ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 69ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ5 Μαρτίου, 2015

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου αναγγέλλει την τέλεση του, από το 1946 καθιερωμένου στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας – το Μεσολόγγι-, Αγώνα Δρόμου με την ονομασία , «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ» και προκηρύσσει τον 69ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ που τελείται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της ιστορικής Εξόδου, σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος των Ελεύθερων Πολιορκημένων (Ελλήνων και Φιλελλήνων ) στο βωμό της Ελευθερίας έχει σκοπό να δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες δρομείς να τιμήσουν τους Μεσολογγίτες που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά κάθε ελεύθερου ανθρώπου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 4 Απριλίου 2015 ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:13:00

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία είναι η Ιερή Μονή του Αγίου Συμεώνος όπου κατέφυγαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι μετά την Ηρωική Έξοδο, και τερματισμός είναι η κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη της Πόλης μας. Η ολική απόσταση της διαδρομής είναι 9.200 μέτρα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον 69ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στη δύναμη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 17 χρόνων. Επίσης, λαμβάνουν μέρος μέλη συνδέσμων Δρομέων Υγείας, καθώς και μεμονωμένοι αθλητές . Εξυπακούεται ότι οφείλουν να έχουν περάσει Ιατρικές Εξετάσεις μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπουν οι κανονισμοί της Ομοσπονδίας με δική τους ευθύνη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να απευθύνεστε στη διεύθυνση: 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Κ. ΓΙΩΤΗ ΑΣΗΜΑΚΗ

ΧΡ. ΚΑΨΑΛΗ 25

Τ.Κ. 30200 Μεσολόγγι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου θα καλύψει μόνο τις δαπάνες μετακίνησης , ως παρακάτω:

Θα καλυφθεί το σύνολο του κόστους λεωφορείου (ή λεωφορείων) που θα ξεκινήσει από την Αθήνα με ευθύνη του Σ.Δ.Υ. Αθήνας ( υπεύθυνη κ. Ελένη Μπερτσάτου ) το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 ώρα 07:00 π.μ. – Πλατεία Καραϊσκάκη ). Επίσης καλύπτονται τα έξοδα του λεωφορείου που θα ξεκινήσει από την Πάτρα με την ευθύνη του Συνδέσμου Δρομέων Υγείας Αχαΐας Καλύπτεται το εισιτήριο από λεωφορείο του ΚΤΕΛ αφού προσκομιστεί η απαραίτητη απόδειξη του ΚΤΕΛ εφόσον ο αθλητής-τρια συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα του τερματισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 69ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

 1. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Συμεώνος ώρα 11:30 το πρωί μπροστά από το χώρο του κήπου των Ηρώων απέναντι από τα γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως με μισθωμένα από το Δήμο λεωφορεία , για τους αθλητές που δεν έχουν μέσο μεταφοράς για τον τόπο εκκίνησης .
 2. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Δρόμου ώρα 12:00
 3. Όρκος αθλητών ώρα 12.45
 4. Εκκίνηση 69ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ώρα 13.00μ.μ

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

1ος Νικητής

 1. Αναγράφεται το όνομά του και η ιδιαίτερη πατρίδα του στην ειδική μαρμάρινη πλάκα στον Κήπο των Ηρώων.
 2. Λαμβάνει ομοίωμα σπάθης του ήρωα ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΚΡΗ.
 3. Δίπλωμα Δρόμου Θυσίας με χρυσό μετάλλιο.
 4. Όποιος αθλητής είναι νικητής για τρεις(3) φορές στο Δρόμο Θυσίας της Ι.Π. Μεσολογγίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , δίδεται το όνομά του σε δρόμο της πόλης.

1η Νικήτρια

1. Λαμβάνει ομοίωμα σπάθης του ήρωα ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΚΡΗ.

 1. Δίπλωμα Δρόμου Θυσίας με χρυσό μετάλλιο.

2ος και 3ος Νικητής/τρια

Λαμβάνουν α) διπλώματα και β) μετάλλια

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 1. Η διοργάνωση του 69ου Δρόμου Θυσίας οργανώνεται και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου .
 2. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την διοργάνωση , μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο κ. Γιώτη Ασημάκη από 08.00-14.00 στα τηλέφωνα 26310 28071 , fax 26310 28071 και στο κιν. 6977 077574 .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ι. Π. Μεσολογγίου

Καραπάνος Νικόλαος


Share: