Έντονη παρουσία του Τελμησσού στον Γύρο της Πάρου13 Ιουνίου, 2019

Στο πανέμορφο και φιλόξενο νησί των Κυκλάδων στην όμορφη Πάρο για 9η χρονιά έγινε η καθιερωμένη μας δρομική συνάντηση φίλων αθλητών -συναθλητών για να τρέξουμε τον γύρο του νησιού απόστασης 54 χλμ.Μεεκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Παροικίας. Ήταν πριν λίγα χρόνια στο τέλος της  δεκαετίας του 90 αρχές του 2000 όταν φίλοι μας συναθλητές που έτρεχαν και συμμετείχαν στο Σπάρταθλον αλλά και σε λίγους τότε αγώνες υπεραπόστασης  μια παρέα με τόπο συνάντησης το καλοκαίρι τον Ιούνιο στην Πάρο, μερικοί έχοντας ως προετοιμασία για τον μεγάλο αγώνα του Σπαρταθλου . Η συνάντηση των φίλων της υπεραπόστασης ήταν πολυπόθητη και αναμέναμε πότε θα έρθει ο καιρός να βρεθούμε με τους αγαπημένους μας φίλους στο φιλόξενο νησί τους, να τρέξουμε μαζί τους, να κάνουμε ο κάθε ένας τον δικό του ξεχωριστό χρόνο του χωρίς τον συναγωνισμό, χωρίς τον αγωνιστικό χαρακτήρα, συναγωνίζοντας  μόνο και  μόνο τον δικό σου χρόνο, να μυρίσεις τις όμορφες καλοκαιρινές κυκλαδίτικες ομορφιές, να γλεντησεις  με όλη την αγαπημένη σου παρέα  μετά τον τερματισμό του γύρου του νησιού σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι! Έτσι απλά και ανθρώπινα. Μια οικογένεια νιώθαμε και νιώθουμε ακόμη με την όμορφη παρέα μας στην Πάρο που συνεχίζουν με τόσο αγάπη τόσο μεράκι με ανιδιοτέλεια και προσφορά στον υγιή αθλητισμό και στον τόπο τους. Την σημερινή εποχή που βιώνουμε με τις τόσες  δυσκολίες  ακόμη και στο χώρο μας υπερτερωντας  δυστυχώς το οικονομικό όφελος χάνοντας σιγά σιγά τις αξίες και το πνεύμα του υγιή αθλητισμού, υπάρχουν φίλοι εκλεκτοί που κρατάνε καθαρά και με κατάθεση ψυχής τις αξίες αυτές και προπάντων εθελοντικά! Σε αυτόν το ιδιαίτερα ξεχωριστό αγώνα μη αγωνιστικού χαρακτήρα, μάλλον σε αυτή την ξεχωριστή δρομική συνάντηση όλοι είμαστε νικητές! φυσικά εννοώντας και όλους τους συντελεστές για την όλη μακροχρόνια προσπάθεια τους αυτή.
Ατελείωτες ώρες δουλειάς και εθελοντισμού! για προσφορά στο νησί τους και στον αθλητισμό αλλά και στο να χαρούν όλοι οι συμμετέχοντες που είχαν την χαρά και την τιμή να τρέξουν. Τι να πούμε για όλα! για την ασφάλεια των αθλητών σχεδόν σε όλη την διαδρομή υπήρχαν εθελοντές σε κάθε δρόμο, με τα ποδήλατα σχεδόν σε όλους τους συμμετέχοντες, ομάδα εθελοντική διασωστων και το σπουδαιότερο η παρουσία σε όλο τον αγώνα ιατρικής κάλυψης με επανδρωμένο το ΕΚΑΒ και την συμβολή του επικεφαλή ιατρού και των συναδέλφων του. Την παρουσία της αστυνομίας σε κομβικά επικίνδυνα σημεία. Σε μια τέτοια απόσταση και με αρκετές  δυσκολίες υπήρχαν στην διαδρομή 7 απινιδωτές! Πολύ δύσκολο  σήμερα σε αγώνες που διοργανώνονται να υπάρχει  έστω και ένας! Με την ενημέρωση προς όλους τους συμμετέχοντες λίγο ποιο πριν από το καθιερωμένο pasta party  την προηγουμένη στην γραμματεία του μη αγωνιστικού αγώνα, αλλά και την ίδια την ημέρα, καθώς και με την υποδοχή τους σε όλους τους τερματίσαντες με τον πλούσιο μπουφέ με όλα τα εδέσματα! Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα αυτή η εκδήλωση από κανένα άλλο αγώνα! Όταν κάνεις κάτι με αγάπη και προσφορά το σίγουρο είναι πως πετυχαίνει.Για να πετύχει όμως αυτό χρειάζεται και την συμβολή όλων και αυτό φάνηκε από την πολύτιμη προσφορά των τοπικών φορέων και υποστηρικτών. Ο Τελμησσός έχοντας μια μακροχρόνια πορεία στο δρομικό κίνημα καθώς και την εμπειρία στους αγώνες των υπεραποστάσεων στηρίζει ενεργά κάθε χρόνο τον υπερμαραθώνιο δρόμο της Πάρου με την συμμετοχή και συμβολή του.
Αξίζει να αναφερθούμε στα μέλη και αθλητές που έτρεξαν και τερμάτισαν ο κάθε ένας με τον δικό του ξεχωριστό χρόνο.Πολλά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στους Γιάννη Μόσχο τερματίζοντας με χρόνο 5:29:42, στον Γιώργο Κωνσταντόπουλο τερματίζοντας με χρόνο 5:53:34, στον Φίλιππο Τσαπατώρη τερματίζοντας με χρόνο 6:21:03, στον Γιάννη Γαλανόπουλο τερματίζοντας με χρόνο 6:42:43, στον Δημήτρη Ντόβα τερματίζοντας με χρόνο 7:16:18, στην Γεωργία Παπαδοπούλου τερματίζοντας με χρόνο 7:40:20, και στον Βλάση Καραβασίλη τερματίζοντας με χρόνο 5:00:26.
Αλλά και στον Αντώνη Αϊδονη και στον Χρυσόστομο Στέλλα που έκαναν σχεδόν την μισή και παραπάνω διαδρομή αλλά λόγο μιας μικρής αδιαθεσίας δεν συνέχισαν την προσπάθεια τους. Φυσικά πολλά συγχαρητήρια και  σε όλους τους συμμετέχοντες τερματίσαντες για την προσπάθεια τους ο κάθε ένας ξεχωριστά. Σημασία έχει η συμμετοχή και η προσπάθεια σε τέτοιους αγώνες.Εκ μέρους του Τελμησσού και των μελών μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας την οργανωτική επιτροπή και φίλους μας συναθλητές, τον Α.Ο. Πάρου , τους εθελοντές  όλους τους τοπικούς φορείς καθώς και τους υποστηρικτές για την πολύτιμη προσφορά τους σε αυτή την μοναδική ξεχωριστή συνάντηση στο όμορφο και φιλόξενο νησί τους. Ο Τελμησσός στηρίζει και θα στηρίζει ενεργά και όσο το δυνατόν δυναμικά τους αγαπητούς μας φίλους και όλη την διοργάνωση αυτή με όλες του της δυνατότητες. Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τον 10ο Γύρο της Πάρου μαζί σας ανυπομονώντας και πάλι να ζήσουμε τις ομορφότερες στιγμές.
 
Με όλη την  αγάπη και εκτίμηση
Βλάσης Καραβασίλης.

Share: