Δελτίο Τύπου – 37 ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας28 Νοεμβρίου, 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

37ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας

Πάνω από 1.800 δρομείς στον 37ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 37ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας, το πρωί της Κυριακής 24 Νοεμβρίου, όπου περισσότεροι από 1.800 δρομείς έτρεξαν στην γνωστή και αγαπημένη διαδρομή της παραλιακής.

Η ιστορική αυτή διοργάνωση είναι από τις κορυφαίες της χώρας μας αφού βρίσκεται σταθερά στις 10 κορυφαίες διοργανώσεις στην απόσταση των 10 χλμ., ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η συμμετοχή δρομέων από 30 χώρες, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στον φετινό αγώνα.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες τερματισμούς ξεχώρισαν αυτοί των τυφλών παραολυμπιονικών μας Σέργιου Σιούτη και Νίκου Τσατσακλά, αλλά και του 88χρονου Στέλιου Πρασσά, ο οποίος έδωσε με τον πιο ηχηρό τρόπο το μήνυμα της δια βίου άσκησης.

Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά και το κεντρικό στάδιο του στίβου, ο χώρος που αποτελεί τη γενέτειρα των αγώνων του ΣΔΥ Αθήνας, κατακλύσθηκε από νωρίς από δρομείς που έκαναν το ζέσταμα τους τόσο εκεί όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Λίγο μετά τις 09:45 οι περίπου 1.500 δρομείς είχαν πάρει τη θέση τους στα μπλοκ εκκίνησης του αγώνα των 10χλμ.. Η εκκίνηση δόθηκε από την πρόεδρο του ΣΔΥΑ, Ελένη Μπερτσάτου και από την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Νοτίου Τομέα, Δήμητρα Νάνου, σε τρία κύματα και το ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε για μία ακόμα φορά στην παραλιακή.

Παρόντες ήταν η εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Μαργαρίτα Βάρσου, ο πρόεδρος του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά κος Κωνσταντίνος Χαλιωρής, πρόεδροι πολλών συλλόγων δρομέων και ιδρυτικά μέλη του ΣΔΥ Αθήνας.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα περίπου 300 μικροί δρομείς είχαν πάρει θέση στο κεντρικό στάδιο του στίβου και περίμεναν με ανυπομονησία την δική τους εκκίνηση. Οι μικροί δρομείς έτρεξαν σε μια διαδρομή 1,9χλμ. εντός του χώρου των εγκαταστάσεων και τερμάτισαν μέσα σε χειροκροτήματα από τον κόσμο.

Νικητής ήταν ο Θανάσης Μασούρας του Γ.Σ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ με 5:57. Στα κορίτσια πρώτη αναδείχθηκε η Βερονίκη Μπουγά με 6:36. Όλοι οι μικροί δρομείς μετά το τέλος του αγώνα, ξεδίψασαν με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ.

Στον αγώνα των 10 χλμ. μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Θοδωρής Αναγνώστου με 32:17 με τον Γιώργο Μίνο να ακολουθεί με 32:52 και τον 800άρη Θάνο Καλάκο να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 32:56.

Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Αναστασία Καρακατσάνη σε 37:17 με τις Ελισάβετ Μαγιάκου και Φωτεινή Δαγκλή – Παγκότο να συμπληρώνουν τις θέσεις του βάθρου με 41:19 και 42:08 αντίστοιχα.

Σημαντική ήταν για 9η συνεχή χρονιά η προσφορά του Μεγάλου Χορηγού του αγώνα, της εταιρείας αθλητικών Asics, η οποία φιλοξένησε και τη γραμματεία του αγώνα τόσο στο κατάστημα στη Κηφισιά όσο και στο κατάστημα στο Π. Φάληρο. Καθοριστική ήταν και η συμβολή στην ενυδάτωση των δρομέων από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και το αθλητικό ποτό POWERADE. Τον αγώνα υποστήριξε από τη θέση του Official Timekeeper η κορυφαία φινλανδική εταιρεία SUUNTO ηγέτιδα στο σχεδιασμό και στην παραγωγή αθλητικών ρολογιών. Υποστηρικτής του αγώνα ήταν η CounterpainR No1 θερμαντική αναλγητική κρέμα. H INTERAMERICAN προσέφερε την ασφαλιστική κάλυψη του αγώνα, ενώ διέθεσε και επανδρωμένο ασθενοφόρο.

Κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό οι δρομείς είχαν τη δυνατότητα να ενυδατωθούν με  Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και να ενισχυθούν ενεργειακά με το αθλητικό ποτό POWERADE και με το ενεργειακό Gel της HIGH5 .

Σημαντική ακόμα ήταν η προσφορά της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ/ΤΡΑΜ, του γραφείου Ιφιγένεια Tours του κου Δημητριάδη, των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού παρέχοντας αίσθηση ασφάλειας σε όλους, τα μέλη της μοτολέσχης Beneli Moto Hellas Club με την καθοριστική συμβολή τους στην ασφάλεια των δρομέων κατά μήκος της διαδρομής και βέβαια των 100 και πλέον εθελοντών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους δρομείς. Ιδιαίτερη ήταν η προσφορά της εθελοντικής ομάδας Philipino Athens 2004.

Και φέτος ο 37ος Αγώνας Δρόμου υγείας Αθήνας ήταν με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής αλλά και υπό την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Ραντεβού στις 23 Φεβρουαρίου 2020 για τον 43ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.!

Δρομείς και διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον 43ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ. στις 23 Φεβρουαρίου 2020 αλλά και στις 22 Νοεμβρίου 2020 ημέρα διεξαγωγής του 38ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ., αγώνες με μακρά ιστορία που ξεχωρίζουν για την ευκολία της διαδρομής που προδιαθέτει όλους τους δρομείς για νέα ρεκόρ!

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε δρομέα που συμμετείχε.


Share: