραπεί, να ξεκινήσουμε σύντομα τους αγώνες (με τα απαραίτητα μέτρα). Επίσης μόλις ανοίξουν τα σχολεία (που θα ελαφρώσει και το ωράριό μας) θα ξαναξεκινήσουμε προπονήσεις και θα οργανώσουμε σεμινάριο για εκπαιδευτικούς μέσω Skype, που θα ολοκληρωθεί δια ζώσης, στο Λαύριο τον Ιούλη.

Επειδή όμως, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο θεός γελάει.............

εις το επανιδείν

Δημήτρης Καραδημητρίου

(πρόεδρος του Πανελλ. Επίστ. Και Αθλ. Συλλ. Εκπ/κών για το Orienteering)


03


 

Αναζήτηση

Εγγραφή Newsletter

Σύνδεση Facebook

fb-1-un

Αθλητισμός για Όλους

1-3-5-1-eoslmay-a

Μέλος της Παγκόσμιας & Ευρωπαϊκής Ομοσπον. F.I.S.p.T. & U.E.S.p.T.

FISpT logo

uespt-union-europeen-sports-pour-tous

Αθλητισμός για Όλους

Συνεργαζόμενοι Φορείς

EOSLMA-Y 250X100-eng 001