Τα cookies επιτρέπουν μία σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την περιήγηση στο http://eoslmay.org/. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Ημερολόγιο όλων των Αγώνων και Εκδηλώσεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
29
30
31

Σύλλογοι Μέλη Ομοσπονδίας

Σύλλογοι Μέλη Ομοσπονδίας

9ος Αγώνας Αρκάδων Ποιμένων

Κατηγορία
Αγώνες Βουνού
Ημερομηνία
2018-09-09 09:30
Τηλέφωνο
Φαξ Νo: 210 7772421
Ιστοσελίδα

9ος λαϊκός αγώνας ορεινού δρόμου

στα "Μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων"

ΚΥΡΙΑΚΗ 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Στα  μονοπάτια των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» θα γίνει το πρωί της Κυριακής 09 Σεπτεμβρίου 2018  στο ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ο 9ος κατά σειρά λαϊκός αγώνας βουνού κάτω από το σύνθημα   «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που σημειολογεί την επιστροφή στις απλές αξίες της ζωής, τον Ανθρωπισμό και αποτελεί παράλληλα φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για τη ζωή τους και την ελευθερία μας στη μάχη του "Αγιονικόλα" τον Σεπτέμβριο του  1826. Η εκκίνηση θα γίνει στο χώρο του ομώνυμου μοναστηριού (Αγιονοκόλα) αμέσως μετά την καθιερωμένη για την επέτειο σύντομη δοξολογία.

αγώνα διοργανώνει το "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ" σε συνεργασία τους τους τοπικούς φορείς και την τεχνική υποστήριξη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΣΔΥΑ) ενώ η συμμετοχή των αθλητών προβλέπεται από πολλά μέρη της Ελλάδος.Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο κατηγορίες, που αντιστοιχούν σε δύο διαδρομές ίδιας κατεύθυνσης διαφορετικών όμως αποστάσεων ως εξής:

Α. Πρώτη κατηγορία

Διαδρομή 20,4 χιλιομέτρων (ΧΑΡΤΗΣ) με συνολική υψομετρική διαφορά 825 περίπου μέτρα αρμονικά κατανεμημένη κατά μήκος όλης της διαδρομής.

 Η φυσιογνωμία της διαδρομή είναι 100% μονοπάτι ορεινό, αξιολογούμενο με βαθμό δυσκολίας 3-4 στην κλίμακα 1-5. Η συμμετοχή στην κατηγορία αυτή λαμβάνεται υπ’ όψη ως μέρος των κριτηρίων συμμετοχής στον ¨ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ" και οι συμμετέχοντες συγκεντρώνουν σχετική βαθμολογία που προστίθεται στις άλλες συμπληρώνοντας έτσι τις προϋποθέσεις για τον μαραθώνιο του Ολύμπου. Για το λόγο αυτό υπάρχουν προϋποθέσεις και κριτήρια κυρίως χρονικά, που καθορίζουν την επιτυχή συμμετοχή των αθλητών, τα οποία αναγράφονται αναλυτικά στο έντυπο ενημέρωσης δρομέων και τεχνικών χαρακτηριστικών των αγώνων που λαμβάνει γνώση ο αθλητής.

Στην κατηγορία αυτή του αγώνα, συμμετέχουν αθλητές ηλικίας μεγαλύτερης  των 18 ετών καλής φυσικής κατάστασης και υγείας.

Β.  Δεύτερη κατηγορία

Διαδρομή 10 περίπου χιλιομέτρων (ΧΑΡΤΗΣ) με συνολική υψομετρική διαφορά 450 περίπου μέτρα  αρμονικά κατανεμημένη κατά μήκος της διαδρομής. Και εδώ το τερέν είναι 90% μονοπάτι ορεινό, αξιολογούμενο με βαθμό δυσκολίας 3-4 στην κλίμακα 1-5 και 10% αγροτικός δρόμος κυρίως χωμάτινος.

Στην κατηγορία αυτή του αγώνα, συμμετέχουν αθλητές ηλικίας μεγαλύτερης  των 15 ετών καλής φυσικής κατάστασης και υγείας.

Τέλος, λαμβάνουν μέρος και απλοί περιπατητές, φυσιολάτρες  ή ορειβάτες, διανύοντας την διαδρομή της δεύτερης κατηγορίας δηλαδή αυτής των 10 χιλιομέτρων, χωρίς όμως να συμμετέχουν στην κατάταξη τερματισμού και τα μετάλλια, τυγχάνουν όμως της υποστήριξης των διοργανωτών.

Για τους συμμετέχοντες στην πρώτη κατηγορία αγώνα, υπάρχουν δύο σειρές  γενικής κατάταξης, αυτής των βετεράνων ανδρών και γυναικών που αφορά δρομείς ηλικίας άνω των 40 ετών και αυτής που αφορά δρομείς ηλικίας από 18 έως 40 ετών.

Για τους συμμετέχοντες στη δεύτερη κατηγορία αγώνα, υπάρχουν επίσης δύο σειρές γενικής κατάταξης, αυτή των ανδρών και γυναικών  ηλικίας άνω των 40 ετών και αυτή των ανδρών και γυναικών ηλικίας από 15 έως 40 ετών.

Οι πρώτοι  κάθε κατηγορίας και σειράς άνδρας και γυναίκα  κερδίζουν έπαθλο ειδικά φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Γιάννη Σουβατζόγλου καθώς και "χρυσό" αναμνηστικό μετάλλιο.

Οι δεύτεροι και τρίτοι κάθε κατηγορίας και σειράς επίσης  κερδίζουν αντίστοιχα "αργυρό" και "χάλκινο" μετάλλιο.

Όλοι που θα πάρουν μέρος στους αγώνες αυτούς  θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα και μπρούτζινο μετάλλιο.

Οι λαϊκοί αυτοί αγώνες βουνού ή απλού περιπάτου στα μονοπάτια των «Αρκάδων Ποιμένων» είναι και πάλι αφιερωμένοι στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια που βρίσκουν στήριγμα στον  ομώνυμο σύλλογο γονιών «ΦΛΟΓΑ», που θέλαμε να βοηθήσουμε και να υποστηρίζουμε. Έτσι οι συμμετέχοντες αθλητές, περιπατητές παράγοντες ή θεατές, εκφράζουν την υποστήριξή τους καταβάλλοντας το ποσό των 10 (δέκα) € στο λογαριασμό του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» στις Τράπεζες:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΒΑΝ: GR2501101920000019248000010

ALPHA BANK ΙΒΑΝ: GR8001401120112002002011686

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΒΑΝ: GR6301720150005015020641423  

EUROBANK IBAN: GR6602600630000460100128261

δηλώνοντας το όνομά τους και την αιτιολογία "ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ". Αντίγραφο του αποδεικτικού κατάθεσης να αποσταλεί στο Φαξ Νo: 210 7772421 του συλλόγου προκειμένου να εκδοθεί η σχετική απόδειξη.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στον 9o Λαϊκό Αγώνα βουνού των "ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ" πραγματοποιείται με την θέληση και την ευθύνη ενός εκάστου εκ των συμμετεχόντων.

Οι Δρομείς δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν κανένα μεταφορικό μέσο ή άλλα παρεμφερή μέσα κατά την διάρκεια της αγωνιστικής τους προσπάθειας..

Δεν υπάρχουν κατηγορίες δρομέων με βάση την προετοιμασία ή τη φυσική τους κατάσταση. Σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής, βασική προϋπόθεση είναι η καλή κατάσταση της υγείας του δρομέα, ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος βλάβης ή ατυχήματος κατά την διάρκεια του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία αντίρρηση σε περίπτωση που θα γίνει χρήση φωτογραφιών αλλά και του ονόματός τους, σχετικά με ότι αφορά τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Οι δρομείς οφείλουν με δική τους ευθύνη να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης ώστε να προστατεύσουν τόσο τη δική τους ακεραιότητα όσο και των συναθλητών τους.

Κάθε δρομέας θα φέρει μοναδικό αριθμό συμμετοχής στον αγώνα που υποχρεωτικά θα επικολλάται στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του. Παρατηρητές - κριτές της διαδρομής θα υπάρχουν σε αρκετά σημεία ελέγχου της διαδρομής πιστοποιώντας την εγκυρότητα της προσπάθειας των δρομέων. Οι αριθμοί θα παραδοθούν στον τόπο της εκκίνησης το πρωί της ιδίας ημέρας.

Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΣΔΥΑ www.sdiathens.gr ή στον ιστότοπο www.anatrexo.gr συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία. Επίσης ηλεκτρονικά γίνεται και η δήλωση καλής υγείας που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει από τους ίδιους τους δρομείς ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής τους στον αγώνα.

Η αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής βεβαιώνεται με την συμπλήρωση του σχετικού εικονιδίου (τικ) στην ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής ιδιαίτερα αυτής, που δηλώνει την καλή υγεία και δεν είναι πλέον απαραίτητη ή έντυπη παράδοση πρωτοτύπου στη γραμματεία κατά την εκκίνηση του αγώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να συμμορφώνονται σύμφωνα με τους κανονισμούς του παρόντος καθώς και με τις υποδείξεις της Οργανωτικής επιτροπής.

Η Οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει αθλητή ή αθλητές που δεν δήλωσαν τη συμμετοχή τους εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ή παραβιάζουν κάποιον από τους παραπάνω όρους, πριν την εκκίνηση, κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά από αυτόν.

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται σ' αυτή την προκήρυξη η οργανωτική επιτροπή έχει την μοναδική αρμοδιότητα να αποφασίζει επί τόπου τελεσίδικα ακόμη και να τροποποιήσει ή να ματαιώσει τον αγώνα εάν εξωτερικοί και απρόβλεπτοι παράγοντες το επιβάλλουν.

Παράκληση προς τους ενδιαφερόμενους Δρομείς, για λόγους προγραμματισμού οικονομίας και καλής προετοιμασίας της διοργάνωσης, να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους μέσα από τους παραπάνω ιστοτόπους (sites). Παρακαλούνται επίσης να ενημερώσουν έγκαιρα τους διοργανωτές σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο υπαναχωρήσουν από τη δήλωσή τους (εφ’ όσον αυτή έχει γίνει) και δεν θα παραβρεθουν τελικά για να λάβουν μέρος στον αγώνα.

Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν δεκτές στο σημείο εκκίνησης στο Βαλτεσινίκο την ημέρα του αγώνα από ώρα 08.00 έως 9:30 το πρωί της Κυριακής 09 Σεπτεμβρίου 2018

Φεβρουάριος 2018

Εκ της οργανωτικής επιτροπής

«ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία»

Τίποτα δεν μπορεί να επιζήσει αν στον πυρήνα του δεν έχει τον άνθρωπο και αν ο σκοπός του δεν εξυπηρετεί τον ίδιο σε αρμονία με το περιβάλλον.

Η Αρκαδία ως έννοια προσφέρεται να είναι σύμβολο σε ένα κίνημα σε αυτή την κατεύθυνση.

Ανατρέχουμε λοιπόν στην αφετηρία  όπου κάθε αγώνας πέρα από την προσωπική ικανοποίηση και άσκηση του αθλητή αναδεικνύει και μια ανθρώπινη αξία και έναν  ευγενή σκοπό που θα εμπνέει και θα παρακινεί για τον επόμενο αγώνα σε μια διαρκή διαδικασία για το ανώτερο.

Σήμερα αναφερόμαστε εδώ στην επέτειο της μάχης του Αγιονικόλα όπου για άλλη μια φορά διδαχτήκαμε πως η δύμαμη της ψυχής μαζί με την αλληλεγγύη των ανθρώπων και την ελευθερία, κατορθώνουν ότι νομίζουμε ακατόρθωτο.

Θυμίζει και τιμά τις θυσίες εκείνων που έδωσαν τα πάντα στον απελευθερωτικό αγώνα της πατρίδας μας και ιδιαίτερα κατά τη σημαντική αυτή μάχη της 6ης Σεπτεμβρίου του 1826 όπου η πολεμική μηχανή και τα στίφη του Ιμπραήμ αποκρούστηκαν με επιτυχία και καθυστέρησαν σημαντικά την προέλασή τους διευκολύνοντας το αίσιο αποτέλεσμα της απελευθέρωσης.

Είναι επίσης  ανάμνηση και φόρος τιμής σε όλους εκείνους που περπάτησαν σ΄ αυτά τα βουνά της Αρκαδίας είτε να στηρίξουν τη ζωή τους είτε να υποστηρίξουν την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια ως τρόπο ζωής.

Υποστηρίζει ακόμη και προβάλλει προσπάθειες και έργα ανθρώπων που έχουν σκοπό τους την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Έτσι και αυτός ο αγώνας στα «μονοπάτια των Αρκάδων ποιμένων» (ένατος στη σειρά), ενισχύει και προβάλει τους  σκοπούς της «ΦΛΟΓΑΣ», του συλλόγου δηλαδή των γονιών παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματική ασθένεια, το έργο του οποίου μέχρι σήμερα είναι αξιοθαύμαστο.

Οι άνθρωποι αυτοί πέρα από το πρακτικό μέρος του καθημερινού αγώνα τους, κρατούν ψηλά τον ανθρωπισμό και μας δείχνουν με πειστικό τρόπο το θαύμα της ζωής και ένα λόγο ύπαρξής της.

Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε υγεία και δύναμη.

Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους λαμβάνουν μέρος αγωνιστικά και όλους αυτούς που με τον ένα ή άλλο τρόπο συμμετέχουν και συνδράμουν αυτή την εκδήλωση την οποία ευχόμαστε να ευχαριστηθείτε.

Να είστε όλοι καλά !

 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • 2018-09-09 09:30

03


 

Αναζήτηση

Εγγραφή Newsletter

Σύνδεση Facebook

fb-1-un

Αθλητισμός για Όλους

1-3-5-1-eoslmay-a

Μέλος της Παγκόσμιας & Ευρωπαϊκής Ομοσπον. F.I.S.p.T. & U.E.S.p.T.

FISpT logo

uespt-union-europeen-sports-pour-tous

Αθλητισμός για Όλους

Συνεργαζόμενοι Φορείς

EOSLMA-Y 250X100-eng 001