Καθήκοντα εθελοντών: 1 ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα 21 – 25 Νοεμβρίου 201531 Οκτωβρίου, 2015

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ημεροδρόμων (Σ.Ε.Η.), από τους ιδρυτικούς συλλόγους της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και το Κέντρο Ανοσολογίας και Ανοσοθεραπείας του Καρκίνου, σε συνεργασία με τον νεοσύστατο Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ. Α. Ο. Σ.), έχει προκηρύξει τον 1ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα που θα διεξαχθεί στις 21 – 25 Νοεμβρίου 2015.
Διάρκεια : 104 ώρες
Εκκίνηση-Τερματισμός : Η εκκίνηση θα δοθεί στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών στις 6:00 Σάββατο 21/11 και οι τερματισμοί θα γίνονται στον ίδιο χώρο μέχρι 14:00 Τετάρτη 25/11.

Για την επιτυχία του αγώνα απαραίτητο στοιχείο είναι οι εθελοντές.

Πρέπει όλοι να βάλουμε τα δυνατά μας και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Συνημμένα θα βρείτε τα καθήκοντα των εθελοντών. Διαβάζοντας το κείμενο θα διαπιστώσετε ότι οι εθελοντές δεν θα επιβαρυνθούν με κόστη (Αυτοκίνητα ενοικιασμένα από την διοργάνωση, βενζίνες πληρωμένες, διατροφή κ.λ.π.).

Ο κύριος όγκος των εθελοντών απαιτείται για Σάββατο-Κυριακή.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ να προτείνουν τους καλύτερους, με γνώμονα την μεγαλύτερη επιτυχία του αγώνα.
Ιδιαίτερα οι σύλλογοι της Πελοποννήσου, καλούνται να βοηθήσουν και σε άλλους τομείς (τραπεζάκια τροφοδοσίας κ.λ.π.).

Για διευκρινίσεις αλλά και δηλώσεις εθελοντών ή για να συζητήσετε-δηλώσετε τους τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε, παρακαλείστε να καλείτε τον κ. Μπαξεβάνη στα 6945-243093
210-6409380 η 624
210-9604792.
ή εμένα 2106420949 & 6977360245


Καθήκοντα εθελοντών
1.Οι εθελοντές, ανά 2 σε κάθε αυτοκίνητο, θα συνοδεύουν ένα/μια αθλητή/τρια καθ όλο το μήκος της διαδρομής που θα τρέξει. Άρα σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα, το μεγαλύτερο μήκος θα είναι 490χιλ με κατάληξη στην αρχαία αγορά και το αργότερο 104 ώρες μετά την εκκίνηση (δηλ από 6.00 Σάββατο 21/11 έως 14.00 Τετάρτη 25/11). Επισημαίνεται ότι οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων αθλητών θα είναι στο τμήμα Αθήνα-Σπάρτη ενώ στην επιστροφή θα είναι αρκετά λιγότεροι. Επομένως θα χρειαστούν και συνοδοί μόνο για το τμήμα Αθήνα-Σπάρτη δηλ για τις μέρες Σάββατο 21/11 και Κυριακή 22/11.
2.Οι εθελοντές θα λειτουργούν ταυτόχρονα και σαν κριτές. Θα ελέγχουν δηλ τον χρόνο κατά τον όποιον θα διέρχονται οι αθλητές που συνοδεύουν από τα προκαθορισμένα σημεία ελέγχου (βλεπε www.dayrunners.gr ). Αν ο/η αθλητής/τρια υπερβεί τον χρόνο αυτόν, θα ενημερώνουν τον αλυτάρχη του αγώνα η τον επόπτη του τομέα στον οποίον θα βρίσκονται (κινητά απαραίτητα).
3.Στο αυτοκίνητο θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα προσωπικά εφόδια για τον/την αθλητή/τρια (δηλ. παπούτσια, ρουχισμός, φακός κεφαλής, κτλ) καθώς επίσης και σνάκς, ενεργειακά ποτά κτλ, τα οποία θα τα προσφέρουν οι συνοδοί κατόπιν συνεννόησης με τον/την αθλητή/τρια που θα συνοδεύουν (κατά την διάρκεια του τρεξίματος).
4.Στους κεντρικούς σταθμούς (που θα είναι και σημεία ελέγχου του χρόνου) θα υπάρχουν ζεστό φαί, WC, κρεβάτι για ανάπαυση κτλ όπου οι συνοδοί θα μπορούν (εκτός των αθλητών) επίσης να ξεκουράζονται, να λαμβάνουν φαγητό κτλ.
5.Τα αυτοκίνητα θα έχουν προπληρωθεί από τον/την αθλητή/τρια και τα συμβόλαια θα είναι στο όνομα των συνοδών που θα τα οδηγούν. Αυτό θα γίνει μια μέρα πριν τον αγώνα δηλ Παρασκευή 20 Νοεμβρίου (στον χώρο ενοικίασης των αυτοκινήτων). Οι συνοδοί μετά θα πάρουν τα αυτοκίνητα μαζί τους και θα είναι στην ιερά οδό (η στο σημείο εκκίνησης) την επομένη, Σάββατο 21 Νοεμβρίου 5:45, δηλ 15’ πριν την έναρξη του αγώνα. Τα καύσιμα θα πληρωθούν από τον/την αθλητή/τρια.
6.Σε περίπτωση που εγκαταλείψει ο/η αθλητής/τρια, οι συνοδοί επιστρέφουν στην Αθήνα από το σημείο εγκατάλειψης και παραδίδουν το αυτοκίνητο σε άτομο της οργανωτικής επιτροπής. Πχ αυτό μπορεί να γίνει και την 1η μέρα δηλ το Σάββατο 21/11.
7.Οι 2 συνοδοί πρέπει να μιλάνε τουλάχιστον αγγλικά και να έχουν άδεια οδήγησης.
8.Σε χρονικό σημείο που θα καθοριστεί κατόπιν συνεννόησης και πριν τον αγώνα, θα γίνει μια ημερήσια εκδρομή ώστε να δουν οι συνοδοί όλο το μήκος της διαδρομής (το οποίο είναι ήδη σεσημασμένο).
9. Οι συνοδοί θα επιτρέπουν την επιβίβαση των αθλητών που θα συνοδεύουν στο αυτοκίνητο (πχ. για ξεκούραση) με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό θα είναι ακινητοποιημένο!!.
10.Για οτιδήποτε προκύψει θα είναι σε επαφή με τον επόπτη του τομέα στον οποίο θα βρίσκονται και με τον αλυτάρχη του αγώνα (και γιατρούς, φυσικοθεραπευτές) (κινητά απαραίτητα).Share: