6 ος Ημιμαραθώνιος «Αθανασάκης Ελευθέριος»16 Αυγούστου, 2017

6ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων

6os.jpg

          Σας καλωσορίζουμε στο Σχηματάρι Βοιωτίας στον 6ο Ημιμαραθώνιο «Αθανασάκης Ελευθέριος» στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων. Έναν αγώνα δρόμου μαζικού λαϊκού αθλητισμού που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Τανάγρας (ΔΗΚΕΤ), με τη βοήθεια δραστήριων συλλόγων της περιοχής.

          Όπως κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, δηλαδή την 3η Σεπτεμβρίου 2017 διοργανώνουμε αγώνα 20, περίπου, χιλιομέτρων.

          Και φέτος, παράλληλα με τον αγώνα αυτό, θα διεξαχθεί και άλλος αγώνας, 5 περίπου χιλιομέτρων, για αθλητές που δεν επιθυμούν να αγωνιστούν σε μεγάλη απόσταση.

 

          Ο αγώνας των 20 χλμ. (ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΡΙΩΝ (3) ΩΡΩΝ) ξεκινά από των άγαλμα στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων απέναντι από το 1ο Νηπιαγωγείο Σχηματαρίου και διασχίζει περιμετρικά τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), φθάνει μέχρι τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Οινοφύτων – Σχηματαρίου, περνά στην περιοχή της Αρχαίας Τανάγρας, φθάνει στο χωρίο της Σύγχρονης Τανάγρας, όπου θα δούμε το άγαλμα προς τιμή του αεροπόρου Μπεσύρη Κωνσταντίνου, ο οποίος κάηκε μέσα στο αεροπλάνο του στην προσπάθειά του να μην πέσει μέσα στο χωρίο και προξενήσει καταστροφή.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας συνεχώς πορεία περιμετρικά του Αεροδρομίου της Τανάγρας περνά μπροστά από την Πύλη της 114 Π.Μ. και μετά  ακολουθώντας το νότιο παράλληλο δρόμο της Εθνικής Οδού διασχίζει την κεντρική οδό του Σχηματαρίου για να  καταλήξει στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου.

          Η διαδρομή είναι ακριβώς ίδια με την περσινή.

          Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17:30 στο χώρο μπροστά από το 1ο Νηπιαγωγείο Σχηματαρίου.

Αν και κατά την ώρα της εκκίνησης συνήθως η θερμοκρασία είναι υψηλή, επιθυμία των διοργανωτών είναι να μην τερματίσουν νύκτα οι πιο αργοί αθλητές και έτσι δε δίνεται εκκίνηση πιο αργά. Για λόγους ασφαλείας, η μέγιστη διάρκεια του αγώνα είναι τρεις (3) ώρες. Μετά την παρέλευση του τρίωρου από τη στιγμή της εκκίνησης, αποχωρούν οι εθελοντές και περατώνεται η διοργάνωση. Όποιος επιθυμεί να συνεχίσει την προσπάθειά του φέρει ακέραια την ευθύνη!

          Για τον αγώνα, υπάρχουν έξι σταθμοί εφοδιασμού των αθλητών με νερά. Στο 3,5ο χλμ ο σταθμός ΕΑΒ, στο 8 χλμ ο σταθμός Αρχαία Τανάγρα, στο 11,7ο χλμ. ο σταθμός Τανάγρα, στο 14 χλμ ο σταθμός 114 Π.Μ. όπου θα προσφερθούν και ισοτονικά, στο 16ο χλμ. ο σταθμός Μπεσύρης Κωνσταντίνος και στο 18ο χλμ. ο σταθμός Σχηματάρι.

Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας: Μετά τα 100  πρώτα κατηφορικά μέτρα, ακολουθούν 200, περίπου, ανηφορικά μέτρα και κατόπιν τα επόμενα 5 χλμ είναι ελαφρώς κατηφορικά. Από το 1,8 χλμ. έως το 5,5 χλμ. τρέχουμε σε καλής ποιότητας χωματόδρομο. Από το 6 ως το 12 παρατεταμένα ανηφορικά, από το 12 ως το 13 κατηφορικά, από το 13 ως το 14 χωρίς κλίση, από το 14 ως το 15,8 έντονα ανηφορικά και από το 15,8 ως τον τερματισμό σχεδόν χωρίς κλίση ή ελαφρώς κατηφορικά.

          Των αθλητών προπορεύεται μοτοσικλέτα και ακολουθούνται από ασθενοφόρο με γιατρό και μικρό βαν, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να εγκαταλείψει. Μεταξύ των αθλητών θα υπάρχουν εθελοντές ποδηλάτες. Γιατρός θα υπάρχει και στο 2ο Δημοτικό σχολείο, όπου και θα τερματίσουν οι αθλητές.

          Οι κατηγορίες είναι ανδρών και γυναικών. Δεν υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες. Μετάλλια θα λάβουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν.

          Η συγκέντρωση των αθλητών θα γίνει στο 1ο Νηπιαγωγείο, στις 16:00 η ώρα και θα λάβουν τους αριθμούς συμμετοχής και το τσιπ της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης από τη Γραμματεία.

          Όσοι αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στον τερματισμό (2ο Δημοτικό σχολείο) θα μεταφερθούν από τους διοργανωτές στην αφετηρία.

 Στις 17:00 η ώρα και οι αθλητές θα μεταφερθούν στο χώρο της αφετηρίας με λεωφορεία του Δήμου Τανάγρας.

Ο αγώνας των 5 χλμ. θα ξεκινήσει την ίδια ώρα, αμέσως μετά την εκκίνηση των 20 χλμ., μπροστά από την είσοδο του 1ου Νηπιαγωγείου Σχηματαρίου.

          Ο αγώνας θα ακολουθήσει τη διαδρομή του ημιμαραθωνίου αγώνα μέχρι το πρώτο σημείο ανεφοδιασμού, όπου και θα κάνουν αναστροφή ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο προς τα πίσω, ώστε να τερματίσουν στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού σχολείου.

          Οι επιδόσεις των αθλητών θα μετρηθούν με χρονόμετρο χειρός.

          Με τον τερματισμό, κάθε αθλητής λαμβάνει αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα στον οποίο συμμετείχε.

Χορηγοί θα προσφέρουν εδέσματα και αναψυκτικά στους αθλητές.

          Μετά τη λήξη του αγώνα, κατά τις 20:30 θα γίνουν οι απονομές των κυπέλων και οι βραβεύσεις αθλητών για τη συνολική προσφορά τους στον αθλητισμό.

          Δεν υπάρχει χρηματική συμμετοχή σε κανέναν από τους δύο αγώνες.

          Κάθε συμμετέχων οφείλει να προφυλάσσει τον εαυτό του και να έχει προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν από τη συμμετοχή του στον αγώνα.

         

          Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 1η Σεπτεμβρίου 2016 (για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων και τον υπολογισμό των απαιτούμενων μεταλλίων) με τον παρακάτω τρόπο:

Συμπληρώστε την αίτηση υπεύθυνη δήλωση πιο κάτω και αποστείλετε αυτή στο fax: 2262351188 ή στο email: diket@tanagra.gr, για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων και στη διεύθυνση:  https://results. chronolog.gr/registration. aspx?h= 553a7c33c05d5f015fea90b8c88677 3e, για τον ημιμαραθώνιο αγώνα.

ΔΗΚΕΤανάγρας

6os1.jpg

 

6οςΗμιμαραθώνιος

«Αθανασάκης Ελευθέριος»

 

Στη μνήμη Πεσόντων Αεροπόρων

Διοργάνωση

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΝΟΜΑTΕΠΩΝΥΜΟ
 
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
 
ΠΟΛΗ – ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ                                                                ΤΗΛΕΦΩΝΟ  /  FAX
   
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ                 ΦΥΛΟ

                                       

 

 

                                                                              

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Δηλώνω ότι συμμετέχω στον 6ο Ημιμαραθώνιο “Αθανασάκης Ελευθέριος”, με απόλυτα δική μου ευθύνη και παραιτούμαι για λογαριασμό μου και για λογαριασμό των κληρονόμων μου οποιασδήποτε απαιτήσεως και αποζημιώσεως για ότι και αν μου συμβεί κατά τη διαδρομή αλλά και μετά από αυτήν.

Δηλώνω ότι έχω προετοιμασθεί επαρκώς για τις απαιτήσεις του 6ου Ημιμαραθωνίου “Αθανασάκης Ελευθέριος”,  και έχω εξετασθεί πρόσφατα από εξειδικευμένο γιατρό που μου επέτρεψε ανεπιφύλακτα να συμμετάσχω στον αγώνα.

Επίσης δηλώνω ότι επιτρέπω να χρησιμοποιηθεί το όνομά μου και η φωτογραφία μου ελεύθερα από τους διοργανωτές προς τα μέσα ενημέρωσης και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ                                                      ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

  1. Στην προσπάθεια της καλύτερης παρουσίασης των αθλητών στο κοινό του Σχηματαρίου, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και να μας την αποστείλετε μαζί με την αίτηση συμμετοχής.

Έχετε ξανατρέξει αγώνα 20 χλμ;                ΝΑΙ  r                      ΟΧΙ r

  1. Έχετε συμμετάσχει ξανά στον ημιμαραθώνιο <<Αθανασάκης Ελευθέριος>>;

                                                               ΝΑΙ   r                    ΟΧΙ  r

Πόσες φορές περίπου έχετε τρέξει στους παρακάτω αγώνες; (Στις δύο τελευταίες κατηγορίες γράψτε αναλυτικά τους αγώνες και το πλήθος των συμμετοχών σας σε αυτούς)     

1. Ημιμαραθώνιος                             

 

2. Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων              

 

3. Μιλτιάδειος Δρόμος

 

4. Μαραθώνιος                                

 

5. Αέθλιος δρόμος

 

6. Σαρωνικός                            

 

7. Παρανέστι (μικρό)              

 

8. Ψάθα (100 χλμ)

 

9. Παρανέστι (μεγάλο)

 

10. Ευχίδειος Άθλος (μικρός)             

 

11. Ευχίδειος Άθλος (μεγάλος)         

 

12. Σπάρταθλο

 

13. 24ωρο

 

14. 48ωρο

 

15. 72ωρο

 

16. 7ήμερο

 

18.

Διεθνείς Συμμετοχές (π.χ. Μαραθώνιοι Λονδίνου, Βαρκελώνης, Βερολίνου, αγώνες βουνού Mont Blanc κ.τ.λ.)

 

19. Άλλο

 

Share: