Δρόμος Μνήμης και Τιμής Μπλοκ 15 – Σκοπευτήριο Καισαριανής10 Οκτωβρίου, 2018

 1. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Αθήνα Ελεύθερη» που γίνονται για την 74η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από την Ναζιστική κατοχή στις 12 Οκτωβρίου 1944

Διοργανώνουν

την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, τον αγώνα δρόμου απόστασης 14.1 χλμ με την ονομασία «ΔΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΜΠΛΟΚ 15 – ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» με εκκίνηση από το Στρατοπέδου Χαϊδαρίου – ΜΠΛΟΚ 15 και τερματισμό στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τιμώντας την μνήμη των Ελλήνων πατριωτών που κρατούνταν στη διάρκεια της κατοχής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

 1. Η τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει ανατεθεί στη Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).
 2. Εκκίνηση: Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:00 μπροστά από το κτήριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’» (ΣΔΒ) και ο τερματισμός θα γίνει στον τόπο εκτελέσεων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, ακολουθώντας τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους μελλοθανάτους αγωνιστές. 
 3. Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα καλύπτει την απόσταση 14.1 χλμ, με αφετηρία το Μπλοκ 15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου και  τερματισμό εντός του Σκοπευτηρίου Καισαριανής. Η κίνηση των δρομέων θα γίνεται αυστηρά στην δεξιά πλευρα του δρόμου καθόλη την διάρκεια της διαδρομής προς αποφυγή ατυχημάτων.
 4. Πληροφορίες:Περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τη διαδρομή μπορείτε να δείτε παρακάτω :

 1. Δηλώσεις Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Ως εκ τούτου οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://goo.gl/forms/dZFMPSVlbAUhypT93
 2. Υδροληψία:Θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροληψίας στα 6,5 χλμ (πριν την συμβολή των οδών Ιεράς Οδού και Κηφισού) και ο δεύτερος στα 11,5 χλμ (επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου μετά το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στο ύψος του Εθνικού ιδρύματος Ερευνών). Στον τερματισμό θα διανεμηθούν νερά και μπανάνες στους τερματίσαντες.
 3. Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει Ιατρική κάλυψη με Ιατρό ασθενοφόρο όχημα κατά τη διαδρομή αλλά και στο χώρο του τερματισμού.
 4. Βραβεύσεις:Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Επίσης σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια με προβλεπόμενη ώρα βραβεύσεων στις 10:30.
 5. Βεβαίωση Ικανότητας: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κλείσει το 18οέτος της ηλικίας τους. Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων, αλλά θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι θα έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο της υγείας τους με δική τους ευθύνη και θα έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αγώνα δρόμου.
 6. Ως χρονικό όριο τερματισμού έχει καθοριστεί οι 2 ώρες.
 7. Μετακίνηση: Δυνατότητα επιστροφής των δρομέων από τον χώρο του τερματισμού στην πύλη του Στρατοπέδου του Χαϊδαρίου.
 8. Με την εκδήλωση αυτή, κλείνει για φέτος ο διευρυμένος κύκλος δραστηριοτήτων υπό τον γενικό τίτλο «Η ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ», με αφορμή την 12η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας το 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ενώ  παράλληλα συνδέεται και με την εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου και οι συμμετέχοντες δρομείς θα είναι φορείς των μηνυμάτων που πετούσαν από τα γερμανικά καμιόνια οι μελλοθάνατοι, καθώς στη φανέλα τους μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους θα είναι τυπωμένα τα μηνύματα των αγωνιστών. 
 9. Το ακριβές πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: 

           07:30-08:45 Παραλαβή αριθμών από την Γραμματεία του Αγώνα

08:45 Έναρξη ενημέρωσης των αθλητών (πληροφορίες του αγώνα)

08:50 Χαιρετισμοί

08:57 Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του ναζισμού

08:58 Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

09:00 Εκκίνηση Αγώνα

10:30 Τελετή απονομών

11:00 Τέλος Έγκυρων τερματισμών


Share: