28.09.2014 – Κάθε χρόνο και ρεκόρ συμμετοχών στον Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου28 Σεπτεμβρίου, 2014

Ο Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου, ένας αθλητικός θεσμός πλέον για την Πιερία και την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας προσέλκυσε και φέτος το απτό ενδιαφέρον των φίλων του μαζικού αθλητισμού. Το πρωί της περασμένης Κυριακής στη Νέα Τραπεζούντα, 148 αθλητές και αθλήτριες συνέβαλαν στην  καταγραφή ενός νέου ρεκόρ συμμετοχών στην ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή των 10 χ.λ.μ.

Σύμμαχός τους οι καλές καιρικές συνθήκες, η όμορφη διαδρομή στη σκιά του
Ολύμπου και των Πιερίων, οι φιλότιμες προσπάθειες των δεκάδων εθελοντών και οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι με την συνδρομή πολλών επισκεπτών εμψύχωναν διαρκώς τους αθλητές στην προσπάθειά τους.

Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν, ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας “Αλέξανδρος Υψηλάντης”,  ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ” και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την εκκίνηση του αγώνα, όταν και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του αείμνηστου μέλους του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Δημήτριου Πουρσανίδη, που έφυγε από κοντά μας στις αρχές Απριλίου. Αναμνηστικό δώρο δόθηκε από τους διοργανωτές στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ στον αγώνα έλαβαν μέρος τα εγγόνια (έδωσαν τιμής ένεκεν την εκκίνηση), και ο γιος του  αξέχαστου αθλητή, ο οποίος τιμούσε πάντα με το ήθος και την ενεργό συμμετοχή του, τον Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου.

Κατά την διάρκεια των απονομών, παρουσία περιφερειακών, δημοτικών,
τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων επισημάνθηκε η μεγάλη ανταπόκριση κοινού, εθελοντών και αθλητών, στην καθιερωμένη πλέον γιορτή του μαζικού αθλητισμού.

Χρώμα παράδοσης έδωσαν στην εκδήλωση οι ήχοι της Ποντιακής Λύρας που συνόδευαν τους αθλητές στην πιο δύσκολη και ανηφορική καμπή του αγώνα και τα εδέσματα που με μεράκι ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού. Πρωτότυπο μετάλλιο και δίπλωμα δόθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες. Ειδικές απονομές έγιναν στους εκπροσώπους όλων των εθελοντικών οργανώσεων που έλαβαν μέρος ενεργά στη διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα του αγώνα θα δημοσιευθούν εντός των επόμενων ωρών. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς, θα δημοσιευθεί στο facebook/Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου.

Η οργανωτική επιτροπή.  


Share: