Δελτίο τύπου Αθήνα 19/1/2016 Η ΕΟΣΛΜΑΥ στηρίζει τον Μαραθώνιο Ολυμπίας20 Ιανουαρίου, 2016

Δελτίο τύπου Αθήνα 19/1/2016

Η ΕΟΣΛΜΑΥ στηρίζει τον Μαραθώνιο Ολυμπίας

Μια σημαντική συνεργασία ξεκινά ανάμεσα στον Μαραθώνιο Ολυμπίας και στην Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ).

Η οργανωτική επιτροπή (ΟΕ) του Μαραθώνιου Ολυμπίας που διεξάγεται φέτος για δεύτερη χρονιά με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, παρουσίασε στην ΕΟΣΛΜΑΥ το όραμα της να συνδέσει και να αναδείξει τις αξίες που διέπουν τον Μαραθώνιο με αυτές του Ολυμπιακού Πνεύματος, μέσα από μία σειρά αγώνων που συνδέουν τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, την Αρχαία Ήλιδα, με τον τόπο τέλεσής τους την Αρχαία Ολυμπία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τους αγώνες δρόμου, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά πολιτιστικών και άλλων δράσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν έτσι ώστε ο Μαραθώνιος Ολυμπίας να αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια και να γίνει θεματοφύλακας δύο σημαντικών αξιών της πατρίδας μας που είναι ο Ολυμπισμός και ο Μαραθώνιος, συμβάλλοντας έτσι, στις προσπάθειες που ήδη γίνονται για την περαιτέρω διάδοση τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΣΛΜΑΥ, αποφάσισε ομόφωνα να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αποδέχτηκε την πρότασή της ΟΕ του Μαραθώνιου Ολυμπίας να είναι Θεσμικός Υποστηρικτής της διοργάνωσης προτείνοντας στα μέλη της να συμμετάσχουν σε έναν από τους αγώνες του προγράμματος.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Μαραθώνιου Ολυμπίας που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Μαρτίου, περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο (27/3) καθώς και Αγώνα 12 χλμ. (26/3) αλλά και Αγώνες 2 χλμ. για όλους, στις τρεις διοργανώτριες πόλεις Αμαλιάδα, Πύργο και Αρχαία Ολυμπία.
Περισσότερα για τους αγώνες και το πρόγραμμα του Μαραθώνιου Ολυμπίας μπορείτε να δείτε στο www.olympiamarathon.gr

Η ΟΕ του Μαραθώνιου Ολυμπίας, αποφάσισε να προσφέρει για τα μέλη της ΕΟΣΛΜΑΥ, ειδικές τιμές συμμετοχής καθώς και διευκολύνσεις σχετικά με τη μεταφορά και τη διαμονή, έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία σε όσο δυνατόν περισσότερους δρομείς να πάρουν μέρος συμβάλλοντας ενεργά σε αυτή τη νέα προσπάθεια.

Η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ οι δρομείς των συλλόγων-μελών της ΕΟΣΛΜΑΥ θα μπορούν να δηλώνονται μέσω της ομοσπονδίας έτσι ώστε να επωφεληθούν από τις προνομιακές τιμές.

Οργανωτική Επιτροπή Μαραθώνιου Ολυμπίας
Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ).


Share: