Πρακτικά Δ.Σ. & Γ.Σ. 21.12.201321 Δεκεμβρίου, 2013

ΠΡΑΚΤΙΚΟ της 21.12.2013

Της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Συλλόγων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων με το διακριτικό τίτλο «Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ.»

——————————-

   Σήμερα, την 21ην Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 π.μ. συνήλθαν σε αίθουσα  του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων της Ομοσπονδίας, σε ετήσια Τακτική Γενική συνέλευση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, μετά από  πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος κήρυξε την έναρξη των εργασιών.

Εξελέγη τριμελές Προεδρείο που διηύθυνε τη Γενική Συνέλευση.

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Παύλος  Μπασδέκης, Γραμματέας αναλαμβάνει ο κ. Μάρκος Τούντας και μέλος ο κ.Γιώργος Βλάχος.

Παρέστησαν εκπρόσωποι  από τους κάτωθι Συλλόγους:

 1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ
 2. Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 3. Α.Π.Σ.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»
 4. Α.Σ. ΠΥΡΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 5. ΣΕΒΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
 6. Σ.ΔΡΟ.ΚΟ.ΝΙ.ΚΕΡ
 7. Γ.Σ. ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
 8. Σ.Δ.Υ. ΑΘΗΝΑΣ
 9. Σ.Δ.Υ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 10. Σ.Δ.Υ. ΑΙΓΙΝΑΣ
 11. ΣΥΛΛ. ΜΑΡΑΘ. ΚΡΗΤΗΣ
 12. ΣΥΛΛ. ΜΑΡΑΘ. ΛΑΡΙΣΑΣ
 13. ΕΥΚΛΗΣ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ
 14. ΣΥΛΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ «LEPANTO»
 15. Α.Σ. ΛΟΥΤΡΟΠΗΓΗΣ «Η ΜΕΝΕΛΑΙΣ»
 16. ΣΥΛΛ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΩΝ
 17. Α.Σ. «ΟΛΥΜΠΙΟΙ»
 18. Α.Π.Σ. «ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ» Ν. ΜΑΚΡΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
 19. Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
 20. ΣΥΛΛ. ΜΑΡΑΘ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 21. Σ.Δ.Υ.Μ. ΘΗΒΑΣ
 22. Σ.Δ.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 23. Σ.Δ.Υ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
 24. ΣΥΛΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
 25. Ο.Π.Ο. ΠΥΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ως προσκεκλημένος και ο Σύλλογος Αθλουμένων Φίλων Άλσους Νέας Σμύρνης «Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ.»

Μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχει απαρτία, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΟΣΛΜΑ-Υ κ. Νίκος Γούλας, πήρε το λόγο για τον απολογισμό του Δ.Σ.

Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ
το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την εκλογοαπολογιστική Γενική  Συνέλευση της 16/12/2012 και τη συγκράτησή του σε σώμα έθεσε στις προτεραιότητές του:

 1. Την οργάνωση της Ομοσπονδίας
 2. Την ένταξή της στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητισμός για όλους F.I.S.p.T.
 3. Την ειδική αθλητική αναγνώριση.
 4. Την επέκταση του αριθμού των Συλλόγων.
 5. Τη σύσφιξη των σχέσεων με τους Συλλόγους, μέσω διαρκούς επικοινωνίας και ενημέρωσης.
 6. Την εξασφάλιση γραφείων

Οργάνωση Ομοσπονδίας:

Όσο αφορά την οργάνωση καταβλήθηκε προσπάθεια για αρχείο συλλογών, για την δημιουργία των επιτροπών που είχαν αποφασιστεί στη Γενική μας Συνέλευση, αλλά και πολλές συνεδριάσεις του Δ.Σ. ήτοι κάθε μήνα όπως ορίζει το καταστατικό.

Ένταξη της Ομοσπονδίας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητισμός για Όλους:

Πραγματοποιήθηκε η ένταξη της ΕΟΣΛΜΑΥ, στη δύναμη  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» F.I.S.p.T.,   ως τακτικό της μέλος.

Μετά από πολλές συντονισμένες και επιτυχείς προσπάθειές μας, το ΔΣ της F.I.S.p.T  αποφάσισε και ενέκρινε την    ένταξή μας σε συνεδρίαση του που έγινε στην Αθήνα στις  7 Ιουνίου 2013.

Ειδική αθλητική αναγνώριση:

Είχαν υποβληθεί από την ΕΟΣΛΜΑΥ αιτήματα  προς τις εκάστοτε αρμόδιες Αρχές, στις 6.10.2008,  στις 30.3.2010 και 11.5.2010,  χωρίς καν να πάρουμε κάποια προφορική ή έγγραφη απάντησή τους.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δ.Σ.:

 • 26/03/2013 – Συνάντηση με τη ΓΓΑ κα Γιαννακίδου. Της παραδόθηκε πλήρης φάκελος.  Το Δ.Σ. γνωστοποίησε στη ΓΓΑ,  ότι απαιτεί έγγραφη απάντηση.
 • 07/04/2013 –  η αίτηση μας απορρίφθηκε, με απάντηση της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού – τμήμα Σωματείων και Γυμναστηρίων, παρά το γεγονός ότι εξαρχής κάναμε σαφές, ότι η Ομοσπονδία μας ανήκει στον Τομέα του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και όχι του Αγωνιστικού Αθλητισμού.
 • 19/06/2013 – υποβλήθηκε αίτημα θεραπείας και παραδόθηκε πλήρης φάκελος, στον υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο. Στην αίτηση είχε περιληφθεί και η βεβαίωση της πρόσφατης ένταξης της ΕΟΣΛΜΑΥ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία αθλητισμός για όλους F.I.S.p.T.
 • 14/08/2013 – μετά την αλλαγή του υπουργού, υποβλήθηκε νέο αίτημα θεραπείας και παραδόθηκε πλήρης φάκελος, στον υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο.
  Στην αίτηση είχε περιληφθεί και η βεβαίωση της ένταξης της ΕΟΣΛΜΑΥ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητισμός για Όλους F.I.S.
  p.T.
 • 13/9/2013 – μας κοινοποιήθηκε η  αρνητική απάντηση από την ΓΓΑ με την αιτιολογία: κατόπιν επανεξέτασης του αιτήματος σας, εμμένουμε στο απαντητικό έγγραφο της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού, Τμήμα Σωματείων και Γυμναστηρίων καθόσον δεν προσκομίστηκαν νέα ουσιώδη στοιχεία ενισχυτικά του αιτήματος σας!
  Η απάντησή τους αγνόησε παντελώς την προϋπόθεση που είχε τεθεί από τους ίδιους στο από 7/4/2013 έγγραφό τους, της ένταξης δηλαδή  της ΕΟΣΛΜΑΥ σε μια Παγκόσμια Ομοσπονδία, πράγμα που ήδη    επετεύχθη στις 7/6/2013 με την ένταξη της ΕΟΣΛΜΑΥ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία «Αθλητισμός για ‘Ολους» F.I.S.
  p.T.
 • 09/10/2013 – το Δ.Σ. επιστέφτηκε τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό.
  Του εκθέσαμε πως έχει και που βρίσκεται σήμερα η κατάσταση. Επιπλέον, του αποδείξαμε ότι όλα τα Μέλη – Σύλλογοι της Ομοσπονδίας μας είναι ενεργά και διεξάγουν αγώνες σε όλη την Ελλάδα.
  Του επιστήσαμε την προσοχή του στο λάθος της ΓΓΑ, που ενώ προσκομίσαμε βεβαίωση της ένταξης της  ΕΟΣΛΜΑΥ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία «Αθλητισμός για Όλους» FIS
  p
 • 06/11/2013 – καταθέσαμε προσφυγή, εντός των προβλεπόμενων από το νόμο προθεσμιών,  στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, αφού η προθεσμία υποβολής έληγε πριν την 14/11/2013 (τρεις μήνες μετά την 14/8/2013) και έτσι θα χανόταν δια παντός, το δικαίωμα υποβολής της.
 • Ενημέρωση για τις προκηρύξεις των αγώνων: Θα πρέπει να τηρείται ο κανόνας, πρώτα ενημερώνουμε την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους και μετά τα εμπορικά δρομικά sites. Παρά την μεγάλη προσπάθεια δεν το έχουμε επιτυχή ακόμη αυτό στο βαθμό που απαιτείται.
 • Ενημέρωση της Ομοσπονδίας, πρώτα από όλους τους άλλους αποδέκτες, για τις επικείμενες εκλογές,  για τη συγκρότηση σε σώμα των Δ.Σ. που προκύπτουν, για τις όποιες αλλαγές σε διευθύνσεις (ταχυδρομικές και ηλεκτρονικές), για αλλαγές στους υπευθύνους επικοινωνίας κ.α.
 • Οικονομικές υποχρεώσεις: Κάποιοι Σύλλογοι τις τήρησαν με μεγάλη καθυστέρηση και κάποιοι δεν τις έχουν τηρήσει ακόμη.
 • Απαντήσεις των Συλλόγων σε αιτήματα του Δ.Σ.: Οι απαντήσεις πρέπει να δίδονται με προτεραιότητα σε θέματα, όπως, για τις αναγκαίες θέσεις συμμετοχών σε αγώνες ή στις  εκδηλώσεις του  Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών, για τις επιτροπές, για διάφορα αιτήματα φορέων, κ.α.
 • Εξασφάλιση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης
 • Λειτουργία ιστοσελίδας.
 • Λειτουργία μέσω των επιτροπών
 • Ενδυνάμωση των αγώνων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και των Συλλόγων της.
 • Στενότερη συνεργασία με τις Περιφέρειες και συνεχή ενημέρωση των κατά τόπους Περιφερειαρχών, για τους αγώνες που διεξάγονται στην περιοχή τους.
 • Καλεντάρι, Διοργάνωση αγώνων, Διοργάνωση Ημερίδων κ.α.
 • Να οργανώνει με ομάδα που θα συγκροτείται με υπόδειξη του Δ.Σ.: Αγώνες, Ημερίδες – Ομιλίες.
 • Να συμμετέχει σε επιτροπές κατόπιν έγγραφης εντολής από το Δ.Σ.
 • Να συμμετέχει σε κοινές τεχνικές επιτροπές με αντίστοιχους του ΣΕΓΑΣ η άλλων Ομοσπονδιών κατόπιν έγγραφης εξουσιοδότησης του Δ.Σ.
 • Να συντάσσει εκθέσεις σχετικές με τεχνικά θέματα αγώνων.
 • Να συντάσσει και να φέρνει στο Δ.Σ. για επεξεργασία – έγκριση: Κανονισμό λειτουργίας, Κανονισμό διεξαγωγής αγώνων, Κανονισμό ασφάλειας αγώνων.
 • Να ερευνά και να ενημερώνει εγγράφως το Δ.Σ. για τις διεθνείς εξελίξεις και για τις αλλαγές στη νομοθεσία, όσο αφορά τους κανόνες διεξαγωγής και ασφάλειας των αγώνων.

Εγγραφή νέων Μελών στη Δύναμη της Ομοσπονδίας μας:
Με την εγγραφή οκτώ νέων Μελών-Συλλόγων, η δύναμη της Ομοσπονδίας μας έφτασε αισίως στο μαγικό     αριθμό των 51 Συλλόγων.

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε την ένταξη των παρακάτω Συλλόγων:

 1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
 2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
 3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
 4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΧΙΟΥ
 5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 6. ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ & ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΛΗΣ (ΟΠΟΠ)
 7. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
 8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ-ΝΙΚΑΙΑΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Παράλληλα, βρισκόμαστε σε διαδικασία εγγραφής και ένταξης και άλλων Συλλόγων, όπως αυτών της ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, της ΠΡΕΒΕΖΑΣ, της ΣΠΑΡΤΗΣ και της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.

Επικοινωνία – Σχέσεις μεταξύ των Συλλόγων

Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να μοιραστούμε κάθε πληροφορία που θεωρήσαμε χρήσιμη για τους Συλλόγους και τα μέλη τους. Θεωρούμε, ότι πλέον το επίπεδο επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των συλλόγων βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Ωστόσο οι σύλλογοι θα πρέπει να ανταποκρίνονται συντομότερα στις υποχρεώσεις τους. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε:

Επικοινωνία με Περιφερειάρχες:

Αποστείλαμε ενημερωτικές επιστολές προς όλους τους Περιφερειάρχες της Ελλάδας, με τις οποίες τους γνωστοποιούσαμε τους στόχους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμου – Υπεραποστάσεων.

Εξασφάλιση γραφείων:

Ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού μετά από αρκετές προσπάθειές μας και με σημαντική βοήθεια του Συλλόγου ΕΥΚΛΗΣ Νοτίων Προαστίων, μας παραχώρησε γραφεία στο Ελληνικό. Ωστόσο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς εκεί είναι περίεργο, καθώς η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, από την οποία ζητήσαμε εξοπλισμό, θεωρεί πως μόνο αυτή έχει δικαίωμα παραχώρησης.

Οικονομικός απολογισμός

Δεν παραλάβαμε κάποιο ταμείο και όπως ενημερωθήκαμε, δεν υπήρχε ταμείο.

Τα έξοδα παρόχου και λειτουργίας του site μέχρι το 2010,  τα είχε καταβάλει ο ΑΠΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Τα έξοδα συνδρομής μας 2010 στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Αθλητισμός για Όλους» UESpT,  τα είχε καταβάλει ο ΑΠΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Ο Πρόεδρος του ΑΠΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, που παρίστατο,  δήλωσε ότι τα ποσά είναι δωρεά του συλλόγου προς την Ομοσπονδία και δεν επιθυμεί την  επιστροφή των ποσών. Να μην καταγραφούν συνεπώς σαν οφειλές της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του Δ.Σ.

Ταμειακές κινήσεις έτους 2013:

ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΟΣΛΜΑ-Υ 

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ – ΠΟΣΟ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ 27 ΣΥΛΛΟΓΩΝ (+) 1.350,00 €

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ «LEPANTO» ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ  (+) 60,00 €

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ για 3 ΕΤΗ Χ 40 €  (-) 120,00 €

ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FEE) ΓΙΑ FISpT 511 $ + 31€ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (-) 423,53 €

ΚΑΤΑΘΕΣΗ «ΤΡΙΤΩΝ» ΓΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  (+) 3.342,00 €

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΣ “ΙΑΣΩ” ΛΑΡΙΣΑΣ            (-) 1.671,00 €

ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (-) 1.671,00 €

ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (-) 494,45 €

ΤΟΚΟΙ   +0,09 €

ΕΜΒΑΣΜΑ ΓΙΑ domain eoslmay.gr 30 € +0,50 € ΕΞΟΔΑ (-) 30,50 €

Υπόλοιπο ταμείου: (+) 341,61 €

Προϋπολογισμός έτους 2014:

Έσοδα:

Συνδρομές Συλλόγων Μελών, 51Χ80 €  (+) 4.080,00 €

Έξοδα:

Συνδρομή FISpT   (-) 430,00 E

Συνδρομή UESpT  (-) 450,00 E (2011,2012,2013,2014)

Δημιουργία Ιστοσελίδας (-) 300,00 Ε

Domain site  2 έτη  (-)  50,00 Ε

Hosting site            (-) 150,00 E

Δικαστικά               (-) 500,00 Ε

‘Εντυπα – Υλικά προώθησης: (-) 500,00 Ε

Εξοπλισμός γραφείου  (-) 1.000 Ε

Τροποποίηση καταστατικού – Δημοσιεύσεις:  (-) 850 Ε

Γενικό Σύνολο 2014: Έσοδα: (+) 4.080,00 Ε

                              Έξοδα:  (-)  4.230,00 Ε

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης 16/12/2012 έχει ορίσει οι καταβολές να γίνονται μέσα στο 1ο δίμηνο του έτους.

Νέοι Στόχοι

Αναγνώστηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, η οποία πρότεινε την απαλλαγεί του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή  του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

Παράλληλα ενέκρινε ομόφωνα τον προϋπολογισμό και τους στόχους του 2014 και αυτό σημαίνει καταβολή συνδρομής 80 € από κάθε Σύλλογο για το 2014.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ

ΣΤΟΧΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ:

Η παροχή συμβουλών στον Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους Συλλόγους Μέλη σε τεχνικά θέματα αγώνων.

Καθήκοντα:

Να συμβουλεύει τον Πρόεδρο & το Διοικητικό Συμβούλιο και να συντάσσει εκθέσεις, όταν αυτό απαιτηθεί σε θέματα όπως:

 1. Καλεντάρι, Διοργάνωση αγώνων, Διοργάνωση Ημερίδων κ.α.
 2. Να οργανώνει με ομάδα που θα συγκροτείται με υπόδειξη του Δ.Σ.: Αγώνες, Ημερίδες – Ομιλίες.
 3. Να συμμετέχει σε επιτροπές κατόπιν έγγραφης εντολής από το Δ.Σ.
 4. Να συμμετέχει σε κοινές τεχνικές επιτροπές με αντίστοιχους του ΣΕΓΑΣ η άλλων Ομοσπονδιών κατόπιν έγγραφης εξουσιοδότησης του Δ.Σ.
 5. Να συντάσσει εκθέσεις σχετικές με τεχνικά θέματα αγώνων.
 6. Να συντάσσει και να φέρνει στο Δ.Σ. για επεξεργασία – έγκριση: Κανονισμό λειτουργίας, Κανονισμό διεξαγωγής αγώνων, Κανονισμό ασφάλειας αγώνων.
 7. Να ερευνά και να ενημερώνει εγγράφως το Δ.Σ. για τις διεθνείς εξελίξεις και για τις αλλαγές στη νομοθεσία, όσο αφορά τους κανόνες διεξαγωγής και ασφάλειας των αγώνων.

 

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. διατηρούν το δικαίωμα να αναθέτουν εγγράφως οποιοδήποτε άλλο έργο θεωρούν ότι εμπίπτει σε αρμοδιότητες Τεχνικού Συμβούλου. Άλλωστε ένας από τους στόχους είναι η άντληση κάθε ωφελήματος που μπορεί να προέλθει από την εμπειρία του Τεχνικού Συμβούλου.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την περιγραφή θέσης τεχνικού συμβούλου της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μετά από πολλές προσπάθειες, συζητήσεις και «πιέσεις», καταφέραμε να κατατεθούν στον λογαριασμό μας 3.342,00  €,  τα οποία στη συνέχεια διατέθηκαν σε λιτές τελετές, σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. της 11/2/2012:

 1. Στο Σύλλογο παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΙΑΣΩ» Λάρισας και
 2. Στο Ορφανοτροφείο Κέρκυρας
 3. ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ “ΦΛΟΓΑ” ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ¼.
 4. ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌΓΗΡΟΚΟΜΕΊΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ¼.
 5. ΣΤΗΝ «ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» (ΑΘΗΝΑΣ) ¼
 6. ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ¼   

Σύμφωνα με την προκήρυξη μετά την 1.1.2014 για την ομαδική συμμετοχή οι τιμές είναι:    

ΟΜΑΔΙΚΕΣ

ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

ΠΛΗΡΕΣ ΠΑΚΕΤΟ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

20

40

10.000μ.

10

30

5.000μ

10

30


Μετά από διαπραγματεύσεις καταλήξαμε ότι αν παίρνουμε τις αιτήσεις εμείς καθώς και τα χρήματα τότε θα δίνουμε στην οργανωτική επιτροπή του μαραθωνίου Θεσσαλονίκης:

ΤΙΜΕΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ

ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

ΠΛΗΡΕΣ ΠΑΚΕΤΟ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

10

30

10.000μ.

5

25

5.000μ

5

25


Προτείνουμε στην Γενική Συνέλευσης, την συμμετοχή στον αγώνα. Να διεκπεραιώνονται οι συμμετοχές κεντρικά ενώ οι σύλλογοι θα καταβάλουν για κάθε συμμετοχή.

 

ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

ΠΛΗΡΕΣ ΠΑΚΕΤΟ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

15

35

10.000μ.

7

27

5.000μ

7

27

Έτσι θα έχουν όφελος οι σύλλογοι και τα μέλη τους.

Παράλληλα θα μείνουν 2 € από κάθε συμμετοχή στα 5 & 10 χλμ και 5 € από κάθε συμμετοχή στον μαραθώνιο, για να δοθούν σε ιδρύματα.

 Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Δ.Σ. ενώ παράλληλα αποφάσισε ομόφωνατα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στον προσεχή μαραθώνιο Θεσσαλονίκης να δοθούν στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2014
Η συμφωνία που έχουν υπογράψει οι Ομοσπονδίες ΣΕΓΑΣ και ΕΟΣΛΜΑ-Υ με την Οργανωτική Επιτροπή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, είναι η εξής:
Οι αθλητές που δηλώνονται από τους Συλλόγους δρομέων, μέλη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, καταβάλουν το ποσόν των 10 ευρώ, για όλα τα αγωνίσματα στις εκδηλώσεις του μαραθωνίου, όσο αφορά το βασικό πακέτο και αναλογικά για το ενισχυμένο πακέτο.
Τα χρήματα αυτά τα συγκεντρώνει η επιτροπή και στη συνέχεια σε ιδιαίτερη τελετή, τα αποδίδει σε επιταγές με στόχο να αποδοθούν σε ιδρύματα, κατά 50% της επιλογής της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και κατά 50% της επιλογής του ΣΕΓΑΣ.

Για το ποσόν που συγκεντρώθηκε στο μαραθώνιο του 2011, μετά από αίτημα του ΣΕΓΑΣ η ΕΟΣΛΜΑ-Υ συμφώνησε να δοθεί και το δικό της 50% στο ίδρυμα της επιλογής του ΣΕΓΑΣ ήτοι στην UNESCO. 

Για αυτό είχε ενημερωθεί η προηγούμενη Γενική μας Συνέλευση.

Το ποσόν που συγκεντρώθηκε στο μαραθώνιο του 2012, χωρίς την σύμφωνη γνώμη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ όσο αφορά το δικό της 50% δόθηκε και αυτό σε ίδρυμα της επιλογής του ΣΕΓΑΣ ήτοι στην UNESCO.

Για το 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του ΣΕΓΑΣ, που δεν ήταν άλλη από του  να αποδοθεί το 100% του ποσού που θα συγκεντρώνει στο μαραθώνιο,  σε ιδρύματα της επιλογής της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Το ποσό ανήλθε στις 36.000 € και όταν σαφώς μεγαλύτερο, από αυτό του προηγούμενου έτους.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση του Δ.Σ.

Τα χρήματα αυτά  θα παραδοθούν, από την ΕΟΣΛΜΑ-Υ:

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης 11/2/2012 και 16/2/2012.
Στην τελετή βράβευσης Ομαδικών συμμετοχής Συλλόγων της 19/12/2013, ήδη παραδόθηκαν οι βεβαιώσεις.

 1. Για τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στον αυθεντικό Μαραθώνιο του 2014 (το 50% του συνόλου των χρημάτων όπως προαναφέρθηκε) η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να δοθούν κατά το 1/3 του ποσού σε τρία Ιδρύματα.
 2. ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (αποδεχόμενη πρόταση του ΣΑΦΑΝΣ)
 3. Τοπικός Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίνο ”ΦΛΟΓΑ” Βόλου.
 4. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ (Ειδικό Κέντρο Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης για ανάπηρα παιδιά)

Παράλληλα η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της Προέδρου του ΣΔΥ Αθηνών να γίνεται κλήρωση ανάμεσα σε όλα τα ιδρύματα που υπάρχουν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και που μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο.

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΕΓΑΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ Δ.Σ.

Όπως είχε ενημερωθεί το σώμα στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση, ο ΣΕΓΑΣ πρότεινε τη δημιουργία κοινής επιτροπής, για κοινό καλεντάρι αλλά και για αρχές για αγώνες δρόμου εκτός σταδίου & αγώνες ορεινού δρόμου.

Είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις χωρίς να επιφέρουν κάποιο αποτέλεσμα.

Τους πρώτους μήνες του 2013, ο ΣΕΓΑΣ κάλεσε σε συνεργασία το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, επανέφερε το θέμα και έδωσε τις δικές του επεξεργασμένες «αρχές για την επιλογή και διαχείριση διοργανώσεων αγώνων δρόμου εκτός σταδίου & ορεινού δρόμου»

Μοιράστηκαν φωτοτυπίες σε όλους τους παρόντες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε την ευθύνη, μετά από αίτημα του ΣΕΓΑΣ, να προτείνει άτομα εκ μέρους της ΕΟΣΛΜΑ-Υ που θα συγκροτήσουν την επιτροπή.
Παράλληλα δηλώσαμε ότι η επιτροπή:

Έχει το δικαίωμα να συζητήσει όλα τα θέματα, αλλά να μην παραβεί ουσιώδεις αρχές της Ομοσπονδίας μας.

 1. Σαν ουσιώδεις αρχές που αντιβαίνουν τις αρχές μας, αναφέρθηκαν στην απόφαση που τους κοινοποιήθηκε είναι:         
 2. Η ύπαρξη χρηματικών επάθλων στους αγώνες για τους συμμετέχοντες αθλητές.
 3. Η κατάταξη (ranking) των αγώνων σε κατηγορίες (levels).
 4. Η κατάταξη (ranking) των διοργανωτών σε κατηγορίες (levels).
 5. Η ύπαρξη αμειβομένων, managers-τεχνικών συμβούλων κ.λ.π., αφού εμείς θεωρούμε πως όλα αυτά μπορούν να γίνονται εθελοντικά.
 6. Η κάλυψη εξόδων διαμονής, διατροφής και μετακίνησης, σε οποιονδήποτε συμμετέχει στον αγώνα σαν αθλητής, εθελοντής, κριτής, σύμβουλος.
 7. Πως και με ποια διαδικασία θα οργανώνονται οι συναντήσεις.
 8. Πως θα τηρούνται τα πρακτικά των συναντήσεων.
 9. κ.α.

Παράλληλα επισημάνθηκε πως θα πρέπει να συζητηθούν οι διαδικασίες λειτουργίας της επιτροπής, όπως:

Επί πλέον, ενημερώσαμε ότι φυσικά το αποτέλεσμα της μελέτης της επιτροπής, τουλάχιστον όσο αφορά την Ομοσπονδία μας, θα πρέπει να τύχει της έγκρισης, της Γενικής μας Συνέλευσης.

Ο ΣΕΓΑΣ και πάλι υπαναχώρησε και σταμάτησε τις συζητήσεις, ενώ ποτέ δεν δόθηκαν από την πλευρά του ονόματα για την υπό συγκρότηση επιτροπή.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την κατ΄ αρχήν απόφαση Συνεργασίας επ΄ αυτού με τον ΣΕΓΑΣ και τον όλο χειρισμό εκ μέρους του Δ.Σ.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

Για το 2013, κάναμε ομαδικό και παράλληλα αναλυτικό αίτημα ήτοι κατά Σύλλογο και αγώνισμα.

Για το 2013 ζητήσαμε 3.256 συμμέτοχες.

Ενημερώνουμε ότι για το 2014 οι συμμετοχές θα κλείσουν το Μάιο.

Θα θέλαμε σε κάθε περίπτωση οι Σύλλογοι να επικοινωνούν με την Ομοσπονδία πριν επικοινωνήσουν με το γραφείο του Μαραθωνίου

ΤΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Στα πρακτικά της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης 16/12/2012 ΣΤΟ ΘΕΜΑ 8ο ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ:
«Το νέο Δ.Σ. να εξετάσει τροποποιήσεις του καταστατικού, που θα αποφασιστούν στην επόμενη Γενική  Συνέλευση (τακτική ή έκτακτη).».
Δεν ήρθε κάποιο ειδικό αίτημα, προς εξέταση, στο διοικητικό συμβούλιο, που να αφορά τροποποίηση του καταστατικού.

 • Ωστόσο, επειδή έχουμε Συλλόγους που έχουν και άλλα αθλήματα πέρα από το τρέξιμο (χιονοδρομία, τρίαθλο, κωπηλασία κ.λ.π.)
 • Έχουμε αίτημα να εντάξουμε Συλλόγους που κάνουν ΝWalking
  Το
  NordicWalking προέρχεται από τη Φινλανδία και πηγάζει από τη συνήθεια των εκεί σκιέρ να προπονούνται χρησιμοποιώντας τα μπαστούνια του σκι, όταν υπήρχε λίγο ή καθόλου χιόνι.
  Η ύπαρξή του παρατηρήθηκε τη δεκαετία του 1930 και κατόπιν μελετών στα τέλη της δεκαετίας του 1960 εντάχθηκε στο μάθημα Φυσικής Αγωγής στο πρώτο Πανεπιστήμιο Φυσικής αγωγής της Φινλανδίας.
  Έκτοτε ακολουθεί μια αλματώδη ανάπτυξη με αποκορύφωση την ίδρυση της Διεθνούς Ομοσπονδίας του INWA το 2000.
  Το
  NordicWalking είναι άθλημα μαζικού αθλητισμού και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες καθώς επίσης και σε άτομα με διαφορετικό επίπεδο κατάστασης.Εκγυμνάζει το σώμα συμμετρικά, ενεργοποιεί όλες τις μυϊκές ομάδες και αυξάνει κατακόρυφα την αερόβια ικανότητα του ασκούμενου σε αυτό.
  Το
  NordicWalking μπορεί να εξασκηθεί τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε αθλητικό/αγωνιστικό επίπεδο είτε από μόνο του είτε στα πλαίσια άλλων οργανώσεων.

Λόγω της ένταξης μας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία «Αθλητισμός για Όλους» FISpT, της οποίας είμαστε Τακτικά Μέλη, έχουμε την δυνατότητα να έχουμε όλα τα αθλήματα που μπορούν να υπαχθούν στην κατηγορία «Αθλητισμούς για Όλους»

Δεν υπάρχει Ομοσπονδία που να καλύπτει τα συνεχώς ανερχόμενα «μη Ολυμπιακά Αθλήματα» (extreme sports κ.λ.π.) και θεωρούμε πως η Ομοσπονδία μας, μπορεί να καλύψει και αυτό το χώρο.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη των Συλλόγων Nordic Walking και εξουσιοδότησε το Δ.Σ. για τις απαιτούμενες ενέργειες.

Εξουσιοδότησε επίσης το Δ.Σ. να εξετάσει και όπου απαιτείται να προχωρήσει σε τροποποίηση του καταστατικού της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Στην τροποποίηση θα πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί η έννοια «Αθλητισμός για ‘Ολους».
Επίσης στην τροποποίηση θα πρέπει να ενταχθεί και η θέση του τεχνικού συμβούλου, που αποφασίστηκε στην προηγουμένη Γενική Συνέλευση,  καθώς και η επιτροπή Υπεραποστάσεων, που δεν υπήρχε στο αρχικό κείμενο.

Έγινε δεκτό επίσης να προβλεφθεί στην τροποποίηση του καταστατικού και η δυνατότατα εγγραφής πάρεδρων μελών, χωρίς δικαίωμα ψήφου, Νομικών Προσώπων Δημόσιου ή Αστικού τύπου  Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα,  φίλων της Ομοσπονδίας που θα καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους.

ΝΟΜΙΚΑ- ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Έχουμε αιτήματα από συλλόγους που λένε ότι η Ομοσπονδία θα πρέπει να έχει κάποιο τμήμα που να δίνει νομικές και φορολογικές συμβουλές στους Συλλόγους.
Η Γενική Συνέλευση θεωρεί πρόωρο το αίτημα και δεν το εγκρίνει.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ ΓΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.
«Αξιότιμοι συνάδελφοι.
Σαν μέλος και αναπληρωματικός Γραμματέας της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, γνωρίζοντας την πολύ μεγάλη προσπάθεια και αρωγή μας στον χώρο του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων, καθώς και την ανάπτυξη του κινήματος με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Αυτό οφείλεται στην προσπάθεια όλων μας, πάντα με την ανιδιοτέλεια που μας ξεχωρίζει και την αγάπη μας σε αυτό που κάνουμε.
Έτσι και εγώ από την πλευρά μου σαν δρομέας, αλλά και σαν εκπρόσωπος του Συλλόγου μου και βέβαια σαν δημότης Μαραθώνα και μέλος της ανάπτυξης και προώθησης καθώς και ανάδειξης του μοναδικού Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα, θα πρότεινα στο ΔΣ και κατά σειρά στην Γενική μας Συνέλευση, η Ομοσπονδία μας να έχει έναν ιδιαίτερο χώρο στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.
Ένα χώρο που θα προβάλει, ο κάθε Σύλλογος μέλος μας, τα ιστορικά του κειμήλια και τα στοιχεία που τον αντιπροσωπεύουν.

Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό οι Σύλλογοι μας, που τόσα χρόνια έχουν προσφέρει έργο και συνεχίζουν να προσφέρουν, να βρίσκονται στο δικό τους σπίτι, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.
Ο κάθε Σύλλογος εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να καταβάλει ένα μικρό χρηματικό ποσό περίπου 50-60 ευρώ για την αγορά μιας βιτρίνας.
Τα ποσά δεν μπήκαν στον προϋπολογισμό αφού δεν ζητείται κάποιο γενικό κονδύλι. Κάθε συλλογος θα καταβάλει το ποσόν των 50-60€ (θα γίνει ενημέρωση από το Δ.Σ. μόλις οριστικοποιηθεί το ποσόν) και θα αγοράζει την βιτρίνα όπου θα μπορεί να τοποθετήσει τα ιστορικά του κειμήλια και τα στοιχεία που τον αντιπροσωπεύουν.

Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση, με τον περιορισμό που έθεσε η πρόεδρος του ΣΔΥ ΑΘΗΝΩΝ κα Μπερτσάτου να υπάρχει δηλαδή ομοιογένεια στα προθέματα και να γίνει ο σχεδιασμός από την ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του.

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την συμμετοχή των αμαξιδίων στην Κλασική Μαραθώνια διαδρομή.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ θεωρεί πως τα αμαξίδια και οι όποιες άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στον αυθεντικό Μαραθώνιο.

Για την φετινή χρονιά:

 • Αντιλαμβανόμαστε ότι το θέμα της συμμετοχής τέθηκε εκπρόθεσμα.
 • Σεβόμαστε τα θέματα ασφαλείας που τέθηκαν και ότι δεν ήταν δυνατόν σε τόσο λίγο διάστημα να λυθούν.

Επειδή ο αυθεντικός Μαραθώνιος είναι ο εθνικός μας αγώνας, καλείται από σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή, να μελετήσει τις όποιες οργανωτικές αλλαγές απαιτούνται, ώστε η συμμέτοχη τους να γίνει πραγματικότητα στις 9/11/2014.

Καλείται ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μας στην Οργανωτική Επιτροπή του κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών κ. Κυριάκος Λαζαρίδης, να μεταφέρει τη θέση αυτή, στην Ολομέλεια της Επιτροπής.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ

Κλήθηκε ο Πρόεδρος του ΑΠΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. Κώστας Σάμιος, να παρουσιάσει την πρόταση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 240 ΧΛΜ., ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ, ΜΕ ΝΕΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, ΧΡΟΝΟΥΣ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ, ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΟΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΟΡΙΑ – ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ.

Αγαπητοί φίλοι-συνάδελφοι

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των δρομέων Υπεραποστάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, η ιδεολογική αξία του ιστορικού παρελθόντος της πατρίδα μας και όλη η προϋπάρχουσα εμπειρία από τους Αγώνες Υπεραποστάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επιβάλλουν μια δημόσια συζήτηση για την οργάνωση ενός νέου Αγώνα που θα συνδέει τις δυο ιστορικότερες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα-Σπάρτη),  που θα τις συνδέει όσο πιστότερα στα χνάρια του Αρχαίου Ημεροδρόμου του Φειδιππίδη, ο οποίος και με βάση τη διήγηση του Ηροδότου, ανέλαβε το βαρύ φορτίο της αποστολής ενός Ενωτικού Μηνύματος Ελευθερίας από την Αθήνα προς τη Σπάρτη, λίγο πριν τη νικηφόρα μάχη του Μαραθώνα.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 1η: Το όνομα του αγώνα θα είναι «Διεθνής Αγώνας Δρόμου 240 χλμ. – Φειδιππίδειος Δρόμος», προς τιμήν του Αρχαίου Ημεροδρόμου.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 2η: Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα – Αρχαία Κόρινθο και εκεί θα ακολουθήσει τον δρόμο προς Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα.

Ακόλουθα θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καπαρέλι. θα ανέβει το Αρτεμίσιο (το μοναδικό σημείο που θα παρεκκλίνει από το αρχαίο κατεστραμμένο πλέον- αδιάβατο μονοπάτι που οδηγούσε στο Παρθένιο-Τεγέα) και ακόλουθα μέσω Σάγγα δεξιά παράδρομο που οδηγεί προς Τρίπολη, θα περάσει από Τεγέα για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να τερματίσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης.

 Έτσι θα διασφαλιστεί η πιστότερη διαδρομή που προσεγγίζει κατά 95% τη διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος, χωρίς τις όποιες αυθαίρετες διαδρομές που «επέβαλλε» η παρουσία των τριών Εγγλέζων που «χάραξαν» το μακρινό 1982 και ίσχυσε μέχρι σήμερα.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 3η: Ο αγώνας θα έχει διάρκεια -χρόνο τερματισμού 40 ώρες και η εκκίνηση θα δίδεται από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 17:00 κάθε 1η Παρασκευή του Σεπτεμβρίου εκάστου έτους, με τελικό χρόνο τερματισμού στις 09:00 της Κυριακής.

Κι αυτό γιατί οι αθλητές-δρομείς συμμετέχοντας θα έχουν να τρέξουν μία μόνο μέρα με ήλιο, ζέστη, τρέχοντας από την άλλη σε γνωστά εδάφη (ΑΤΤΙΚΗ-ΚΟΡΙΝΘΙΑ), μεγάλο μέρος τη διαδρομής με χαμηλές θερμοκρασίες και φθάνοντας στην Σπάρτη (δευτεραίως – τη δεύτερη μέρα, όπως έγραψε ο Ηρόδοτος).

Εξασφαλίζεται το πέρασμα του “βουνού”-Αρτεμίσιο ΗΜΕΡΑ, γεγονός πολύ σημαντικό για την όλη διοργάνωση-επιτυχία των συμμετεχόντων, ενώ οι πρώτοι τερματισμοί θα γίνονται από τις 13:00 την επόμενη ημέρα έως τα μεσάνυχτα, με παρουσία του κόσμου – σημαντικό για την επιβράβευση της προσπάθειας των αθλητών, ενώ στη διάρκεια της νύχτας και του πρωινού της Κυριακής θα υπάρχουν πολλοί συναθλητές, φίλοι – συνοδοί στον τερματισμό για να τους υποδεχθούν – χειροκροτήσουν.

Τα ενδιάμεσα όρια αποκλεισμού, τα οποία θα είναι και μοναδικά, θα οριστούν ως εξής:

ΜΕΓΑΡΑ: 05:00 ώρες ΚΟΡΙΝΘΟΣ 11:30 ώρες ΑΡΧ. ΝΕΜΕΑ: 18:30 ώρες ΣΑΓΓΑΣ (ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ): 27 ώρες – ΤΕΓΕΑ: 32 ώρες ΣΠΑΡΤΗ 40 ώρες.

Για τους μικρότερους ενδιάμεσους σταθμούς θα υπάρχουν χρονικά όρια κλεισίματος του σταθμού με 15 λεπτά απόκλιση (χωρίς αποκλεισμούς αθλητών, οι οποίοι μόνο με  δική τους απόφαση θα δηλώνουν παραίτηση σ’ αυτούς, με μοναδικά σημεία αυστηρής τήρησης-αποκλεισμού αθλητών, τα 5 ενδιάμεσα όρια – σημεία αποκλεισμού και βέβαια τον τερματισμό στην Σπάρτη).

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 4η: Τα κριτήρια συμμετοχής θα συμπεριλαμβάνουν τερματισμούς σε Ελλάδα ή εξωτερικό

α) Τον τερματισμό σε προηγούμενο Αγώνα Σπαρτάθλου ή τερματισμός εντός χρόνου άλλου αγώνα άνω των 200 χλμ. την τελευταία 5ετία

β) Τον τερματισμό σε πιστοποιημένο (από IAAF-IAU) αγώνα 100 χλμ. σε χρόνο κατώτερο των 11:30 ωρών απόστασης άνω των 105 χλμ.

γ) Τερματισμό σε Αγώνα 12 ωρών με κάλυψη.

δ) Τον τερματισμό πιστοποιημένου Αγώνα Δρόμου σε δημόσιο δρόμο 24 ωρών (ή εντός σταδίου) με απόσταση άνω των 160 χλμ.

ε) Τον τερματισμό πιστοποιημένου Αγώνα Δρόμου σε Δημόσιο Δρόμο 48 ωρών (ή ενός σταδίου) με απόσταση άνω των 270 χλμ.

ζ) Τον τερματισμό σε πιστοποιημένο Αγώνα Δρόμου σε Δημόσιο Δρόμο ή σε βουνό ή σε στάδιο σε αγώνα μεγαλύτερο των 100 χλμ.-τουλάχιστον 100 χλμ. απόστασης σε χρόνο λιγότερο των 11.30 ωρών (Τα 100 χλμ. σε 11:30 ώρες θα πιστοποιούνται με επίσημο έγγραφο του ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και του Υπεύθυνου Αλυτάρχη).

Δηλαδή προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αν π.χ. διεξάγεται ένας Αγώνας Βουνού (σε Ελλάδα και εξωτερικό) απόστασης 120 χλμ. και ο Χ Δρομέας, Έλληνας ή ξένος, περάσει τα 100 χλμ. σε λιγότερο από 13 ώρες, θα έχει πιάσει το όριο πρόκρισης συμμετοχής .

 Η απόσταση και η επίδοση θα πιστοποιείται από τους υπεύθυνους του Αγώνα (πρόεδρο Οργανωτικής Επιτροπής, Αλυτάρχη).

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 5η: Η συμμετοχή ΟΛΩΝ των συμμετεχόντων ορίζεται για όλα τα έξοδα τής διοργάνωσης στο ποσό των 100 ευρώ. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα παραμονής σε ξενοδοχεία σε Αθήνα-Αττική, Νομού Λακωνίας και Αρκαδίας. Για τους ενδιαφερόμενους, η Οργανωτική Επιτροπή θα δημοσιεύσει αναλυτικό πίνακα με δεκάδες ξενοδοχεία – ενοικιαζόμενα δωμάτια (κυρίως προκειμένου να επικοινωνήσουν οι ίδιοι για να κανονίσουν την ή τις ημέρες παραμονής τους προ ή μετά τον Αγώνα.

Τα λεωφορεία μεταφοράς αθλητών από τη Σπάρτη προς Αθήνα θα τα καλύψει η διοργάνωση.

Όλα όσα συμπεριλαμβάνονται στη διοργάνωση (pasta party προ του Αγώνα, γεύμα μετά τον αγώνα σε κάθε αγωνιζόμενο – τερματίσαντα αθλητή, όλη την προετοιμασία για τον εφοδιασμό των σταθμών των αθλητών, η Ιατρική κάλυψη, η κάλυψη Φυσιοθεραπείας, η Ασφάλεια των Αθλητών και η ορθή τήρηση των κανονισμών της ΙAAF-IAU θα βαρύνουν τη διοργάνωση.

Οι βοηθοί-υποστηρικτές συνοδοί, εφόσον το θελήσουν να συμμετέχουν στις διαδικασίες τροφοδοσίας-εκδηλώσεις προ ή μετά τον Αγώνα (Pasta party-γεύμα μετά τον αγώνα κ.λπ.) θα επιβαρύνονται με το ποσό των 30 ευρώ έκαστος για τον κάθε αγωνιζόμενο που υποστηρίζουν.

15 μέρες μετά τον αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα που θα οριστεί από την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, θα δημοσιεύσει αναλυτικό ισολογισμό Εσόδων-Εξόδων του Αγώνα και τα όποια κέρδη θα αποδοθούν εξ ημισείας, α) Στο Ταμείο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της και β) σε ίδρυμα κοινωφελούς δράσης που θα αποφασίζεται κατ’ έτος στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 6η: Στον αγώνα αυτό, σκοπός είναι να έρθουν κοντά στην Αρχαία παράδοση του Φειδιππίδη, στα χνάρια του οποίου και θα τρέξουν, ο μέγιστος αριθμός συμμετασχόντων.

Μ’ αυτό το πρίσμα δεν θα υπάρχει κανέναν όριο στις συμμετοχές Ελλήνων και ξένων Δρομέων, υπό την προϋπόθεση βέβαια της επίτευξης των ορίων που θα πιστοποιούνται με επίσημα έγγραφα του τερματισμού από την εκάστοτε Οργανωτική Επιτροπή του κάθε Αγώνα στον οποίο πέτυχε την πρόκρισή του ο κάθε συνάδελφος σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ευχή όλων θα είναι, ο αγώνας από την 1η χρονιά να επιτύχει, και σε λίγα χρόνια να ελκύει τον θαυμασμό και την προβολή σε όλη την Οικουμένη και τον κόσμο των Δρομέων, όχι μόνο των Υπεραποστάσεων, αλλά όλου του Δρομικού Χώρου.

Γι’ αυτό η συμμετοχή όλων των Συλλόγων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (και όχι μόνο, αλλά και τοπικών συλλόγων, Δήμων, Κοινοτήτων – Φορέων) με εκατοντάδες εθελοντές που θα στήσουν – πλαισιώσουν τον Αγώνα, θα του προσφέρει την ανώτατη δυνατή οργανωτική επιτυχία και θα τον συνδέσει με τη Μακραίωνη Αθλητική Ιστορία και Παράδοση της Πατρίδας μας.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 7η : Ο νέος αυτός αγώνας – Στα χνάρια του ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ- κάθε χρόνο θα τιμάει Αθλητές δρομείς Έλληνες και ξένους που προσέφεραν και προσφέρουν στο Παγκόσμιο Αθλητικό Κίνημα.

Για τον 1ο αγώνα εδικά, η πρόταση είναι να τιμηθεί ο πρωτεργάτης των Υπεραποστάσεων, δάσκαλος των Ελλήνων Δρομέων, Παναγιώτης Σκουλής, ο οποίος και θα οριστεί (με πρόταση στη Γεν. συνέλευση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ) ως 1ος πρόεδρός της 1ης οργανωτικής επιτροπής του αγώνα αυτού.

Το ίδιο θα προταθεί να γίνεται σε Έλληνες και ξένους διακεκριμένους συναδέλφους με επίσημο έγγραφο και με αποδοχή (από τους συναδέλφους) της τιμητικής ανάθεσης της προεδρίας της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ θα ορίζει τα μέλη της κατ’ έτος Οργανωτικής Επιτροπής, με ουσιαστική μέριμνα να αντιπροσωπεύεται το σύνολο των Συλλόγων της, που θα βοηθήσουν στη διοργάνωση, αλλά και των υπολοίπων φορέων-Δήμων-Συλλόγων τοπικών κ.λπ. που θα ενισχύσουν στον αγώνα.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 8η : Η ύπαρξη χορηγικών ενισχύσεων από εταιρίες, ιδιώτες, ινστιτούτα, ιδρύματα κ.λπ. είναι επιθυμητή και η ευχή να υπάρχουν σε αριθμό τέτοιο που θα εξυπηρετεί τη διοργάνωση και τους συμμετέχοντες αθλητές είναι αυτονόητη.

Διαχειριστής των χορηγών-χορηγιών θα είναι το Δ.Σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και η Οργανωτική Επιτροπή που θα οριστεί από τη Γενική Συνέλευση και το αποτέλεσμα των προσπαθειών για την εξασφάλισή τους.

Θα ανακοινώνεται έγκαιρα (μετά τη συμφωνία εξασφάλισης της κάθε χορηγίας) με απόλυτη διαφάνεια, σε κάθε έντυπο-ηλεκτρονικό μέσο πληροφόρησης. Μετά τον αγώνα θα δημοσιεύονται όλες οι χορηγίες και τα χορηγούμενα υλικά μέσα σε ειδική αναφορά μαζί με τον ισολογισμό του αγώνα (15 μέρες το αργότερο μετά τον αγώνα), ενώ οι χορηγοί θα τιμώνται σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει η ΕΟΣΛΜΑ-Υ και η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, πριν το τέλος του έτους τέλεσης του αγώνα (δηλαδή μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου εκάστου έτους).

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 9η: Η πρότασή μου αυτή έρχεται μετά από την ανάγκη των εκατοντάδων πλέον Ελλήνων και των χιλιάδων ξένων αθλητών Δρομέων Υπεραποστάσεων.

Μετά την οργάνωση αξιόλογων διεθνών αγώνων με εκατοντάδες συμμετοχές στη χώρα μας από συλλόγους που και την τεχνογνωσία, αλλά και την απαραίτητη “μαγιά” από εθελοντές που συνδράμουν κάθε φορά στη διεξαγωγή ωραίων αγώνων, ήλθε η ώρα να οργανωθεί ένα ς μεγάλος διεθνής αγώνας στα χνάρια του ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ, με γνώμονα την προβολή του Δρομέα Υπεραπόστασης, την όσο δυνατότερη και μαζικότερη συμμετοχή, με την παρουσία αθλητών χωρίς περιορισμούς και ελιτίστικα όρια.

Η διεξαγωγή του διεθνούς αγώνα 240 χλμ. μ’ αυτή τη φιλοσοφία μ’ αυτούς τους όρους-προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν, φέρνει κοντά και συνδέει τη μεγάλη δεξαμενή των δεκάδων χιλιάδων Δρομέων με τις εκατοντάδες σήμερα και χιλιάδες -θέλω να πιστεύω- μόλις σε λίγα χρόνια Δρομείς Υπεραποστάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για αναλογιστείτε, ένα πανανθρώπινο ποτάμι χιλιάδων δρομέων, μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα ξεκινάει κάθε χρόνο από την Ακρόπολη και θα τη συνδέει διατρέχοντας τα 240 χλμ., με το άγαλμα του Λεωνίδα, Αιώνιο Σύμβολο Ανδρείας και Αυτοθυσίας για την Ελευθερία…

Κι αυτό που θα μείνει είναι ότι όλοι μαζί από τον χώρο των Δρομέων και των οργανωμένων Συλλόγων της πατρίδας μας, μπορούμε να διοργανώσουμε έναν τέτοιου διαμετρήματος αγώνα, με τέτοια ακτινοβολία και ιδεολογική αξία για την πατρίδα μας.

Μ’ αυτές τις σκέψεις υποβάλλω σε δημόσια διαβούλευση και αυτή την πρόταση την οποία βέβαια θα υποστηρίξω στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ με την υποσημείωση ότι αν υπερψηφιστεί, οι Σύλλογοι μέσα σε ένα μήνα από τη Γενική Συνέλευση, θα έχουν στήσει τον αγώνα, την Οργανωτική Επιτροπή, τη Διεθνή προκήρυξη, το Σώμα των Εθελοντών, όλες τις επαφές σε Ελλάδα και εξωτερικό για τη μέγιστη δυνατή επιτυχία-συμμετοχή.

Και γι’ αυτό το τελευταίο – τη δήλωση συμμετοχής – η πρότασή μου είναι να υπάρχει σαν καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής η 30ή Ιουνίου εκάστου έτους έτσι ώστε το αργότερο σε 15 μέρες (15 Ιουλίου) όλοι οι πληρούντες τους όρους συμμετοχής Έλληνες και ξένοι δρομείς να έχουν λάβει το νούμερο συμμετοχής τους και να προετοιμαστούν ψυχολογικά και σωματικά για τον Φειδιππίδειο Δρόμο.

Τέλος θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε οι αθλητές που θα αγωνίζονται στον Φειδιππίδειο Δρόμο να είναι ασφαλισμένοι, κατά την διάρκεια του αγώνα. Για τον σκοπό αυτό η οργανωτική επιτροπή που θα αναλάβει την διεξαγωγή του αγώνα θα πραγματοποιήσει δημόσιο διαγωνισμό που θα συμμετέχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε κατά πλειοψηφία (η πρόεδρος του ΣΔΥΑ εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις)  να εγκρίνει κατ’ αρχήν, τη μελέτη  διεξαγωγής του αγώνα.

Για τον σκοπό αυτό, συστήνεται προσωρινή εξαμελής οργανωτική επιτροπή, που θα μελετήσει και θα παρουσιάσει στο Δ.Σ., το συνολικό τεκμηριωμένο σχέδιο.

Η επιτροπή, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης απαρτίζεται από τους:

 1. Γερμακόπουλο Γιάννη
 2. Καραβασίλη Βλάση
 3. Καραχάλια Δημήτρη
 4. Μπαξεβάνη Κων/νο
 5. Σάμιο Κων/νο
 6. Σκουλή Παναγιώτη

Η επιτροπή:

 1. Θα στείλει επιστολή στους Συλλόγους για την εξασφάλιση εθελοντών και της τοπικής υποστήριξης.
 2. Θα ετοιμάσει εντός ενός μηνός, πλήρη φάκελο με :
 • Κανονισμό, ο οποίος θα δημοσιευτεί παράλληλα με τον αγώνα.
 • Χαρτογράφηση της διαδρομής
 • Ανάλυση σταθμών, checkpoints, σημείων προς φύλαξη, αριθμός εθελοντών ανά σημείο και συνολικά.
 • Σχέδιο φύλαξης της διαδρομής – ασφάλεια αθλητών – αποφύγει ατυχημάτων
 • Αναλυτικό σχέδιο συνεργασιών με την τοπική αυτοδιοίκησης.
 • Αναλυτικό σχέδιο, με περιγραφή για γραμματεία, ενημερώσεις, στατιστικά όλο τον χρόνο και πως θα εξασφαλιστούν
 • Αναλυτικό προϋπολογισμό που να περιλαμβάνει τον αγώνα αλλά και την υποστήριξη γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 • Άδειες που απαιτούνται και αναλυτικό σχέδιο αδειοληψίας.
 • Σχέδιο Χορηγιών – Εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.
 • Σχέδιο για Site του αγώνα και τεχνικής υποστήριξης
 • Σχέδιο για κάθε μορφής επικοινωνία
 • Σχέσεις με αντίστοιχους γνωστούς πετυχημένους αγώνες του εξωτερικού και Οργανωτικές αντιστοιχήσεις.
 • Συνεργασία με Τv και άλλα μέσα επικοινωνίας
 • Διαδικασία και αποστολή προσκλήσεων
 • Pressconferences κ.α.
 • Θα προτείνει μέλη για επάνδρωση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η επιτροπή θα υποβάλει στο Δ.Σ. την συνολική μελέτη της

Το Δ.Σ. εξουσιοδοτείται να ελέγξει όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και τυχόν συμπληρωματικές που θα προκύψουν στην πορεία, καθώς και ότι άλλο κρίνει σκόπιμο, προκειμένου να δώσει την τελική του έγκριση, για την διεξαγωγή του αγώνα.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκαν και άλλες απόψεις από τους Συλλόγους οι οποίες στόχο είχαν την ενδυνάμωση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους Συλλόγους – μέλη μας.

Ο Πρόεδρος του ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. Δημήτρης Λαμπρινίδης, πρότεινε την ανάγκη σύγκλισης και  Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, παράλληλα με τη διεξαγωγή κάποιου αγώνα, με τόπο διεξαγωγής στην Κεντρική Ελλάδα.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Δ.Σ. να εξετάσει τα αναλυτικά αιτήματα που θα υποβληθούν και αν κρίνει ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη να συγκαλέσει ‘Εκτακτη Γενική Συνέλευση.

Μετά από τα ανωτέρω, επειδή εξαντλήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύνεται η συνεδρίαση

της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Συλλόγων Μελών της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ. και υπογράφεται το παρόν πρακτικό, όπως ακολουθεί:

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣ                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΣ                   ΤΟ ΜΕΛΟΣ

              Παύλος  Μπασδέκης                            Μάρκος Τούντας                         Γιώργος Βλάχος

                                                                     Ακριβές αντίγραφο

                                                                 Αθήνα, την 21.12.2013

                             Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                       ο Γενικός Γραμματέας

                            ______________                                        __________________

                             Νικόλαος  Γούλας                                             Γεώργιος Διαμαντής


Share: