10ος Πτώιος Αγώνας Δρόμου Ακραιφνίου28 Σεπτεμβρίου, 2021

ΠΡΟΚHΡYΞΗ

10ος Πτώιος Αγώνας Δρόμου Ακραιφνίου

ΟΣύνδεσμοςΛαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου Ακραιφνίου, διοργανώνει τηνΚυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, και ώρα 9.30 π.μ. στοΑκραίφνιοΒοιωτίας(107χλμ. Ε.ΟΑθηνών – Λαμίας) τον10οΠτώιοΑγώνα Δρόμου Ακραιφνίου. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑΥ και τη Δήμου Ορχομενού και την τεχνική υποστήριξη του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Ηδιοργάνωσηπεριλαμβάνει τιςπαρακάτωδιαδρομές:

26χλμ. ΠΕΔΙΝΗΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 9.30πμ  Ηλικιακές κατηγορίες 35-44/45-54/55-64/65-74

10χλμ. ΤΡΕΞΙΜΟ ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 9.35πμ Ηλικιακές κατηγορίες 35-44/45-54/55-64/65-74

 10χλμ.  ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 9.35πμ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ  5 ευρώ (ΔΩΡΕΑΝ το αγώνισμα των 500μ)

Το ποσό θα καταβάλλεται στην γραμματεία με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής. Με τα έσοδα θα καλυφθούν οι ανάγκες του αγώνα και το υπόλοιπο θα διατεθεί για την αποπεράτωση του Λαογραφικού Μουσείου Ακραίφνιου

Κάθε αθλητήςσυμμετέχει μεδική του ευθύνηκαθώςκαι τα παιδιά μεευθύνητωνγονέωντους.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Όλοι οι τερματίσαντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ-ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΥΣ διακριθεντες γενικής κατάταξης και ηλικιακών κατηγοριών

Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Οι εγγραφές έως τις 14/10/21 μόνο ηλεκτρονικά ΕΔΩ

Πληροφορίες

ΚΟΛΛΙΑ ΑΘΗΝΑ 6983769081

ΜΠΙΜΗ ΜΑΡΙΑ 6980768023

ΜΑΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 2108072434

laografikoakraifniou@gmail.com

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

26χλμ 1οχλμ κατηφορικό, τα 24,5χλμ ασφαλτινα επίπεδα, 1.5χλμ χαλίκια και τερματισμός ανηφόρα.

10χλμ. 2χλμ άσφαλτος, 5χλμ χώμα, 3χλμ άσφαλτος τερματισμός, υψομετρική διαφορά 350μ

ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΙΣΟΤΟΝΙΚΩΝ ΚΑΘΕ 5χλμ (5οχλμ-10ο -15ο 20ο )

Μετά τον τερματισμό θα προσφερθούν εδέσματα από εθελόντριες του Ακραίφνιου

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΓΓΑ.

Το ΔΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕIA ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ (ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ) ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Από 01/06/2021 επιτρέπονται οι εκτός σταδίου διοργανώσεις με την προϋπόθεση ότι ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 300 άτομα.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τα κάτωθι: Χρήση μάσκας Yποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και συστήνεται η χρήση της σε ανοικτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

 Εξαιρούνται οι αθλητές κατά την διάρκεια της άσκησης. Χρήση γαντιών μιας χρήσης Μόνο κατά την μεταφορά ιματισμού και την παροχή ιατρικής βοήθειας.

Αντί της χρήσης γαντιών συστήνεται η συχνή απολύμανση των χεριών. Οδηγίες προληπτικού ελέγχου (testing) Έλεγχος συμμετεχόντων αθλούμενων:

 Ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω) : PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.·

  Ανήλικοι αθλούμενοι (κάτω των 18 ετών) : self test εντός 24 ωρών (συστήνεται να· διενεργείται την ημέρα του αγώνα).

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

 Εάν θα γίνει ομαδική μετακίνηση των συμμετεχόντων για τους αγώνες, συστήνεται το testing να γίνει πριν την μετακίνηση (πριν την επιβίβαση σε αεροπλάνο, πούλμαν κτλ.), εφόσον όμως τηρούνται τα όρια της ως άνω παραγράφου. Έλεγχος του προσωπικού της διοργάνωσης : Self-test σε όλο το προσωπικό της διοργάνωσης την ημέρα του αγώνα.

2 Οδηγίες αποστασιοποίησης και τήρησης αποστάσεων Στο πρωτόκολλο θα πρέπει να αναγράφεται ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων αθλούμενων καθώς και ο αριθμός του προσωπικού της διοργάνωσης.

 Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων αθλούμενων 300 άτομα, ανά block εκκίνησης έως 50 άτομα. Τμηματικές εκκινήσεις των block με χρονική απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε κάθε block, αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων 2μ προς κάθε κατεύθυνση.

Σε περίπτωση διοργάνωσης με περισσότερους από έναν αγώνες (π.χ. Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. και Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.) ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ισχύει ανά αγώνα, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε αγώνας έχει διαφορετική ώρα εκκίνησης.

 Η χρονική απόσταση μεταξύ της εκκίνησης του τελευταίου μπλοκ του κάθε αγώνα και της πρώτης εκκίνησης του επόμενου αγώνα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 λεπτά. Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, μέτρα αποφυγής συνωστισμού με προβλέψεις συνεχούς ροής των συμμετεχόντων. Σύσταση για αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψιών. Τελετές απονομών Δεν επιτρέπονται τελετές απονομών.

Μπορεί να γίνει όμως μια προσαρμογή και οι αθλούμενοι να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα μετάλλιά τους από ένα τραπέζι, χωρίς επαφή, χωρίς συνωστισμό. Θεατές Απαγορεύεται η παρουσία θεατών σε όλους τους αγώνες. Οδηγίες απολύμανσης κοινών οργάνων/εξοπλισμού Σύμφωνα με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον καθαρισμό/απολύμανση μη υγειονομικών χώρων : https://eody.gov.gr/odigies-gia-ton-perivallontiko-katharismo-mi-ygeionomikonmonadon-poy-echoyn-ektethei-ston-io-sars-cov-2/ Συστήνεται απολύμανση πριν και μετά από την χρήση του εξοπλισμού.

 Διαχείριση κρούσματος σε αθλούμενους, τεχνικό επιτελείο ή προσωπικό συλλόγου/ομοσπονδίας/εγκατάστασης: Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό Ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdf Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων αθλούμενων, προσωπικού, κριτών κτλ. για τους σκοπούς της διοργάνωσης θα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τις μεταφορές. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Τεστ αντιγόνου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ: Στις περιπτώσεις που τα τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για την λήψη Βεβαίωσης αποτελέσματος, ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα www.gov.gr και στο 3 πεδίο «Υγεία και πρόνοια».

Κατόπιν στο πεδίο «Κορωνοϊος COVID-19 και «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19».

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Share: