Δελτίο Τύπου – Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας28 Ιανουαρίου, 2020

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Πραγματική γιορτή η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΑΝΑΤΟΛΗΣ

     Την Κυριακή το απόγευμα 26 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης μας ο Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας έκοψε την Παραδοσιακή του «Βασιλειόπιτα», μέσα σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον.

    Η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου πλημμύρισε από τους προσκεκλημένους, τους αθλητές, τις αθλήτριες, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου. Τα καθίσματα όλα καλύφθηκαν και αρκετοί παρακολούθησαν την εκδήλωση όρθιοι.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου είχε φροντίσει με επιμέλεια να πραγματοποιηθεί η τελετή, που αποτελεί ένα έθιμο, το οποίο ο Σύλλογος τηρεί κάθε χρόνο, γιατί η τήρηση των εθίμων διατηρεί την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας.

    Την εκδήλωση άνοιξε η παιδική χορωδία του Συλλόγου. Τη διδασκαλία των τραγουδιών είχε κάνει το μέλος του Δ.Σ. κυρία Κατέχη. Τη χορωδία συνόδευσαν: η προπονήτρια Δανάη Αμπάς στο φλάουτο και η αθλήτριά μας Εύη Βασιλείου στην κιθάρα.

    Ακολούθως ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλείου, αφού καλωσόρισε ως «καλός οικοδεσπότης» όλους τους παραβρισκόμενους και ευχήθηκε για το Νέο Χρόνο, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την αθρόα προσέλευση των μελών και αθλητών του Συλλόγου (παρά τις απουσίες λόγω των εποχιακών ιώσεων). Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Συλλόγου, που καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019 κάλυψαν αθλητικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς τομείς. Συγχρόνως με την ομιλία του προβάλλονταν φωτογραφίες όλων αυτών των εκδηλώσεων.

    Λόγω του τριήμερου πένθους της πόλης μας για το θάνατο του Μητροπολίτη της Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας και Ηρακλείου Κυρού Κωνσταντίνου, δεν παρέστη για να ευλογήσει την κοπή της πίτας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Γαβριήλ. Έτσι το πρώτο κομμάτι έκοψε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βαγγέλης Βασιλείου και ακολούθησαν: η Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημιουργία – Αλληλεγγύη», κ. Μανούρης, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Ιωνία – Νέα Άποψη- 21ος Αιώνας» κ. Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χατζησαββίδης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. (και πρώην προπονητής και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου) κ. Ιωάννου, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Ματθαίου, εκ μέρους όλων των προσφυγικών και λοιπών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων η κ. Σπανοπούλου (Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ινεπολιτών – Κασταμονιτών»), εκ μέρους του Δ.Σ. της ΑΝΑΤΟΛΗΣ  το μέλος κ. Μωϋσιάδης, εκ μέρους των προπονητών ο κ. Φραντζής και εκ μέρους των αθλητών και αθλητριών ο αθλητής Σταύρος Φραγκόπουλος.

    Στη φετινή εκδήλωση τιμήθηκαν: ο Πρωταθλητής Ελλάδος στο άλμα επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης και ο προπονητής του Δημήτρης Κυτέας. Η επιλογή του Δ.Σ. να βραβεύσει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη καταχειροκροτήθηκε από όλους. Τόσο ο ίδιος ο Πρωταθλητής, όσο και ο προπονητής του κ. Κυτέας, επίσης πρωταθλητής (Βαλκανιονίκης) τα παλαιότερα χρόνια του άλματος επί κοντώ, στη σύντομη ομιλία τους, αφού συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν το Σύλλογο για τη βράβευσή τους, έστειλαν μήνυμα σε όλα τα νέα παιδιά ότι με υπομονή και επιμονή επιτυγχάνονται οι υψηλοί στόχοι.

    Το Δ.Σ. για τη φετινή εκδήλωση προέβη ακόμη στις ακόλουθες βραβεύσεις:

των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: Κωνσταντίνου Χριστάνα, Μάγιας Δάφνη και Χαράλαμπου Φλόκα. Του φοιτητή Χαράλαμπου Φλόκα, λόγω φοίτησής  του στη Στρατιωτική Σχολή Ιατρικής (στη Θεσσαλονίκη), την τιμητική πλακέτα παρέλαβαν οι γονείς του.

Ως ΕΘΕΛΟΝΤΗ της χρονιάς βράβευσε το παλαιό μέλος μας κ. Γιάννη Δαρμογιάννη, για τη μακρόχρονη και αδιάλειπτη εθελοντική προσφορά του προς το Σύλλογο και το Κοινωνικό σύνολο. Ακόμη βράβευσε τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», για την πολυετή βοήθεια που προσφέρει στις αθλητικές εκδηλώσεις του Συλλόγου. Πριν από τη βράβευση έγινε αναφορά στην ίδρυση του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», στην ανέγερση και τον εξοπλισμό του οποίου συνέβαλε καθοριστικά με μεγάλη  δωρεά η κ. Περρωτή – Κωνσταντοπούλου, η οποία πρόσφερε (και προσφέρει) μεγάλα χρηματικά ποσά, στη μνήμη του πατέρα της. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε, ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής ο Νοσηλευτής κ. Βικέντιος Δελατόλας.

   Το Δ.Σ. βράβευσε ακόμη δύο αθλήτριες του Συλλόγου, για την υψηλότερη βαθμολογία που πέτυχαν κατά την παρελθούσα σχολική χρονιά: τη Μαράντζα Νεφέλη, μαθήτρια του Γυμνασίου και την Παρθενίδη Τζένη, μαθήτρια του Λυκείου (η οποία επί τρία χρόνια έχει την υψηλότερη βαθμολογία).

   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:

Η Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου, οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων: «Δημιουργία – Αλληλεγγύη» κ. Μανούρης, «Νέα Ιωνία – Νέα Άποψη- 21ος Αιώνας» κ. Αποστολόπουλος, «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Ματθαίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζησαββίδης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννου. Μήνυμα έστειλε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κ. Βλασσάς, (ο οποίος λόγω της ασθένειάς του δεν παρέστη στη γιορτή), οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων: του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ και Ένωσης Σπάρτης ο Πρόεδρος κ. Χριστοδούλου, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σπάρτης κ. Παπαγερασίμου, του Συλλόγου Ινεπολιτών – Κασταμονιτών η κ. Σπανοπούλου (Γεν. Γραμματέας), του Συλλόγου Σμυρναίων η κ. Αθηνάκη, της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «η Καππαδοκία» κ Σαββόπουλος (Γεν. Γραμματέας), του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Κωστιδάκης, (Επίτιμος Πρόεδρος), του Συλλόγου Κρητών Ν. Ιωνίας ο Πρόεδρος κ. Τρυγωνάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Πανταγιάς, ο Ταμίας κ. Μαριδάκης και ο Πρώην Πρόεδρος (και μέλος του Συλλόγου μας) κ. Στρατής, του Φυσιολατρικού Ομίλου Ν. Ιωνίας ο Επίτιμος Πρόεδρος (και μέλος του Συλλόγου μας)  κ. Χομπάς, των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ν. Ιωνίας ο Πρόεδρος κ. Ουσταμπασίδης, του Συλλόγου Ηπειρωτών «Άπειρος Γαία» ο Γεν. Γραμματέας κ. Βέλλης, της Διαδημοτικής Πολιτιστικής Ένωσης (ΔΙΑ.Π.Ε.) ο Πρόεδρος κ. Δαρμογιάννης. Παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Συλλόγου ο «ιδρυτικός» Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και επί 35 έτη Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας (και «νονός» του Συλλόγου μας) κ. Χάρης Σαπουντζάκης.

    Παρόντες ήταν ακόμη: Ο τυφλός Μαραθωνοδρόμος Παρολυμπιονίκης του 2004 (και μέλος του Συλλόγου μας) Στέργιος Σιούτης, ο «θρύλος των στηπλ» κ. Γιώργος Παπαβασιλείου (90 ετών σήμερα), η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα Μαραθωνοδρόμος κ. Ζωζώ Χριστοδούλου.

    Από την πλευρά των αθλητών μας παραβρέθηκαν: η πρωταθλήτριά μας των 400 μ. με εμπόδια Τάνια Γούπου, οι Μαραθωνοδρόμοι μας και δρομείς υπεραποστάσεων: Θανάσης Καρβουνιάρης, Άγης Πίσχος (και προπονητής αρκετών Μαραθωνοδρόμων), Θανάσης Παπαθανασίου, Γιάννης Φιλτισάκος, Σάντρα Κατράνη, Χρήστος Παρθενίδης.

    Παρόντες ήταν ακόμη από το ΙΟΝΙΑΝΕΤ ο κ. Μαγκαναδέλλης και ο κ. Σαλονικίδης, οι οποίοι κάλυψαν δημοσιογραφικά την εκδήλωση.

   Σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε από ένα κομμάτι πίτας του Συλλόγου (που πάντοτε έχει «ιδιαίτερη» γεύση), προσφορά και αυτή τη χρονιά του φίλου του Συλλόγου κ. Γιώργου Στεργίου, των γνωστών ζαχαροπλαστείων ΣΤΕΡΓΙΟΥ (Ν. Φιλαδέλφεια,. Μεταμόρφωση, Ν. Ερυθραία).

   Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση των λαχνών της μεγάλης λαχειοφόρου αγοράς, που έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο, για τα 112 συνολικά μικρά και μεγάλα δώρα. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαρίστησε πολύ όλους τους δωροθέτες και όλους όσοι αγόρασαν λαχνούς για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου. Ευχαρίστησε ακόμη το μέλος μας κ. Μαρία Παζαροπούλου, η οποία κατάφερε και συγκέντρωσε όλον αυτόν τον μεγάλο αριθμό δώρων.

    Η κατάσταση με τους τυχερούς αριθμούς έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και το facebook του Συλλόγου. Οι δικαιούχοι των δώρων μπορούν να τα παραλάβουν από τη γραμματεία του Συλλόγου.

   Πριν την αποχώρηση και την προσφορά αναψυκτικών, μικροί και μεγάλοι, φωτογραφήθηκαν με τον μεγάλο μας Πρωταθλητή Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος ήταν συγκινημένος από την αγάπη και το θαυμασμό που του έδειξαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου. Ο Κώστας Φιλιππίδης αναχωρεί την Τρίτη 28.1.2020 για τη συμμετοχή του σε Διεθνείς αγώνες και προετοιμασία.


Share: