Αναδείχθηκε το νέο ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου15 Σεπτεμβρίου, 2018

Αναδείχθηκε το νέο ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου, και ανακοινώθηκαν οι πρώτες αποφάσεις και ενέργειες

Πραγματοποιήθηκαν τη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 οι εκλογές για ανάδειξη του νέου ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου.

Ψήφισαν 124 μέλη. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Εκλέγονται

1 Παλάντζας Κώστας 84
2 Λίταινας Γιώργος 77
3 Τρύφωνος Σπύρος 76
4 Κοτρώνης Κώστας 73
5 Κυριαζής Κώστας 67
6 Παπαχρήστου-Παγουρτζή Ευαγγελία 66
7 Μιχαλόπουλος Μάριος 63
8 Ξηροφώτου Μάρθα 62
9 Μήλιος Νίκος 59

Αναπληρωματικοί

10 Κουτσουμπές Απόστολος 54
11 Φράγκος Δημήτρης 30
12 Μπάρδας Χαράλαμπος 27
13 Βουτσινάς Βαγγέλης 23
14 Βίγκλας Λίνος 22
15 Μπατζιώρας Γιώργος 17

Για την εξελεγκτική επιτροπή

1 Παπαχρήστος Λεωνίδας 99
2 Σάμιος Παντελής 90
3 Στάνιος Πασχάλης 53
4 Στόρτος Θεόδωρος 31

Την επόμενη μέρα συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Οι θέσεις κατανεμήθηκαν ως εξής:

Πρόεδρος Παλάντζας Κώστας
Αντιπρόεδρος Παπαχρήστου Παγουρτζή Ευαγγελία
Γραμματέας Ξηροφώτου Μάρθα
Ειδικός γραμματέας Κοτρώνης Κώστας
Ταμίας Μήλιος Νίκος
Έφορος Τρύφωνος Σπύρος
Μέλη Κυριαζής Κώστας,
Λίταινας Γιώργος,
Μιχαλόπουλος Μάριος

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί το απερχόμενο και υπόσχεται ότι θα φροντίσει να το αντικαταστήσει άξια.

Τη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 18.00 και σε περίπτωση μη απαρτίας την ίδια ημέρα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στο αθλητικό κέντρο («άσυλο») Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως, ώστε να επικυρωθούν η σύνθεση του νέου ΔΣ, οι αποφάσεις του και οι προτάσεις του, όπως προβλέπει το καταστατικό του ΣΔΥ Βόλου.

Παράλληλα θα τεθούν τα παρακάτω προς έγκριση από τη Γενική Συνέλευση, τα οποία εφόσον υπερψηφιστούν θα περιλαμβάνονται στο υπό διαμόρφωση νέο καταστατικό του συλλόγου, το οποίο επιβάλλεται να εναρμονιστεί με τη τωρινή νομοθεσία, καθώς το υπάρχων έχει δημιουργηθεί το 1989.

α) Πρόβλεψη για θέση επίτιμου προέδρου. Ομόφωνα το ΔΣ προτείνει να ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος ο Κώστας Κυριαζής, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου που επί 30 χρόνια, συμβάλλει στη τεράστια πορεία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και διετέλεσε ο μακροβιότερος πρόεδρος.

β) Μεταφορά των γραφείων του συλλόγου στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού κατόπιν αιτήματος στη διοίκησή του. Το όφελος θα είναι ότι εκτός από τα γραφεία, θα υπάρχει διαθέσιμα καθημερινά τις ώρες που θα είναι ανοιχτός ο χώρος που θα παραχωρηθεί, μέρος για να αφήνουν οι αθλητές τα ρούχα τους, για να αλλάζουν, να κάθονται πριν και μετά τη προπόνηση κ.α.

Τη προσεχή Δευτέρα θα ανακοινωθεί ξεχωριστά λόγω της σημασίας της ακόμη μια πρόταση, ώστε να τη γνωρίζουν τα μέλη και να τη συζητήσουν στη ΓΣ, χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία. Η ψηφοφορία για αυτή θα γίνει στη μεθεπόμενη ΓΣ που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί για την έγκριση της τροποποίησης του καταστατικού, ώστε να έχουν το χρόνο να τη σκεφτούν όλοι πολύ καλά.

Το ΔΣ αποφάσισε επίσης να κινήσει τις διαδικασίες ώστε από το 2019 να πραγματοποιηθούν 3 νέοι αγώνες στη περιοχή μας, οι οποίοι θα είναι:

– Ο πρώτος αγώνας υπεραπόστασης του ΣΔΥΒ σε κοινή διοργάνωση με τον ΣΜΝ Λάρισας. Ο αγώνας προτείνεται να ονομάζεται Δρόμος Φιλίας έχοντας τη διαδρομή Βόλος-Λάρισα ή Λάρισα-Βόλος, εναλλάξ κάθε χρονιά. Μελλοντικά θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνεται και παράλληλος 2ος αγώνας με την ίδια διαδρομή με επιστροφή, καθώς κάθε αγώνας άνω των 100 χιλιομέτρων δίνει πρόκριση στο Σπάρταθλο σε περίπτωση επίτευξης του απαιτούμενου χρονικού ορίου. Ήδη κατατέθηκε σχετική πρόταση στο αδελφό σωματείο ΣΜΝ Λάρισας που έγινε αρχικά δεκτή, με τη προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί στην επόμενη συνέλευση του συλλόγου.

– Αγώνας Mountain Running στο Πήλιο, αντίστοιχης διοργάνωσης εφάμιλλης του Ημιμαραθωνίου Βόλου. Τεχνικός διευθυντής του αγώνα θα αναλάβει ο Κώστας Τσαντός, ιδιαίτερα έμπειρος δρομέας βουνού με πολλές εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις, ενώ είναι επίσης διοργανωτής του Ultra Trail Pelion.

– Γύρος Λίμνης Κάρλας απόστασης περίπου 30 χιλιομέτρων, αντίστοιχος του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Οργανωτικής Επιτροπής για την ακόμη καλύτερη οργάνωση του Ημιμαραθωνίου Βόλου. Προτεραιότητα στη στελέχωσή της θα έχουν τα μέλη που δεν εξελέγησαν στο ΔΣ, μέλη που δεν έθεσαν υποψηφιότητα, και όλοι θα έχουν την αμέριστη βοήθεια του ΔΣ.

Αποφασίστηκαν ακόμη:

– Μονιμοποίηση των εκδρομών με λεωφορείο, με μόνιμο-οικονομικό ποσό εφόσον ο αριθμός των ενδιαφερόμενων ξεπερνά τους 35. Οργάνωση μίας τουλάχιστον εκδρομής το χρόνο σε αγώνα στο εξωτερικό διαφορετικό κάθε φορά, με χρηματοδότηση μέρους των εξόδων από τον σύλλογο και από χορηγούς.

– Δημιουργία πλαστικοποιημένης κάρτας μέλους δωρεάν, με πολλά οφέλη για τους κατόχους (προσφορές μόνιμης έκπτωσης από καταστήματα μελών, γυμναστήρια, γιατρούς και από οποιονδήποτε θέλει να προσφέρει). Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες ανεξάρτητα αν είναι μέλη του Συλλόγου, μπορούν από σήμερα να καταθέτουν τις προσφορές τους ώστε να ανακοινώνονται από τον σύλλογο.

– Να γίνονται δεκτές συμφωνίες με γυμναστήρια, συλλόγους, προπονητές, για ομαδικές δωρεάν προπονήσεις κάποιες μέρες κάθε βδομάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον σύλλογο για να αναφέρουν τι προσφέρουν.

– Δημιουργία φόρουμ με πολλές ενότητες και θεματολογία, όπως συζήτηση για αγώνες που έγιναν και θα γίνουν, θέματα προπονήσεων, υγείας, αγοραπωλησίας-ανταλλαγής αθλητικού εξοπλισμού, θέματα του συλλόγου κ.α.

– Οι εγγραφές νέων μελών καθώς και η ανανέωση συνδρομών θα γίνονται αποκλειστικά στο κατάστημα InkPlus Ιάσονος 77γ με Καρτάλη Νίκος Μήλιος, τηλ. 2421026586. Το ποσό είναι 5 ευρώ ανά έτος, και οι εγγραφές νέων μελών θα ξεκινήσουν να γίνονται από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου λόγω διαδικαστικών θεμάτων.

– Οι εγγραφές για τους προσεχείς αγώνες θα γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 Σπύρος Τρύφωνος, τηλ. 2421023523.

Τέλος, ορίστηκαν οι νέοι διαχειριστές των κωδικών των σελίδων του συλλόγου, ενώ αποφασίστηκε (πέραν των συνεδριάσεων που θα γίνονται ανά τακτά διαστήματα), η δημιουργία κοινής συζήτησης σε εφαρμογή στο διαδίκτυο στην οποία δεν απαιτείται λογαριασμός στα social media, ώστε να είναι εύκολη καθημερινά η συζήτηση για οποιαδήποτε θέματα, χωρίς να απαιτείται συνάντηση ή τηλεφωνική επικοινωνία.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζουμε τις εγγραφές για τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης ως τη Τετάρτη 19/9 καθώς δόθηκε παράταση ως εκείνη την ημέρα για τις ομαδικές εγγραφές. Τη Τετάρτη το βράδυ θα σας στείλουμε τη πλήρη λίστα, και την επόμενη ημέρα θα κάνουμε κατάθεση της διαφοράς του ποσού, συν 1 ευρώ προμήθεια τράπεζας, καθώς είχαμε κάνει ήδη κατάθεση τη προηγούμενη Πέμπτη για όσους αθλητές είχαν γραφτεί ως τότε, μη γνωρίζοντας ότι θα υπάρξει παράταση των εγγραφών.


Share: