Γιορτή Προσανατολισμού 202023 Φεβρουαρίου, 2020

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ORIENTEERING

ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ 2020

Ο «Πανελλήνιος Επιστημονικός και Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού – Orienteering» και η «Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαικού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων» προκηρύσσουν την ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ 2020, η οποία θα διεξαχθεί από το Σάββατο 28 μέχρι την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, στο νομό Πέλλας.

Το Orienteering, είναι ένα αγώνισμα με τεράστια παιδαγωγική σημασία. Ήδη πολλά σχολεία, εκπαιδευτικοί και μαθητές, το έχουν γνωρίσει, και υλοποιούνται αρκετά σχολικά προγράμματα (περιβαλλοντικής κυρίως εκπ/σης) που το χρησιμοποιούν ως μέσο ή και ως κύριο θέμα τους. Στην χώρα μας, αναπτύσεται με μικρό αλλά σταθερό ρυθμό, και υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε σεμινάρια ενημέρωσης και εκμάθησης, καθώς και μαθητές που συμμετέχουν σε συστηματικές δράσεις (προπονήσεις και αγώνες).

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας, για την ανάπτυξη του Προσανατολισμού μέσα στα ελληνικά σχολεία, εντάσεται και η διοργάνωση της Γιορτής Προσανατολισμού 2020, στο νομό Πέλλας, που είναι η περιοχή στην Ελλάδα με την μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Τελική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις δράσεις της Γιορτής Προσανατολισμού (ή σε μέρος αυτών), από σχολεία, σχολικές ομάδες, εκπαιδευτικούς, μαθητές που θα συνοδεύονται από τους γονείς τους, ορίζεται το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος

στα τηλέφωνα 22920-24330 και 6974778828

στα email : psekp.o@gmail.com και karadimitrioud@gmail.com  

Ενδεικτικό πρόγραμμα των δράσεων:

Σάββατο 28/3 πρωί

Επίσκεψη στα γεωλογικά φαινόμενα της περιοχής Προμάχων Πέλλας

Σάββατο 28/3 απόγευμα

Αγώνας Προσανατολισμού στην Αριδαία, και επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αριδαίας

Σάββατο 28/3 βράδυ

Για τα παιδιά πάρτυ και άλλα δρώμενα, στην Αριδαία.

Για τους υπεύθυνους των ομάδων ενημέρωση και συνεννόηση για τον αυριανό αγώνα και το υπόλοιπο πρόγραμμα

Κυριακή 29/3 πρωί

9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προσανατολισμού Εφήβων – Νεανίδων, σε κάποιο χωριό κοντά στην Αριδαία.

Κυριακή 29/3 μεσημέρι

Επίσκεψη στην Γαλάζια Λίμνη Κούπας, και πιθανόν και στη Λίμνη Μεταλλείων Φανού

Κυριακή 29/3 απόγευμα

Επίσκεψη στα ιαματικά λουτρά του Πόζαρ, και στην γύρω περιοχή με το σπηλαιοπάρκο Αλμωπίας

Κυριακή 29/3 βράδυ

Νυχτερινό μπάνιο στην πισίνα των ιαματικών λουτρών, απονομή μεταλίων 9ου ΠΠΠ Εφ –Νεαν, και πάρτυ

Δευτέρα 30/3 πρωί

Αγώνας Προσανατολισμού στο Πάρκο Καταρρακτών της Έδεσσας (συνδιοργάνωση με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πέλλας) και ξενάγηση στην περιοχή Βαρόσι της Έδεσσας

– Στους αγώνες προσανατολισμού και στις υπόλοιπες δράσεις, μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε έχει σχέση με την εκπαίδευση (εκπαιδευτικός, μαθητής, γονιός) αρκεί να έχει συνεννοηθεί μαζί μας και να έχει δηλώσει την συμμετοχή του έγκαιρα.

– Στο αγώνα του 9ου ΠΠΠ Εφ –Νεαν, διακρίσεις μπορούν να διεκδικήσουν μόνο οι μαθητές ελληνικών σχολείων, που έχουν γεννηθεί από το 2002 μέχρι το 2010.

– Στο 9ο ΠΠΠ Εφ –Νεαν, θα υπάρχουν κατηγορίες ανά φύλο, ανά έτος γέννησης, και κατηγορίες έμπειρων και αρχάριων (με πολύ μικρή ή καθόλου εμπειρία) μαθητών.

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΣΕΑΑΠ-Ο

Καραδημητρίου Δημήτρης

ΕΚΔΡΟΜΗ: ΠΟΖΑΡ ΕΔΕΣΣΑ  ΑΡΙΔΑΙΑ


Share: