1ος Dirfys Trail Run14 Οκτωβρίου, 2021

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΔΡΟΜΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ με συνδιοργανωτή τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη διοργάνωση του 1ου αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία «Dirfys Trail Run» που θα γίνει την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, τη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και την υποστήριξη από το Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Στενής “Η Δίρφυς”.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το Δημοτικό Σχολείο Στενής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ώρα εκκίνησης 
15χλμ 10:00πμ
5χλμ 10:15πμ
1000μ 10:30πμ

ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑ
Μέσω της διοργάνωσης επιτυγχάνεται η προβολή του τόπου μας, η προώθηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συντηρούνται και αναδεικνύονται τα μονοπάτια, ενισχύεται η περιβαλλοντική συνείδηση και προβάλλεται το σπάνιο φυσικό περιβάλλον, προστατευόμενο από το δίκτυο Natura, το οποίο μας φιλοξενεί κι οφείλουμε να προστατεύσουμε από την “πράσινη” ανάπτυξη που απειλεί με καταστροφή τη φύση.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση, στο χώρο της γραμματείας για την παραλαβή των αριθμών.

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα παρέχεται δυνατότητα φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων. Προτείνεται να μην τοποθετούνται πολύτιμα αντικείμενα σε τσάντες/σακίδια, καθώς σε περίπτωση απώλειάς τους η διοργάνωση δε φέρει καμία ευθύνη.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν άνδρες και γυναίκες που την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
Μαθητές Λυκείου μπορούν να συμμετέχουν και στους δύο αγώνες εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους. Μαθητές Γυμνασίου, που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να συμμετέχουν μόνο στο «trail» εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους.
• Βάση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για τη συμμετοχή στους αγώνες οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ένα από τα παρακάτω:
1. Πιστοποιητικό Εμβολιασμού κατά του COVID-19
2. ή Τεστ PCR τελευταίων 72 ωρών
3. ή Rapid τεστ τελευταίων 48 ωρών
4. ή Πιστοποιητικό Νόσησης
Διευκρινίζουμε ότι η χρήση αποτελέσματος αρνητικού Self Test δεν είναι αποδεκτή.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Το μήκος της διαδρομής είναι 15χλμ. με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 850μ. Εκτός από 1500μ στην εκκίνηση και 1500μ στον τερματισμό που είναι σε άσφαλτο, η υπόλοιπη διαδρομή κινείται σε τεχνικά μονοπάτια και χωμάτινο δρόμο βουνού.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα γίνονται στο δημοτικό σχολείο Στενής.
Το μήκος της μικρής διαδρομής είναι 5,5χλμ με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 250μ. Η διαδρομή αποτελείται από χωματόδρομο και μονοπάτια.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα γίνονται στο δημοτικό σχολείο Στενής.
• Οι χάρτες διαδρομών θα παρουσιαστούν στο web site του αγώνα σε λίγες μέρες.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Στη διαδρομή των 15χλμ θα υπάρχουν 4 σταθμοί τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών ως παρακάτω:
1. Στο 4χλμ σταθμός “Αεροπόρων”, Σμηναγός ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ & Υποσμηναγός ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2. Στο 6χλμ σταθμός “Σεβάχ”
3. Στο 9χλμ σταθμός “Σιδερίτης”
4. Στο 13χλμ σταθμός “Ιανός & Πυρόπληκτοι”
Στη διαδρομή των 5.5χλμ θα υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών ως παρακάτω:
1. Στο 1.5χλμ σταθμός “Θανάσης Αναστασιάδης”, ορειβάτης ΕΟΣ Χαλκίδας
2. Στο 4χλμ σταθμός “Ιανός & Πυρόπληκτοι”

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Η χρονομέτρηση θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι.
Τα αποτελέσματα θα παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο, θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, ενώ μήνυμα με τον προσωπικό χρόνο καθενός θα αποσταλεί αμέσως μετά τον τερματισμό. Παρέχεται υπηρεσία live streaming κατά τον τερματισμό. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ
Α) Αγώνες 15ΧΛΜ & 5ΧΛΜ
•Έπαθλα απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών
•Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο
Β) Παιδικός αγώνας
•Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο
Γ) Επιπλέον βραβεύσεις
Θα απονεμηθεί έπαθλο στην πολυπληθέστερη ομάδα

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής έχει ως εξής:
18€ για τον αγώνα 15ΧΛΜ
12€ για τον αγώνα 5ΧΛΜ
Δωρεάν ο παιδικός αγώνας
Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:
Ψηφιακή χρονομέτρηση με chip, αριθμό δρομέα, μετάλλιο, τεχνικό T-shirt, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στο site: http://bit.ly/dirfytrail

Πληρωμή αντιτίμου συμμετοχής: Το αντίτιμο θα πληρώνεται ηλεκτρονικά με κάρτα (χρεωστική-πιστωτική), δε θα γίνονται δεκτές πληρωμές με άλλο τρόπο. Η πληρωμή θα γίνεται εντός πέντε (5) ημερών

ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ:

Σε περίπτωση που λόγω του COVID-19 δεν επιτραπεί η τέλεση του αγώνα στη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα ανακοινωθεί η μεταφορά του αγώνα σε νέα ημερομηνία. Όλες οι πληρωμές θα ισχύουν κανονικά και στη νέα ημερομηνία. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη νέα ημερομηνία μπορεί να ζητήσει επιστροφή των χρημάτων του. Τα χρήματα θα επιστραφούν εκτός από ένα ποσό 2€ το οποίο παρακρατείται από την τράπεζα ως διαχειριστικά έξοδα.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ:

Τρεις ημέρες πριν τον αγώνα θα σταλεί με email στους συμμετέχοντες δρομείς ένα ερωτηματολόγιο υγειονομικών πληροφοριών το οποίο θα συμπληρώσουν online. Εναλλακτικά μπορούν να επιδείξουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά στην γραμματεία κατά την παραλαβή του πακέτου χρονομέτρησης.


Share: