Δελτίο Τύπου 3ου Αγώνα Δρόμου Στις γειτονιές των Προσφύγων26 Σεπτεμβρίου, 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 3ου Αγώνα Δρόμου

«Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων…»

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

   Την Κυριακή 24 του Σεπτέμβρη διοργανώθηκε ο ΤΡΙΤΟΣ Αγώνας Δρόμου με την επωνυμία: «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων». Συνδιοργανωτές του αγώνα ήταν: Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής – Τμήμα: Αθλητισμού  του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας                         – Ν. Χαλκηδόνος, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.), ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου  Ν. Ιωνίας και ο Γυμναστικός Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας.

   Την κεντρική ευθύνη της φετινής διοργάνωσης είχε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Τα δύο προηγούμενα χρόνια την ευθύνη είχε ο Δήμος Ν. Ιωνίας.

    Η διοργάνωση περιελάμβανε δύο αγώνες: 1.000 μ. για παιδιά και 10.000 μ. για ενήλικες. Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν μπροστά στο θερινό κινηματογράφο «Άλσος» Ν. Φιλαδέλφειας.

    Οι διοργανωτές με τα επιτελεία τους, τις γνώσεις τους και την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων κατάφεραν και έφεραν σε πέρας την πολύ δύσκολη διοργάνωση, κύρια των 10.000 μ., γιατί η διαδρομή, περνώντας από όλα τα ιστορικά και χαρακτηριστικά σημεία των προσφυγικών περιοχών, απέκλεισε όλους τους κυκλοφοριακούς κόμβους. Η Τροχαία Νέας Ιωνίας, τα Αστυνομικά Τμήματα και οι Δημοτικές Αστυνομίες των δύο Δήμων, με την καθοριστική βοήθεια των άνω των 130 εθελοντών συνέδραμαν και η διοργάνωση στέφθηκε από οργανωτική επιτυχία. Οι γιατροί των αγώνων, η Ομάδα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το ασθενοφόρο ήταν έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο. Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλους τους ανωτέρω, στους οποίους ανήκει μέρος της επιτυχίας της διοργάνωσης. Εκτός όμως αυτών, τα επιτελεία των διοργανωτών διατέθηκαν με όλη τους τη δύναμη και κάλυψαν τα νευραλγικά σημεία της διαδρομής και του τερματισμού.

    Ο καιρός ήταν πολύ κατάλληλος για τέτοιο αγώνα. Το Άλσος της Φιλαδέλφειας με το καθαρό του περιβάλλον, έδινε και αυτό την ευχάριστη ατμόσφαιρα για όλους τους δρομείς που

τίμησαν τον αγώνα. Έλληνες πρωταθλητές, αλλά και απλοί δρομείς έδωσαν τον αγώνα τον τίμιο και τερμάτισαν με πλήρη ικανοποίηση, λέγοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση, αλλά κύρια για τα μηνύματα και την αφιέρωση του αγώνα. «Οι γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων» θα μείνουν στη μνήμη τους, και του χρόνου, αλλά και τα επόμενα χρόνια θα είναι παρόντες και πάλι να τρέξουν για τις αξίες που πρόσφερε και υπενθύμισε αυτός ο αγώνας. Η Οργανωτική Επιτροπή του Δήμου Ν. Ιωνίας εφέτος «πρόσθεσε» Μικρασιατική Μουσική και τραγούδια των αλησμόνητων πατρίδων, καθώς και μηνύματα, που ακούγονταν από τη μεγαφωνική εγκατάσταση σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Ηρακλείου. Ο φωτογράφος της διοργάνωσης κ. Γιάννης Βέλλης απαθανάτισε πολλά στιγμιότυπα από την εκκίνηση, τη διαδρομή, τον τερματισμό και τις απονομές.

   Στον τερματισμό όλοι οι δρομείς πήραν το αναμνηστικό δίπλωμα, στην πίσω όψη του οποίου αναφέρονταν όλα τα ιστορικά σημεία. Επίσης απόλαυσαν και όλες τις προσφορές των διοργανωτών: εμφιαλωμένο νερό, χυμούς, μπανάνες και παγωτά. Η βιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ πρόσφερε τα παγωτά της και σε όλους τους φιλάθλους. Επίσης διανεμήθηκε δωρεάν το 2ο τεύχος του περιοδικού iRun, το οποίο είναι ένα μηνιαίο περιοδικό για το τρέξιμο (αλλά όχι μόνο).

    Όλα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω – υπηρεσίες και είδη- προσφέρθηκαν ΔΩΡΕΑΝ για μία ακόμη φορά, γιατί οι διοργανωτές θεωρούν ότι πρέπει να προσφέρουν συνθήκες και ευκαιρίες στους πολίτες να αθλούνται. Το τρέξιμο (και ειδικά το χαλαρό τροχαδάκι) είναι επένδυση για την υγεία.

    Ο πρώτος και η πρώτη του γενικού τερματισμού καθώς και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας βραβεύτηκαν ιδιαίτερα με κύπελλο και μετάλλιο. Ειδικές τιμητικές βραβεύσεις έγιναν στους υπερήλικες: κ. Καστριτσέα Ευάγγελο, κ. Βιδάλη Μάρκο και κ. Ξύγκο Αθανάσιο.

    Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τους Χορηγούς επικοινωνίας των αγώνων: τον ραδιοφωνικό σταθμό Ηρακλείου 94,0 Επικοινωνία FM, τον Ηλεκτρονικό Τύπο: ΙΟΝΙΑ ΝΕΤ, ΖΩ NEWS, τις εφημερίδες: ΕΚΦΡΑΣΗ, Χ-Τύπο, Συνείδηση.

   Στην εκδήλωση παρέστησαν: Από το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ο Δήμαρχος κ. Άρης Βασιλόπουλος, η Αντιδήμαρχος κ. Ευτυχία Παπαλουκά, ο Αντιδήμαρχος κ. Θοδωρής Μανωλεδάκης (ο οποίος έλαβε μέρος στον αγώνα των 10 χλμ.), ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν. Ιωνίας: κ. Σπύρος Αμανατίδης (Πρόεδρος ΟΠΑΝ), κ. Κων. Εξαδάκτυλος (Υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας), κ. Χρήστος Χατζηϊωάννου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. (και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας) κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο Διοικητής της Τροχαίας Ν. Ιωνίας κ. Σωτήρης Ξυνός, η Πρόεδρος του Παραδοσιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλαδέλφειας κ. Καβακοπούλου και ο εκπρόσωπος δημοσιογράφος της ΙΟΝΙΑ ΝΕΤ κ. Σαλονικίδης

   Αναφέρουμε τους οργανωμένους Συλλόγους και φορείς της Ν. Ιωνίας, που το πρωινό αυτό της Κυριακής έγιναν με τα μέλη τους κριτές – εθελοντές των αγώνων: Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Ινεπολιτών- Κασταμονιτών, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ρουμελιώτικη Εστία, 4ο Σύστημα Προσκόπων, Σύλλογος Αλαγιωτών, Σύλλογος Σμυρναίων, Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας, Φυσιολατρικός Ν. Ιωνίας, Ο.Π.Α.Ν., ΑΓΣ «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας, ΔΙΑΠΕ, Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών, 

    Στον αγώνα των 1.000 μ. (η πραγματική απόσταση ήταν 1.230 μ.) για τα παιδιά νικητής αναδείχθηκε ο αθλητής της ΑΝΑΤΟΛΗΣ Κυριάκος Παρθενίδης με χρόνο 4.08.8 και στα κορίτσια η αθλήτρια του Α.Ο. Παλ. Φαλήρου Χατζηπαναγιώτη Ηλιάνα με χρόνο 4.19.6.

    Στον αγώνα των 10.000 μ. νικητής αναδείχθηκε ο αθλητής του Ολυμπιακού Τριπόδης Αντώνης με χρόνο 34.20 και στις γυναίκες η αθλήτρια του Σ.Α.Κ. Αθηνών Σαμπατακάκη Χριστίνα με χρόνο 43.08. Και οι δύο κατέρριψαν το περσινό ρεκόρ διαδρομής.

   Στους αγώνες είχαμε τη μαζική συμμετοχή των Συλλόγων Δρομέων Υγείας Αθήνας. Πειραιά και Μεσσηνίας, του Απόλλωνα Δυτ. Αττικής, του Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς», του Σ.Α.Φ.Α. Νέας Σμύρνης, του ΣΕΒΑΣ Πειραιά, του Συλλόγου Τελμησσός Μαραθώνα, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας, αλλά και πολλών αθλητών σωματείων ΣΕΓΑΣ.

   Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα:

Σημειώσατε ότι τις προσεχείς ημέρες θα αναρτηθούν πολλές φωτογραφίες της διοργάνωσης, προσφορά του φωτογράφου (και δημοσιογράφου) κ. Γιάννη Βέλλη.

 

 


Share: