ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ 2019. Αφιερωμένα στους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες του Δήμου Μαραθώνα20 Ιουλίου, 2019

ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ 2019. Αφιερωμένα στους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες του Δήμου Μαραθώνα.
   
Όπως κάθε χρόνο έτσι και η φετινή εκδήλωση των Βελερεφοντειων είχε και κοινωνικό χαρακτήρα βοηθώντας και στηρίζοντας τον εθελοντισμό και ιδιαίτερα το Σωματείο  Εθελοντών  Δασοπυροσβεστών του Δήμου Μαραθώνα εκτελώντας εθελοντικό έργο πυροπροστασίας και όχι μόνο για όλη την ευρύτερη περιοχή μας. 
________________________________ 
 
Ο σκοπός της αθλητικής και πολιτιστικής εκδήλωσης των Βελερεφοντειων δεν είναι μόνο η συμμετοχή στην άθληση και στον τρόπο, αλλά και η παρουσία μας και προσφορά μας στην κοινωνία και στις ανάγκες της. Αυτό το σκεπτικό έχει ο δραστήριος σύλλογος της περιοχής ο Τελμησσός όπου είναι και ο κύριος διοργανωτής.Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν τις πρωινές προς μεσημεριανές ώρες τους συντελεστές τις όλης διοργάνωσης αλλά και την συμμετοχή αρκετών αθλητών και αθλουμένων. Παρ ‘ολα αυτά όμως τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους γύρω στις 250 συμμετοχές.
Eνας Βέλγος, ο 27χρονος Frederic Cappaert, αναδείχθηκε νικητής στα Βελεροφόντεια, την 19 η συνεχή έκδοση αφιερωμένη στον εθελοντισμό και ειδικά στους εθελοντές δασοπυροσβέστες του δήμου Μαραθώνα. Προσέφερε έτσι διεθνές χρώμα στον αγώνα ή αν θέλετε τόνωσε τα πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά του. Κάλυψε τα 5900μ της όμορφης διαδρομής στον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Μάκρης σε 20:38. Ετρεξε συγκρατημένα και είχε τον απόλυτο έλεγχο…Δεν επέτρεψε στο Νίκο Σκούταρη του ΣΔ Βόλου (2 ος σε 20:57) καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας! Τρίτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Αλεβίζος σε 20:59. Ακολούθησαν – 4 ος Βασίλης Αργυριάδης «Μακεδόνες δρομείς» 20:59, 5 ος Πρόδρομος Παρούτογλου «myathlete»
21:49 και 6 ος Ανδρέας Νίνης ΑΠΣ «Μιλτιάδης» 21:54. Ο Frederic, κάτοικος Φλάνδρας (Sint-Niklaas), έχει ατομικές επιδόσεις εντός στίβου
14:59.79 στα 5000μ και 8:37.88 στα 3000μ. Απολαμβάνει τις διακοπές του με τη σύντροφό του και αποτυπώνει όλες τις διαδρομές του εντός Αττικής στο strava.com. Η γνωστή αγωνίστρια σε όλα Αλεξ Παναγιώτου νίκησε σχετικά εύκολα στις γυναίκες με 26:04. Δεύτερη τερμάτισε η Εύα Βασιλακοπούλου του ΑΠΣ «Τελμησσός» με 26:19 και τρίτη η Τατιάνα Ιβανόφσκαγια επίσης του ΑΠΣ με 26:21. Τερμάτισαν συνολικά 221 δρομείς,
162 άνδρες+59 γυναίκες. Με χαρά είδαμε ανάμεσά τους να τρέχει ξανά ο Κώστας Τσαγκαράκης, ιδρυτής του ΣΔΥΑ και του ΑΓΣ «Ανατολή». Αυτή η εξέλιξη στα δύο φύλα οριστικοποίησε την κατάταξη στο «Τρόπαιο Μαραθώνα». Τροπαιούχοι ονομάζονται δύο δρομείς που μετείχαν και στους τέσσερις αγώνες του θεσμού, ο Νίκος Σκούταρης με σύνολο 228β και η Τατιάνα Ιβανόφσκαγια με 196β. Ιδού οι τελικές δεκάδες – άνδρες: 1.
Νίκος Σκούταρης 228β (60+54+60+54), 2. Μάριος Πορικός 88β (48+40), 3.
Λουκάς Γκιόκας 86β (43+43), 4. Ανδρέας Νίνης 86β (48+38), 5.
Χριστόφορος Γεωργόπουλος 60β, 6. Frederic Cappaert BEL 60β, 7.
Πετροπαύλος Μανδουραράκης 54, 8. Νίκος Δαλαρής 54β, 9. Γιώργος Τσαμόπουλος 50β (24+26) και 10. Παναγιώτης Μπουρίκας 48β – γυναίκες:
1. Τατιάνα Ιβανόφσκαγια 196β (60+40+48+48), 2. Λέλα Σάγκα-Κεχαγιά 120β (60+60), 3. Ναταλία Τσαμτσούρη 108β (54+54), 4. Αλεξ Παναγιώτου 108β (48+60), 5. Εύα Βασιλακοπούλου 88β (34+54), 6. Dorota Suchocka 93β (28+43+22), 7. Βίκυ Κατσάνου 75β (32+43), 8. Κατερίνα Γεωργοπούλου 75β (32+43), 9. Ζωζιάννα Καραπάτσιου 64β (26+38) και 10. Μαρία Λουκοπούλου 54β.
Παράλληλα συνέβη ο παιδικός αγώνας των 300μ. Οι τρεις πρώτοι – αγόρια:
1. Ηλίας Κωστάκης, 2. Χριστόφορος Μπουραζανης και 3. Λευτέρης Γιαλαρακης – κορίτσια: 1.Ελπίδα Πασκοπουλου, 2. Βodziony Paulina και 3. Αννα Τζιμα. Την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα έδωσε ο π. Σταμάτιος εφημέριος του ΙΝ Αγίου Ιωάννη Μαρκοπούλου και πασίγνωστος για τους δύο αγώνες δρόμου που διοργανώνονται στην περιοχή του, μαζί με τον πρωταθλητή του Μαραθωνίου δρόμου και επίτιμο μέλος του Τελμησσου Γιώργο Μάλιαρη και με τον Βλάση Καραβασίλη… Ο οργανωτής ΑΠΣ «Τελμησσός» για άλλη μια χρονιά παρουσίασε ένα δρομικό γεγονός με έμφαση στο δρομέα. Ο Βλάσης Καραβασίλης με το δοκιμασμένο επιτελείο του. επιμελήθηκαν όλες τις λεπτομέρειες, όπως την πλούσια τροφοδοσία, την εμφανή σήμανση της διαδρομής, το συντονισμό των εθελοντών, κ.α. Η Ιακωβίνα Βρεττού, παιδίατρος και μέλος του ΑΠΣ παραμέρισε τη δρομική συμμετοχή της και ενίσχυσε την ιατρική/νοσηλευτική ομάδα. Αυτή η ομάδα είχε συνεργάτες τους διασώστες Μαρκόπουλου- Κουβαρά. Κύριος χορηγός ανέλαβε το πολυϊατρείο «Iatrology” με έδρα ατη Νέα Ερυθραία. Πλούσια δώρα και προσφορές στους δρομείς επεφύλαξαν οι άλλες εταιρείες που υποστήριξαν τα εφετινά «Βελεροφόντεια»: η Saucony προσέφερε την χορηγία των ιδιαίτερων συλλεκτικών επάθλων των νικητών και η εταιρία Podia που στηρίζει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις τον Τελμησσό, προσέφερε τις υπηρεσίες και παροχές τις και η myatlhete δύο εργομετρήσεις Παραβρέθηκαν νεοεκλεγμένοι στα όργανα του δήμου Μαραθώνα, ο Ευάγγελος Κυπαρίσσης επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Ορίζοντες» με τη σύζυγό του Ρένα Σπανού δ/ντρια του μουσείου μαραθωνίου δρόμου, ο Γιάννης Κυριακού στο δς, ο Κώστας Λάσκος στη ΔΕ Μαραθώνα και ο Μανώλης Γεωργάτος στη ΔΕ Νέας Μάκρης, Ηταν παρόντες πρόεδροι τοπικών φορέων, η Δέσποινα Δαμιανού του συλλόγου Μακρινών-Λιβυσιανών και ο Γιάννης Αθηναίος του σωματείου αλιέων. Τίμησαν το γεγονός οι άξιοι δρομείς του παρελθόντος Σπύρος Ανδριόπουλος, δ/ντης ΑΣΑΕΔ, Νότης Παπούλιας και Γιώργος Μάλλιαρης. Ξεχώριζε λόγω…ύψους ο Γιάννης Φάκας παλιός διεθνής βολευμπολίστας. Ηταν επίσης εκεί ο Θάνος Ανθούσης «εργάτης» του στίβου, ιδρυτής του ΑΣ «Φειδιππίδης» μαζί με τους προέδρους, την Ελένη Μπερτσάτου (ΣΔΥΑ), τον Σταύρο Τσιμακίδη (ΑΠΣ «Απόλλων»), τον Γιώργο Διαμαντή (Αθηναίοι Δρομείς) και γραμματέα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ,  τον Παναγιώτη Αντωνόπουλο («Ευχίδας»), κ.α Κυρίες του συλλόγου Μακρινών-Λιβυσιανών τραγούδησαν και χόρεψαν σε ρυθμούς των αξέχαστων πατρίδων. Ο κλόουν Πεπίνο διασκέδασε τα παιδιά. Επίσης να ευχαριστήσουμε την εθελοντική ομάδα φωτογράφων “ΦΩΤΟ γραφές” για την κάλυψη των όμορφων φωτογραφιών . Ο Κώστας Ρουφογαλάς, όπως πάντα προσέφερε και επιμελήθηκε την ηχητική κάλυψη.
Ο Τελμησσός θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς καθώς και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην όλη διοργάνωση και την επιτυχία της, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον Ιούλιο του 2020 στα 20α ΒΕΛΕΡΕΦΟΝΤΕΙΑ με πολλές πολλές εκπλήξεις! Σας ευχόμαστε να έχετε Καλό καλοκαίρι!

Share: