6ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΔΙΟΝ»10 Μαρτίου, 2015

 

ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ …..ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ

1000 αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος στον 6ο Διεθνή

Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ» παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Με εξαιρετική οργανωτική, αγωνιστική επιτυχία παρά τις έντονες βροχοπτώσεις ολοκληρώθηκε ο 6ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ”ΔΙΟΝ” και οι παράλληλοι αγώνες (Παιδικοί και Περιπατητικός «Σωτήριος Ζγιάλτος»). 1000 περίπου αθλητές – αθλήτριες δεν πτοήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες και συμμετείχαν στους αγώνες.

Ο αγώνας – θεσμός συνδιοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Δίου – Ολύμπου, με την αρωγή της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και προσωπικά του Μητροπολίτη κ.κ. Γεωργίου. Ενεργό ήταν το ενδιαφέρον και η συμβολή στα οργανωτικά των εκδηλώσεων της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, και του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου.

Οι νικητές

Στην κατηγορία των ανδρών πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Σίκαλος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Σερρών σε 1.17.23, δεύτερος ο Σιαμήτρας Κώστας του ΓΑΣ Ενιπέας Λιτοχώρου σε 1.18.15 και τρίτος ο Κρέκας Ιωάννης σε 1.18.19 του StoikosTrainning

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Βασιλική Καραγεωργάκη σε 1.29.51 του StoikosTrainning , ακολούθησε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου σε 1.35.43 επίσης από το StoikosTrainnig και τρίτη η Ελένη Καλλία σε 1.39.12 του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης.

Τις απονομές έκαναν: ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ.Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου – Ολύμπου Διονύσης Φόλιος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αθανάσιος Καλαϊτζής, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΟ Δ. Δίου Ολύμπου Γιάννης Πούλιος, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δίου Κώστας Τσακνάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταύρος Χαρέλας, Μόχλα Ευαγγελία, Γιώργος Φαρμάκης, Μαρία Τσιμήτρη, Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων Νίκος Γούλας και ο Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ την Κύπρο εκπροσώπησαν 13 μέλη του αδελφοποιημένου με τον «ΖΕΥΣ» συλλόγου δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου», με επικεφαλής τον πρόεδρο Σωκράτη Σωκράτους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, πλειάδα συλλόγων έλαβε μέρος με οργανωμένη αποστολή. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής (80 ετών) ήταν ο Γιώργος Θέμελης από τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων.

Αξιοσημείωτη και φέτος ήταν η προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 400, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία της διοργάνωσης. Ειδικότερα συμμετείχαν οι εξής σύλλογοι και οργανώσεις: Σύλλογος Ραδιερασιτεχνών Ν. Πιερίας, Διασωστική Ν. Πιερίας με το γιατρό του αγώνα – καρδιολόγο Θεόδωρο Γρηγορόπουλο, το Σώμα Εθελοντών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, η Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Επίσης συμμετείχαν:

Βροντού Πιερίας: ο Ορειβατικός, ο Πολιτιστικός και ο Αιμοδοτικός Σύλλογος, καθώς και η τοπική κοινότητα και η ενορία.

Άγιος Σπυρίδωνας: ο Ορειβατικός, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ», η τοπική κοινότητα και η ενορία.

Κονταριώτισσα: ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΙΕΡΕΣ», Ο Αιμοδοτικός σύλλογος, η τοπική κοινότητα και η ενορία.

Καρίτσα: ο Ορειβατικός, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, η τοπική κοινότητα και η ενορία.

Δίον: ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ», ο Ορειβατικό Σύλλογος, η τοπική κοινότητα, η ενορία, καθώς και εθελοντές της περιοχής.

Αξίζει να αναφερθεί οι εθελοντική προσφορά κατοίκων από την τοπική κοινότητα Νέας Εφέσσου.

Καθοριστική στην επιτυχία της διοργάνωσης είχαν επίσης οι υπάλληλοι του Δήμου Δίου Ολύμπου. Την γραμματειακή υποστήριξη παρείχαν μέλη και εθελοντές του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», ενώ την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα η Φωτογραφική Λέσχη της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

Ευχαριστούμε θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και προσωπικά τον Αστυνομικό Διευθυντή – Ταξίαρχο κ. Ματζούκα Αθανάσιο.

Ευχαριστίες απευθύνουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟlympusMarathon για τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που διέθεσε και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, για την διάθεση αιθουσών του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών.

Ευχαριστίες επίσης προς όλους τους χορηγούς (σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση).

Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης Θεόδωρος Παυλίδης.

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ»

Σε διαδρομή παράλληλη με το μοναδικής ομορφιάς – Αρχαιολογικό Πάρκο

Μια πανέμορφη διαδρομή διανύθηκε από όλους όσοι επέλεξαν να περπατήσουν τα 5 χιλιόμετρα του Αγώνα «Σωτήριος Ζγιάλτος», ενός αγώνα που έχει καθιερωθεί και είναι αφιερωμένος στην μνήμη του αξέχαστου μέλους του συλλόγου. 200 περίπου άτομα όλων των ηλικιών περπάτησαν – για πρώτη φορά – παράλληλα με τον Αρχαιολογικό χώρο του Δίου, ενώ σε όλους τους αθλητές η διοργάνωση απένειμε πρωτότυπο αναμνηστικό μετάλλιο.

Παιδικοί Αγώνες

Εξάλλου, με μεγάλη οργανωτική επιτυχία και παρά τη βροχή διεξήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι παιδικοί αγώνες δημοτικών και γυμνασίων. Συγκινητική και ταυτόχρονα ενθουσιώδης ήταν η παρουσία της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, η οποία συμμετείχε με 35 παιδιά και συνοδούς. Έλαβαν επίσης μέρος μαθητές από Λευκάδα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Γιαννιτσά, καθώς και από την Κύπρο.

Κατά την πρώτη αυτή ημέρα τις εθελοντικές τους υπηρεσίες πρόσφεραν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. Οι απονομές έγιναν από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δίου – Ολύμπου Διονύση Φόλιο, τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΟ του Δήμου Δίου – Ολύμπου Γιάννη Πούλιο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου. Την επιμέλεια της παρουσίασης των αθλητικών εκδηλώσεων του διημέρου έκανε η δημοσιογράφος Μαρία Βαλσαμίδου.

 

   

  

 

 

 


Share: