ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (RULES and REGULATIONS): 2 ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΗΝΑ-ΣΠΑΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ13 Σεπτεμβρίου, 2016

2ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΑ
ΑΡΘΡΟ 1 Ο 2ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος από Αθήνα στη Σπάρτη με επιστροφή στην Αθήνα, διοργανώνεται από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ. Α. Ο. Σ.) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.
ΑΡΘΡΟ 2 Στον αγώνα αυτόν έχουν δικαίωμα συμμετοχής Έλληνες και Αλλοδαποί Δρομείς υπεραπόστασης εφόσον οι Δρομείς εκπληρώνουν τις απαραίτητες αθλητικές και ιατρικές προϋποθέσεις.
ΑΡΘΡΟ 3 Οι Δρομείς οφείλουν να συμπληρώνουν την αίτηση υποβολής συμμετοχής στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.athenianrunnersclub.gr/register/ μέχρι 31/10/2016. Προσοχή: Γράψτε αναλυτικά τις επιδόσεις σας.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
1. Ο έγκυρος τερματισμός με όριο τις 12 ώρες και 30 λεπτά στον Ευχίδειο Άθλο.
2. Ο έγκυρος τερματισμός σε οποιονδήποτε αγώνα απόστασης πάνω από 160 χιλιόμετρα (Rodopi Advendurun, Αέθλιος, διπλός Ευχίδειος Άθλος, Δόλιχος, Σπάρταθλο και άλλοι αγώνες εσωτερικού ή εξωτερικού με επίσημα αποτελέσματα).
3. Επιδόσεις ή ενδιάμεσα περάσματα (splits):
• Πάνω από 160 χιλιόμετρα σε 24ωρο
• Πάνω από 250 χιλιόμετρα σε 48ωρο.
• Πάνω από 300 χιλιόμετρα σε 72ωρο
• Πάνω από 350 χιλιόμετρα ανεξαρτήτου ώρας (6ήμερο, 1000 χιλιόμετρα 1000 μίλια)
4. Τερματισμός σε προηγούμενο Φειδιππίδειο δρόμο.
5. Έλευση στα μισά της διαδρομής (Σπάρτη) εντός ορίων αποκλεισμού σε προηγούμενο Φειδιππίδειο δρόμο.
Αφού γίνει η επιλογή των αθλητών βάσει των επιδόσεων τους, η τελική συμμετοχή τους θα ολοκληρωθεί με την προσκόμιση πρόσφατου ιατρικού πιστοποιητικού καλής υγείας (με ημερομηνία όχι παλαιότερη των 3 μηνών πριν από την έναρξη του αγώνα) και της τραπεζικής απόδειξης πληρωμής του κόστους συμμετοχής. Τα δύο αυτά έγγραφα θα στέλνονται με email στην διεύθυνση: info@athenianrunnersclub.gr μέχρι 31/10/2016. Ειδικά το πρωτότυπο πρόσφατο ιατρικό πιστοποιητικό καλής υγείας (με ημερομηνία όχι παλαιότερη των 3 μηνών πριν από την έναρξη του αγώνα) θα παραδίδεται κατά την διάρκεια της τεχνικής ενημέρωσης και παραλαβής των αριθμών και θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Είναι υποχρεωτική η προσκόμιση Ιατρικού Πιστοποιητικού καλής υγείας, με ημερομηνία όχι παλαιότερη των 3 μηνών πριν από την έναρξη του αγώνα. Το πρωτότυπο αυτού του πιστοποιητικού θα κατατίθενται κατά την διάρκεια της τεχνικής ενημέρωσης και παραλαβής των αριθμών και θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
ΑΡΘΡΟ 4 Οι δρομείς συμμετέχουν στον αγώνα αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και απαλλάσσουν τους διοργανωτές και κάθε εμπλεκόμενο στον αγώνα (κριτές, εθελοντές, χορηγούς) από κάθε ευθύνη για οτιδήποτε τους συμβεί κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα. Οι αθλητές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο αγώνας είναι επίπονος και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει να συμμετέχουν και ότι έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Επίσης οφείλουν να γνωρίζουν ότι η ιατρική κάλυψη που παρέχεται, δεν είναι δυνατόν να παρέχεται ανά πάσα στιγμή του αγώνα και σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
ΑΡΘΡΟ 5 Ο αριθμός συμμετοχής του κάθε συμμετέχοντος δρομέα πρέπει να είναι ευδιάκριτος καθ’ όλη τη διάρκεια του Αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση η επιτροπή έχει το δικαίωμα της ακύρωσης της συμμετοχής του συγκεκριμένου αθλητή.
ΑΡΘΡΟ 6 Χρονικά σημεία αποκλεισμού βρίσκονται στους Κεντρικούς Σταθμούς ως εξής:
Αθήνα – Σπάρτη α) Μέγαρα 41 χλμ. χρονικό όριο 5:30 ώρες μετά την εκκίνηση, β) ΕΞΑΜΙΛΙΑ 87,1 χλμ. χρονικό όριο 12:30 ώρες μετά την εκκίνηση, γ) Αρχ. Νεμέα 118,2 χλμ. χρονικό όριο 18:00 ώρες μετά την εκκίνηση, δ) Νεστάνη 169,7 χλμ. χρονικό όριο 29:00 ώρες μετά την εκκίνηση, ε) Τεγέα 192,2 χλμ. χρονικό όριο 33:00 ώρες μετά την εκκίνηση, στ) Σπάρτη 245 χλμ. χρονικό όριο 43:00 ώρες μετά την εκκίνηση.
Σπάρτη – Αθήνα ζ) Τεγέα 298 χλμ, χρονικό όριο 59:30 ώρες μετά την εκκίνηση, η) Νεστάνη 320 χλμ, χρονικό όριο 65:30 ώρες μετά την εκκίνηση, θ) Αρχ Νεμέα 371 χλμ, χρονικό όριο 78:30 ώρες μετά την εκκίνηση, ι) Εξαμίλια 403 χιλ, χρονικό όριο 86:45 ώρες μετά την εκκίνηση, κ) Μέγαρα 449 χιλ, χρονικό όριο 96:15 ώρες μετά την εκκίνηση, λ) Αθήνα, 490 χιλ, χρονικό όριο 104 ώρες μετά την εκκίνηση.
ΑΡΘΡΟ 7 Οργανόγραμμα:

ΑΡΘΡΟ 8 Η διαδρομη Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα θα χωριστεί σε τομείς ελέγχου ως εξής: Τομέας 1, Αθήνα –Εξαμίλια, Τομέας 2, Εξαμίλια – Αρχαία Νεμεα, Τομέας 3, Αρχαία Νεμέα – Νεστάνη, Τομέας 4, Νεστάνη – Τεγέα, Τομέας 5, Τεγέα – Σπάρτη. Στον κάθε τομέα θα υπάρχουν δύο τομεάρχες οι οποίοι την ευθύνη και τον συντονισμό του τομέα τους. Οι Τομεάρχες θα ενημερώνουν και θα αναφέρονται στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής και τους αλυτάρχες. Οι τομεάρχες θα ελέγχουν ότι οι αθλητές α) τηρούν τους κανόνες και β) είναι σε καλή κατάσταση από πλευράς υγείας να συνεχίσουν. Οι Τομεάρχες έχουν κάθε δικαιοδοσία να ακυρώσουν την συμμετοχή αθλητή εάν κρίνουν ότι παραβιάζονται οι κανόνες του αγώνα ή ότι η υγεία του αθλητή είναι σε κίνδυνο. Θα ισχύουν οι ίδιοι τομείς για την επιστροφή από Σπάρτη προς Αθήνα.
ΑΡΘΡΟ 9 Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση οιουδήποτε φαρμακευτικού σκευάσματος χωρίς την έγκριση του ιατρού του τομέα και της οργανωτικής επιτροπής.
ΑΡΘΡΟ 10 Απαγορεύεται αυστηρά σε ξένα προς τον Αγώνα άτομα πεζή ή με τροχοφόρα να συμπορεύονται με τους αγωνιζόμενους αθλητές καθώς και η επιβίβαση αθλητών σε αυτά.
ΑΡΘΡΟ 11 Απαγορεύεται αυστηρά κάθε υποστήριξη και κάθε τροφοδοσία αθλητή μεταξύ των σταθμών τροφοδοσίας. Επιτρέπεται στους συνοδούς και μόνο εφ’ όσον είναι διαπιστευμένοι και φέρουν τα διακριτικά της διοργάνωσης, να παρέχουν υποστήριξη αποκλειστικά και μόνο στα τραπέζια τροφοδοσίας (30 μέτρα πριν και 30 μέτρα μετά). Παραβίαση του κανόνα αυτου θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση της συμμετοχής του αθλητή με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής.
ΑΡΘΡΟ 12 Απαγορεύεται η χρήση ραδιοφώνου, mp3 player κλπ.
ΑΡΘΡΟ 13 Δρομέας που επιθυμεί να αποσυρθεί από τον Αγώνα παραδίδει τον αριθμό του στον υπεύθυνο του πλησιέστερου σταθμού και υπογράφει το σχετικό έντυπο αποχώρησης.
ΑΡΘΡΟ 14 Δρομέας που λόγω εκπρόθεσμου περάσματός του από οποιονδήποτε ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, αυτόματα τίθεται εκτός Αγώνα χωρίς καμμία έτερη διαδικασία και με μέριμνα της διοργάνωσης μεταφέρεται προς τον πλησιέστερο σταθμό για να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα.
ΑΡΘΡΟ 15 Μετά το πέρας της 31ης Οκτωβρίου καμία συμμετοχή δε θα γίνεται δεκτή. Η Οργανωτική Επιτροπή κατόπιν θα ανακοινώσει τον αριθμό των συμμετεχόντων και θα τους αποστείλλει έγγραφο Αποδοχής.
ΑΡΘΡΟ 16 Πολιτική ακυρώσεων. Ακυρώσεις μπορεί να γίνουν δεκτές με επιστροφή του αντιτίμου συμμετοχής μέχρι 15/9/2016. Μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας δεν θα γίνεται επιστροφή χρημάτων.
ΑΡΘΡΟ 17 Οι αθλητές παραδίδουν τα δικά τους προσωπικά αντικείμενα, τρόφιμα, ποτά και οτιδήποτε άλλο που ήθελε να τους διευκολύνει στη διοργάνωση την προηγούμενη ημέρα πριν την εκκίνηση του αγώνα. Σε πάθε περίπτωση και σε κάθε συσκευασία πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ-BIB Number-ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.
Τα υλικά αυτά, όπως και τα υλικά τροφοδοσίας που βρίσκονται στα αυτοκίνητα των συνοδών, υπόκεινται σε έλεγχο από την διοργάνωση.
ΑΡΘΡΟ 18 Δρομέας ή Δρομείς έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση εναντίον συναθλητή τους ο οποίος παρανόμησε κατά τη διάρκεια του Αγώνα, και αυτή υποβάλλεται στον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο ή τον Αλυτάρχη του Αγώνα προ της επίσημης απονομής των βραβείων μετά το τέλος του Αγώνα.
ΑΡΘΡΟ 19
Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τυχόν αυτοκίνητα που θα τους συνοδεύουν (με τους περιορισμούς του άρθρου 10 & 11) με τον αριθμό κυκλοφορίας τους.
Η διοργάνωση θα εκδώσει διαπίστευση και θα παραδώσει διακριτικά της που πρέπει να είναι πάνω στο αυτοκίνητο.
Δεν θα επιτραπεί σε κανένα αυτοκίνητο χωρίς διαπίστευση και χωρίς τα διακριτικά της διοργάνωσης να παρέχει υποστήριξη στα τραπεζάκια τροφοδοσίας.
ΑΡΘΡΟ 20 Οι δρομείς που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τον αγώνα, πρέπει να το δηλώσουν στον πλησιέστερο σταθμό ή ακόμα και στον πρώτο υπεύθυνο που θα συναντήσουν. Θα πρέπει να υπογράψουν το αντίστοιχο έντυπο αποχώρησης και να παραδώσουν τους αριθμούς τους.
ΑΡΘΡΟ 21 Για την τήρηση του αθλητικού πνεύματος, οι δρομείς οφείλουν να έχουν άψογη συμπεριφορά και να συμπεριφέρονται με ευγένεια στους συναθλητές τους και τους υπεύθυνους αγώνα.
ΑΡΘΡΟ 22 Ολοι οι αθλητές που τερμάτισαν οφείλουν να είναι παρόντες στην τελετή απονομής των επάθλων. Αν υπάρχει σοβαρός λόγος, όπου ο αθλητής αδυνατεί να παρευρεθεί, οφείλει να ενημερώσει γι’αυτό εκ των προτέρων.
ΑΡΘΡΟ 23 Τα σημεία ελέγχου και ανεφοδιασμού μπορεί να μεταφερθούν σε άλλη θέση χωρίς προειδοποίηση, λόγω έργων, καιρικών συνθηκών, φωτισμού κλπ.
ΑΡΘΡΟ 24 Οποιαδήποτε περίπτωση που δεν αναφέρεται στον κανονισμό: Αρμόδιοι για την επίλυσή της καθίστανται ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, οι Αλυτάρχες του αγώνα ή οι κατά τόπους Έφοροι.
ΑΡΘΡΟ 25 Αποκλείονται από τον αγώνα αθλητές για:
Παράβαση των άρθρων του κανονισμού.
Άφιξη σε σταθμό εκτός χρόνου.
Κατόπιν ιατρικής εντολής.
ΑΡΘΡΟ 26 Όλα τα άρθρα του κανονισμού θεωρούνται σημαντικά και ζωτικής σημασίας για τον αγώνα

2nd Authentic Fhidippides Run Athens-Sparta-Athens
Athens-Sparta-Athens


RULES and REGULATIONS
ARTICLE 1: The 2nd Authentic Fhidippides Run from Athens to Sparta and back to Athens is organized by the Athletic Cultural Club “Athenian Runners” in close collaboration with FAOS mountaineering CLUB under the auspices of the Hellenic Association of Mass Popullar sports and Ultra Running Clubs (E.O.S.L.M.A-Y) and UESpT.
ARTICLE 2: Greek and Foreign Ultra-Runners who fulfill the necessary athletic and medical conditions are eligible for this race.
ARTICLE 3: Runners have to fill the application form: http://www.athenianrunnersclub.gr/register/ until 31 October 2016. N.B.: Stipulate your performances in detail.
NECESSARY ATHLETIC PERFORMANCE PRECONDITIONS
1. Euchidios athlos finisher within 12 hours and 30 minutes.
2. Finisher of ANY distance race over 160 kilometers (such as Rodopi Advendurun, Aethlios, double Euchidios athlos, Dolichos, Spartathlon and other inner or outer races with official results).
3. Performance or intermediate passages (splits):
• Over 160 km in 24-hour Run.
• Over 250 km in 48-hour Run.
• Over 300 km in 72-hour Run.
• More than 350 kilometers regardless of time (6 day, 1000 km, 1000 miles)
4. Previous Fhidippides Run finisher.
5. Coming halfway (Sparta), in previous authentic Fhidippides Run.
Eligible athletes, based on their performance, will finalize their participation by presenting a recent medical certificate of good health (dated no longer than 3 months prior to the start of the race) and the bank receipt of participation fee. These two documents must be sent by email to the address: info@athenianrunnersclub.gr no later than 31 October 2016. Particularly the original copy of the recent medical certificate of good health (dated no earlier than 3 months before the start of the race) must be delivered during the technical briefing and Bib numbers distribution. The original copy of the medical certificate is a prerequisite for receiving BIB number.

MEDICAL CONDITIONS
It is necessary to provide a good health Medical Certificate dated the maximum three months before the start of the Race. The original copy of the certificate is to be presented during the technical briefing and BIB numbers distribution. The original certificate is a prerequisite for receiving BIB number.
ARTICLE 4: Runners accept full responsibility for their participation and release the organizers and everyone involved in the race (referees, volunteers, sponsors) from any liability for whatever might happen to them during or after the race. Athletes should be aware that the race is painful and certify that their health condition allows them to participate and that they have been properly prepared. They must also know that the medical care may not be provided during the entire event and in all parts of the route.
ARTICLE 5: The BIB number of the participant must be clearly visible throughout the race. Otherwise the organizing committee has the right to suspend any athlete from continuing the race.
ARTICLE 6 : Time limits at check points-Cut Off points:
Athens – Sparta a) Megara 41 km. 5:30 hours after start, b) EXAMILIA 87.1 km. Time limit 12:30 hours after start, c) Ancient. Nemea 118.2 km. Time limit 18:00 hours after start, d) Nestani 169.7 km. Time limit 29:00 hours after the start, e) Tegea 192.2 km. Time limit 33:00 hours after start, f) Sparta 245 km. Time limit 43:00 hours after start.
Sparta – Athens g) Tegea 298 km, Time limit 59:30 hours after start, h) Nestani 320 km, Time limit 65:30 hours after start, i) Ancient Nemea 371 km, Time limit 78:30 hours after start, j) Examilia 403 km, Time limit 86:45 hours after start, k) Megara 449 km, time limit 96:15 hours after start, l) Athens Ancient Market, 490 km, Time limit 104 hours after start.
ARTICLE 7 : ORGANOGRAMMA-Organizing committee chart :

ARTICLE 8 : The route Athens – Sparta – Athens will be divided into control Divisions as follows: Division 1, Athens -Examilia, Division 2 Examilia – Ancient Nemea, Division 3, Ancient Nemea – Nestani, Division 4 Nestani – Tegea, Division 5, Tegea – Sparta. Two Division Supervisors will be present in each area. They have the responsibility and coordination of the Division. The Division Supervisors report to the chairman of the organizing committee and the Race Supervisors. They will check that athletes a) comply with the rules and b) are in good health in order to continue. If the rules of the race are violated or the health of the athlete is at risk, the Division Supervisors have every authority to suspend the athlete’s participation. The same Divisions will apply for the return from Sparta to Athens.
ARTICLE 9: The use of any pharmaceutical formulations without the approval of the doctor of the sector and the organizing committee are strictly prohibited.
ARTICLE 10: People not connected to the race walking or on car are strictly prohibited to escort the contestant athletes. At the same time it is strictly prohibited for contestant athletes to embark on cars.
ARTICLE 11: Any support and any supply to the contestant athletes between the supply points is strictly prohibited. Certified Escorts on certified cars carrying the race signs can offer support to the athlete exclusively at the supply points (30 meters before and 30 meters beyond the table) Violation of this rule by a supporter will result in the disqualification of the athlete.
ARTICLE 12: For reasons of safety and awareness, athletes are not allowed to carry portable radios, MP3 or similar music devices.
ARTICLE 13: Athletes wishing to withdraw from the race must hand over their BIB number to a race official and sign the withdrawal form at the nearest SP.
ARTICLE 14: Any participant who reaches the Check point having exceeded the time limit will automatically be out of the race. The organizers will transfer the athlete to the nearest check point in order to collect his personal belongings.
ARTICLE 15: After the October 31st NO participation will be accepted. The Organizing Committee will then announce the number of participants and will send them the Acceptance document.
ARTICLE 16: Cancellation Policy. Cancellations can be accepted, with return of the participation fee until 15 Sept 2016. After the expiration of this date, the participation fee will not be returned.
ARTICLE 17: Athletes can deliver their own personal items, food, drinks and anything else supportive for their effort in the race, to the organizers at the briefing, in order to be placed at specific supply points. In any case and in each package NAME-SURNAME-BIB Number-specific supply point must be clearly stipulated.
The organizing committee has every right to check the content of the package as well as the content of the escort cars.
ARTICLE 18: Runners have the right to appeal against any teammate, who violated the rules during the race. The appeal can be submitted to the President or the Vice President of the organizing committee or the Race supervisors before the official award ceremony.
ARTICLE 19: Athletes are obliged to declare any escort cars (with the restriction of the Article 10 & 11) with the plate number.
The organizing committee will issue escort certificate and will deliver special race signs for the cars.
Cars not certified or without carrying the race signs are not allowed to offer support to the athlete at any point of the entire race.
ARTICLE 20: Runners, who wish to quit the race, will have to declare it at the nearest supply point or the Sector supervisor. The corresponding withdrawal form must be filled in and delivered together with the BIB number.
ARTICLE 21: In order keep the athletic spirit, the runners must exhibit irreproachable behavior and be courteous to their teammates and the organizing committee representatives.
ARTICLE 22: All finisher participants have to be present at the awards ceremony. In case of absence, the participant should inform the organizing committee.
ARTICLE 23: The check points and supply points may be transferred to another position without prior announcement, in case of roadworks in process, weather conditions, lighting and so on.
ARTICLE 24: Responsible for resolving any dispute that may arise which is not clearly stipulated in the rules and regulations text are the President or the Vice President of the organizing committee or the Race supervisors and the sector supervisors.
ARTICLE 25: Athletes can be disqualified from the race for the reasons referred bellow:
Violation of any article of RULES AND CONDITIONS.
Arriving at a check point, having exceeded the time limit.
If considered by the medical team to be incapable of completing the race.
ARTICLE 26: All articles are important and vital for the race.


Share: