4ος Δρόμος Κάστρου Άργους – 29 Αυγ 20217 Αυγούστου, 2021

4oς ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΡΓΟΥΣ

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, προκηρυσσουν  τον 4ο Αγώνα Δρόμου Κάστρου Άργους, αφιερωμένο στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστασης!

Ο αγώνας γίνεται με την υποστηριξη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ!

Ημέρα διεξαγωγής: Kυριακή 29 Αυγούστου 2021

Ώρα διεξαγωγής: 08.30

Εκκίνηση – Τερματισμός: Λόφος Ασπίδας Άργους  – Προφήτης Ηλίας Άργους

Χιλιομετρική Απόσταση: 10,5χλμ.

Πληροφορίες διαδρομής

Ο 4ος Δρόμος Κάστρου Αργους, είναι αφιερωμένος στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης!
Η εν λόγω δράση – ανάβαση διοργανώνεται υπό τις φροντίδες του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας! Τα χιλιόμετρα του αγώνα είναι 10,5, και τα περισσότερα διεξάγωνται επί ασφάλτινης διαδρομής, εκτός από ένα μικρό κομμάτι που διεξάγεται μέσα στο Κάστρο του Άργους και είναι χωμάτινο!

Ξεκινάτε με κατηφόρα περίπου ενός χιλιομέτρου, ενώ συνεχίζετε με ανηφόρα ενός χιλιομέτρου και ακολουθεί ίσιωμα και ανηφόρα όπου και θα τερματίσετε!

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού είναι 2 , στο 3ο και στο 8ο χιλιόμετρο!

Η εκκίνηση θα γίνει στον Λόφο Ασπίδας Άργους – Προφήτης Ηλίας Άργους στις 08.30 το πρωί, ενώ η γραμματεία του αγώνα θα ανοίξει στις 07.15!

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν ένα ανάγλυφο μετάλλιο με την απεικόνιση του Κάστρου του Άργους(Λάρισσα)!

Ο αγώνας θα έχει υγειονομική κάλυψη από 2 γιατρούς – τον Γιώργο Πανοβράκο και τον Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο, ενώ θα συμμετάσχει και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας!

Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ το τσιπάκι είναι επιστρεφόμενο, και θα πρέπει να το επιστρέψετε όταν τερματίσετε!

Εγγραφές – Κόστος Συμμετοχής

Για να κάνετε ηλεκτρονική εγγραφή παρακαλούμε πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://forms.gle/g2NwbLyYUEmAvgWp7

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021!

Το αντίτιμο του αγώνα είναι 5,00 ευρώ και για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας , παρακαλούμε να καταθέσετε το εν λόγω αντίτιμο στον κάτωθι λογαριασμό της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6885121717577 ,IBAN: GR06 0171 8850 0068 8512 1717 577(ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

Μικρός αριθμός εγγραφών θα γίνει την ημέρα του αγώνα! Το όριο των συμμετεχόντων είναι τα 170 άτομα! Παρακαλούμε πολύ να δηλώσετε όσο πιο σύντομα γίνεται, μιας και αναμένεται να ολοκληρωθούν γρήγορα οι συμμετοχές!

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους!

Επίσης θα πρέπει να είστε καλά στην υγεία σας, και να έχετε πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις!

Σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, θα πρέπει προκειμένου να συμμετάσχετε να είστε σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Να έχετε εμβολιαστεί έως και 14 ημέρες πρίν την διεξαγωγή του αγώνα(θα γίνονται δεκτοί οι πλήρως εμβολιασμένοι)
  • Να έχετε νοσήσει τις τελευταίες 180 ημέρες από COVID 19, και να έχετε αναρρώσει πλήρως
  • Να προσκομίσετε RAPID TEST διάρκειας 24 ωρών
  • Να προσκομίσετε PCR (Moριακό Test) διάρκειας 48 ωρών

Θα πρέπει να προσκομίσετε το ανάλογο έγγραφο σε μία από τις παραπάνω 4 κατηγορίες προκειμένου να συμμετάσχετε!

 

Χορηγοί αγώνα

Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα μας είναι οι Χυμοί Real Pure και το Οικολογικό Ελαιοτριβείο ΕΛΙΟΝ – Τσαγκαρέλης Δ.

Πληροφορίες

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους κάτωθι:

Δημήτρης Βύρλας: 6974481474

Γιώργος Πανοβράκος: 6972995712

 

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ COVID 19

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ
Η εκκίνηση σε έναν αγώνα τρεξίματος ουσιαστικά αποτελεί, τον πιο συνηθισμένο χώρο συνωστισμού των αθλητών και ως εκ τούτου είναι αυτή που πρέπει να προσεχθεί περισσότερο, προκειμένου την αποφυγή μεγάλου όγκου αθλητών!Oι εκκινήσεις θα γίνονται ανα 50αδες ανά 10 λεπτά και με τουλάχισοτν 3 μέτρα διαφορά ο ένας αθλητής απόσταση από τον άλλον!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Η γραμματεία του αγώνα, θα λειτουργήσει την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 από ώρες 07.15 – 08.15 λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα(ο αγώνας ξεκινάει στις 8.30)! Για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός κατά την διάρκεια παράδοσης των αριθμών συμμετοχής, ειδικά το πρωί του αγώνα όπου παρατηρείται αυτό, θα έχουν τοποθετηθεί ειδικά σημάδια στο έδαφος που θα οριοθετούν τον χώρο όπου θα πρέπει να κάτσει ο κάθε αθλητής προκειμένου να λάβει τον αριθμό συμμετοχής του! Η εν λόγω απόσταση των εν λόγω σημαδιών θα είναι τουλάχιστον 2 μέτρα! Επίσης επάνω στην γραμματεία θα έχουν εναποθετηθεί μπουκάλια με  αντισηπτικό υγρό!

 

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ – ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

Όλοι όσοι βρίσκονται στην εκκίνηση του αγώνα και πριν από αυτήν, θα φοράνε μάσκα, θα είναι σαφέστατα σε αποστάσεις μεταξύ τους – θα έχουμε ανθρώπους που θα το υποδεικνύουν!

 

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, με chip μιας χρήσης που μετά την χρήση του θα τοποθετείται σε κάλαθο αχρήστων!

ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΕST ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ
Με βάση τις οδηγίες της ΓΓΑ κάθε αθλητής προκειμένου να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να προσκομίσει RAPID 24 ωρών ή Μοριακό Test διάρκειας 48 ωρών!Επίσης θα δεχόμαστε τους πλήρως εμβολιασμένους(αυτοί που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον πριν από 15 μέρες), καθώς και αυτοί που έχουν νοσήσει από τον ιό COVID 19, τις τελευταίες 180 ημέρες!ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!Οι εν λόγω αγώνες απευθύνονται αυστηρά σε άνω των 18 ετών!

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάνω στην διαδρομή του αγώνα και σε όλη την διάρκειά του και το μήκος του, θα υπάρχουν οχήματα της διοργάνωσης, που μεταξύ άλλων προκειμένου την εύρυθμη λειτουργία και την ασφάλεια του αγώνα, θα παρεμβαίνουν όπου απαιτείται όταν θα εντοπίζουν σημεία συνωστισμού των δρομέων, είτε κατά την διάρκεια του αγώνα ή ακόμα και στους σταθμούς του ανεφοδιασμού, κάνοντας τις κατάλληλες υποδείξεις

                         ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα υπάρχει έμπειρο ιατρικό προσωπικό για να παρέμβει όπου χρειαστει! Το ιατρικό προσωπικό μας, φυσικά θα φέρει τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό(γάντια, μάσκες)

 

                         ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ/ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Όλοι ΑΝΑΙΞΕΡΕΤΩΣ της διοργάνωσης και των εθελοντών, θα έχουν προβεί ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ SELF TEST προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εν λόγω εκδήλωση!

ΣΤΑΘΜΟΊ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΎ

Οι 2 σταθμοί που στελεχώνουν τον αγώνα μας, θα είναι φέτος εναρμονισμένοι με τις ειδικές συνθήκες! Έτσι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι εθελοντές που θα στελεχώνουν  τους εν λόγω σταθμούς, θα φέρουν το απαραίτητο υγεινομικό υλικό(μάσκες γάντια), ενώ όλοι οι σταθμοί θα έχουν επάνω αντισηπτικό υγρό για όποιον επιθυμεί την χρήση του! Τα υγρά που θα δίνονται στους αθλητές(νερό, ισοτονικό, αναψυκτικά) θα είναι σε ατομικές συσκευασίες μπουκαλάκια της μίας χρήσης, τα οποία θα μαζευτούν κατά την διασπορά τους, μετά την χρήση τους! Τρόφιμα δεν χρειάζονται να δωθούν στους εν λόγω αγώνες, καθώς είναι λίγα τα χλμ. των αγώνων!

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Ο χώρος του τερματισμού είναι κοινή με την εκκίνηση του αγώνα, και λόγω τόσο του εύρους των αθλητών όσο και των χιλιομέτρων του αγώνα, δεν πρόκειται να παρατηρηθεί συνωστισμός κατά την διάρκεια της εξέλιξης τους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΩΝ
Τελετή απονομών δεν θα πραγματοποιηθεί και όλοι οι Αθλητές με το που τερματίζουν θα παίρνουν από μόνοι τους, πάνω από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο το μετάλλιο τους, καθώς και οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες το έπαθλό τους

ΘΕΑΤΕΣ
Απαγορεύεται ρητώς η παρουσία θεατών γύρω από τις εγκαταστάσεις της εκκίνησης – τερματισμού καθώς και πάνω στην διαδρομή του αγώνα!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Οι συμμετέχοντες δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 150, και απευθύνονται αυστηρά σε αυτούς και αυτές που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους!

 

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΧΩΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

Θα ακολουθηθούν οι οδηγίες απολύμανσης κοινών οργάνων/εξοπλισμού Σύμφωνα με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον καθαρισμό/απολύμανση μη υγειονομικών χώρων!Για περισσότερα εδώ στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://eody.gov.gr/odigiesgiatonperivallontikokatharismomiygeionomikonmonadonpoyechoynektetheistoniosarscov-2/

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟ, Ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ή ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ:

Σε περίπτωση κρούσματος σε αθλούμενο , τεχνικό επιτελείο ή κάποιο από το προσωπικό θα ακολουθηθουν πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό που υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdf


Share: