Κάλεσμα από τον πρόεδρο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, Νίκο Γούλα20 Φεβρουαρίου, 2019

Κάλεσμα από τον πρόεδρο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, Νίκο Γούλα:
«Συμμετέχουμε όλοι στον Μαραθώνιο
της Ιστορίας και του Πολιτισμού,

τρέχουμε και φέτος για τον Μέγα Αλέξανδρο
και τη Μακεδονία!»
 

Πρόσκληση προς όλους τους Μαραθωνοδρόμους της χώρας, ώστε να βρεθούν μαζικά στην εκκίνηση του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και να δημιουργήσουν νέο ρεκόρ συμμετοχών, απεύθυνε ο πρόεδρος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ Νίκος Γούλας, ενόψει της διοργάνωσης της Κυριακής 14 Απριλίου 2019.
 
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων εξέφρασε την πεποίθηση ότι φέτος θα δώσουν ραντεβού στην Πέλλα ακόμα περισσότερα μέλη των συλλόγων της από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να ζήσουν την εμπειρία της συμμετοχής σ’ έναν ξεχωριστό και μοναδικό αγώνα, αλλά και να στηρίξουν τη διοργάνωση που στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε όλο τον πλανήτη.
 
«Καλώ όλους τους Μαραθωνοδρόμους, αλλά και τους δρομείς των μικρότερων αποστάσεων, να ενισχύσουν με την συμμετοχή τους τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και να δώσουν ένα δυναμικό ‘παρών’. Αυτή η διοργάνωση στέλνει μήνυμα ιστορίας και πολιτισμού και συνοδεύεται από έναν πολύ σημαντικό συμβολισμό. Ας είμαστε όλοι εκεί, για να κάνουμε τον Μαραθώνιο της Ιστορίας πιο ισχυρό και πιο μεγάλο από κάθε άλλη χρονιά. Πιστεύω ότι η αυξητική τάση των συμμετοχών θα συνεχιστεί και ότι, με τη βοήθεια των συλλόγων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, φέτος θα υπάρξει αριθμός-ρεκόρ Μαραθωνοδρόμων στην εκκίνηση», υπογράμμισε ο κ. Γούλας, ο οποίος θα βρίσκεται μεταξύ των δρομέων, όπως κάθε χρόνο:
«Έχω λάβει μέρος και στους 13 προηγούμενους Μαραθωνίους ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και φυσικά θα είμαι παρών ξανά, για 14η συνεχόμενη χρονιά. Είναι ξεχωριστή η χαρά να τρέχω για τον Μέγα Αλέξανδρο, για τη Μακεδονία, σε μία διοργάνωση που είναι πραγματικά μοναδική. Δίνουμε ραντεβού την Κυριακή 14 Απριλίου, για να τρέξουμε όλοι στον Μαραθώνιο που διαφημίζει διεθνώς το όνομα του Μακεδόνα στρατηλάτη».
 
Παράλληλα, ο κ. Γούλας αναφέρθηκε στην κοινωνική δράση του φορέα που εκπροσωπεί, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των δύο κορυφαίων διοργανώσεων της Βόρειας Ελλάδας, η οποία για τον σκοπό αυτό παρέχει ειδική έκπτωση για κάθε εγγραφή δρομέα συλλόγου της ΕΟΣΛΜΑ-Υ:
«Κάθε χρόνο, ένα μέρος από τα χρήματα που δίνουν οι δρομείς μας για να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και στον ‘Νυχτερινό’, τα προσφέρουμε σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Είναι μία ενέργεια που γίνεται εδώ και περίπου έξι χρόνια, έχοντας μία άψογη συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή των διοργανώσεων, κ. Δρόσο Χριστόπουλο. Πρόπερσι είχαμε στηρίξει το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, πέρσι ενισχύσαμε την ‘ΣυΖωή’ και φέτος λάβαμε την απόφαση να προσφέρουμε στην Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Λάρισας το ποσό των 3.201 ευρώ, το οποίο συγκεντρώθηκε χάρη στις συμμετοχές των δρομέων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ στις δύο μεγάλες διοργανώσεις του 2018. Ασφαλώς θα συνεχίσουμε και στον φετινό Μαραθώνιο και στον Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης την ίδια πρωτοβουλία. Όσοι λοιπόν εγγραφούν μέσω της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, ας γνωρίζουν ότι μέσα από την συμμετοχή τους θα βοηθήσουν επίσης στο σημαντικό έργο ενός φιλανθρωπικού φορέα».
 
Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της Κυριακής 14 Απριλίου 2019 υπόσχεται μεγαλύτερες συγκινήσεις και περισσότερες εκπλήξεις από κάθε άλλη φορά.
Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, την ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, η οποία πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ.. Παράλληλα με τη διοργάνωση, διεξάγεται και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.
 
Οι ομαδικές εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 15 Μαρτίου και οι ατομικές εγγραφές μέχρι τις 20 Μαρτίου.
Οι εγγραφές μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:
 
α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.
 
β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο info@atgm.gr και info@alexanderthegreatmarathon.org ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων).
 
γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360).
 
δ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος-Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας την δήλωσή του στο Ίδρυμα-Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος στην ομάδα του (Running Team).
 
Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.
 
Δρόμος Ιστορίας, Διαδρομή Πολιτισμού… Θα είμαστε όλοι εκεί!
 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Share: