Δελτίο Τύπου – Μεγάλο τρέξιμο νίκης8 Νοεμβρίου, 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  2ο ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΝΙΚΗΣ 2021-GREAT RUN VICTORY

2500 χρόνια από την μάχη Πλαταιών, ένα δρομικό ταξίδι στους πεσώντες Πλαταιείς στην μάχη του Μαραθώνα.

    Το τετραήμερο 28-31 Οκτωβρίου, πραγματοποιήσαμε Ευχίδας και Τελμησσός για δεύτερη χρονιά την διαδρομή 300 χλμ. Θερμοπύλες, Μαλεσίνα, Αλίαρτο, Πλαταιές, Τανάγρα, Οινόφυτα, Καπανδρίτι , Γραμματικό , Μαραθώνας.

Το πρώτο κομμάτι 200 χλμ.  από Θερμοπύλες μέχρι τις Πλαταιές, επιμελήθηκε ο ΕΥΧΙΔΑΣ  με έναν ηρωικό δρομέα τον Δημήτρη Τέκνο που έτρεξε όλη την διαδρομή.

Τρέχαμε μέρα και νύχτα, καταφέραμε μετά από ωραίες στιγμές στην διαδρομή  με πολύ γέλιο και κέφι, πάντα με την φλόγα υπεραποστάσεων σε κάθε πόλη που περνούσαμε, να είμαστε στο ραντεβού μας εγκαιρα, το Σάββατο το απόγευμα με τον σύλλογο Τελμησσός Μαραθώνα.

    Στις 9 το βράδυ του Σαββάτου ξεκινήσαμε από τις Πλαταιές όλοι μαζί για τον Μαραθώνα.

Οι δρομείς που συμμετείχαν ‘ηταν : Δημήτρης Τέκνος, Βλασης Καραβασίλης,Παύλος Μπασδέκης, Ντίνος Θώδης και Χάρης Γκανάτσιος.

Ξεκινήσαμε τρέχοντας στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, με κατεύθυνση τις Ερυθρές, και πήραμε το δρόμο για Δάφνη. Η νύχτα ήταν σκοτεινή και είχε ψιλόβροχο.

Η ομάδα υποστήριξης ήταν παντού με όχημα μπροστά και πίσω.Η τροφοδοσία τέλεια, σούπες, τσάι,καφέδες , γλυκά κλπ.

Φτάσαμε στην Τανάγρα ενώ η βροχή συνεχιζόταν. Πήραμε το δρόμο προς Οινόφυτα. Ο καιρός άρχισε πια να μαλακώνει και η βροχή σταμάτησε. Επιτέλους το ξημέρωμα μας βρήκε στο Καπανδρίτι, με αρκετό κρύο, αλλά οι δρομείς αποφασισμένοι να φτάσουν στον Μαραθώνα και στο άγαλμα της Νίκης.

Λίγο μετά το Βαρνάβα, με χαρά συναντήσαμε και φίλους δρομείς που είχαν έρθει από τον Μαραθώνα , για να τρέξουν  κι αυτοί μαζί μας τα τελευταία χλμ. Ηταν η   αγαπητή μας Μαρία Σταμούλη, και οι αγαπητοί φίλοι Αλέξανδρος Παρίσης και Πέτρος Μάρκου.

Κυριακή πρωί πλέον, και όλοι μαζί καλύπταμε τα τελευταία χιλιόμετρα από Γραμματικό για Μαραθώνα. Γύρω στις 11.00 φτάσαμε στο άγαλμα της Ν’ικης ‘οπου κάναμε μία ολιγόλεπτη στάση για αναμνηστικές φωτογραφίες. Οι αθλητές κρατούσαν δάδες με τη φλόγα υπεραποστάσεων και στο κεφάλι τους φορούσαν δάφνινα στεφάνια.

Συνεχίσαμε για τον τελικό μας προορισμό, στο Μουσείο Μαραθώνα, όπου βρίσκεται και ο Τύμβος των πεσώντων Πλαταιέων.

Μπήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο και αποδώσαμε φόρο τιμής, υποσχόμενοι ότι αυτό το τελευταίο κομμάτι της διαδρομάς Πλαταιές-Μαραθώνας, θα γίνει αγώνας, και πολύ πιθανόν στο μέλλον να γίνει όλη η διαδρομή αγώνας.

Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν δύο μετάλλια και δύο διπλώματα και μπλουζάκια.

Επίσης ο Τελμησσός  πρόσφερε ένα ωραίο μπουφέ στο προαύλιο του Μουσείου.

Το κρασί που ήταν άφθονο, προσφερε ο Ευχίδας, και ήταν χορηγία του Οινοποιίου Αθ. Ζαχαρία 9 Μουσες.

Ευχαριστούμε τον αγαπητό φίλο Βλάση Καραβασίλη πρόεδρο τουΤελμησσού για την άψογη συνεργαία που ΄’εχουμε  η οποία βέβαια θα συνεχιστεί για να υλοποιήσουμε τους κοινούς μας στόχους. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στην όμορφη αυτή εκδήλωση, αθλητές,και ομάδα υποστήριξης.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας: Αγροτικός συναιτερισμός χυμοί ΡΕΑ και τον Πρόεδρο κο Αντωνόπουλο, και τα νερά ΥΑΣ.\

  Στο 3ο Μεγάλο τρέξιμο Νίκης, έλα κι εσύ μαζί μας! Δεν μπορείς να το καταλάβεις αν δεν το ζήσεις!

                           Με αθλητικους χαιρετισμούς

                              Για τον   ΕΥΧΙΔΑ

                              Τάκης  Αντωνόπουλος


Share: