ΗΡΑΚΛΕΙΑ Δελτίο Τύπου ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ26 Ιουνίου, 2019

ΟΙ «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» ΈΦΕΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Το διήμερο 22-23 Ιουνίου 50 μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, «Αθηναίοι Δρομείς» ταξιδέψαμε στην Ηρακλειά, για να συμμετάσχουμε στον 1ο Αγώνα «Τρέχω κι Ανακαλύπτω την Ηρακλειά» και, φυσικά, ν’ απολαύσουμε, επί τη ευκαιρία, τις απίθανες ομορφιές του ήσυχου αυτού νησιού.

Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το λιμάνι του Πειραιά με το BLUE STAR DELOS, φτάσαμε στη Νάξο κι από ‘κει ο παντός καιρού Σκοπελίτης μας μετέφερε στον τελικό προορισμό μας. Η υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι άνθρωποι του νησιού και της Διοργάνωσης, ήταν, πραγματικά,  εκπληκτική. Έκδηλος ενθουσιασμός, πολλά χαμόγελα και άψογη εξυπηρέτηση σ’ όλα τα επίπεδα.

Αφού παραλάβαμε όλοι το πακέτα συμμετοχής με γρήγορούς ρυθμούς, τακτοποιηθήκαμε στα διαθέσιμα,  κυκλαδίτικα δωμάτια και στις 6:30 σταθήκαμε όλοι στη γραμμή της εκκίνησης των 5km, 10km και 10km trail. Οι διαδρομές ως νησιώτικες ήταν πολύ απαιτητικές αλλά συνάμα πανέμορφες. Οι συμμετέχοντες θαύμασαν το μοναδικό τοπίο στη διαδρ5ομή τους και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στις απότομες ανηφόρες, κατηφόρες και το τραχύ έδαφος. Όλοι οι δρομείς ολοκλήρωσαν με επιτυχία τ’ αγωνίσματα που συμμετείχαν, όμως κάποιοι ξεχώρισαν, ιδιαίτερα, για την επίδοσή τους. Ο Σύλλογός μας «Αθηναίοι Δρομείς» σημείωσε σημαντικές διακρίσεις στον τερματισμό και πιο συγκεκριμένα, στο αγώνισμα των 10km trail η κα Εύη Ρόδη (ιδρυτικό μέλος, μέλος Ο.Ε. των Αγώνων του Συλλόγου και μέλος Πολιτιστικής Ομάδας) τερμάτισε 2η Γενικής Γυναικών σε χρόνο 59:49, η κα Ελισάβετ Κρίμα (μέλος Συλλόγου και μέλος Πολιτιστικής Ομάδας) τερμάτισε 3η Γενικής Γυναικών σε χρόνο 1:19:51 και ο κ. Βαγγέλης Λεμπέσης (μέλος Δ,Σ.-έφορος αθλητικών) κατετάγη 3ος  Γενικής Ανδρών με χρόνο 54:47. Στον Αγώνα των 10km ο Παναγιώτης Βλάχος (μέλος Συλλόγου) κατέλαβε την 3η θέση Γενικής Ανδρών με χρόνο 55:04. Καθώς φάνηκε, ο κυκλαδίτικος αέρας ενέπνευσε όλους τους συμμετέχοντες και δη, τα δικά μας παιδιά που διέπρεψαν.

Οι βραβεύσεις όλων των αθλητών κα το party προς τιμή μας με φαγητό, ποτό και παραδοσιακή μουσική έλαβαν χώρα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του νησιού, όπου κι έκλεισε η βραδιά με ξέφρενο γλέντι για αποκατάσταση.

Η επόμενη μέρα ήταν αφιερωμένη στην προσωπική χαλάρωση του καθενός με μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά, βόλτες στα σοκάκια και μεζέδες στα ταβερνάκια του νησιού.

Η αναχώρησή μας από το λιμάνι της Ηρακλειάς έγινε, εξίσου, πανηγυρικά, αργά το βράδυ της Κυριακής με το BLUE STAR NAXOS και τα ξημερώματα της επομένης μας βρήκε όλους στο πολύβουο λιμάνι του Πειραιά, ελαφρώς ταλαιπωρημένους, σωματικά, ψυχικά, όμως, ανάλαφρους από τις γεμάτες με αιγιοπελαγιτικο χρώμα στιγμές που μας πρόσφερε το νησί της Ηρακλειάς και οι ξεχωριστοί άνθρωποί της.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από καρδιάς μας στη Διοργάνωση του 1ου «Τρέχω κι Ανακαλύπτω την Ηρακλειά» για την καθ’ όλα άψογη φιλοξενία κι ακόμη ένα σ’ όλους εσάς που μας ακολουθήσατε για μια ακόμη φορά σ’ αυτήν την ξεχωριστή, νησιώτικη εμπειρία.

Για το Δ.Σ.


Share: