1 ος Ημιμαραθώνιος Αλμυρού «Almyros City – Zerelia Trail»3 Αυγούστου, 2017

                                                                  Αλμυρός, 12 Ιουλίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο 1οςΗμιμαραθώνιοςΑλμυρού«Almyros City – Zerelia Trail»

είναι γεγονός!

 

Ο Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αλμυρού πρόκειται να διοργανώσουν τον 1ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρού: «Almyros City – Zerelia Trail», την 1η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Κυριακή.

Τόσο το σημείο έναρξης όσο και το σημείο τερματισμού της διαδρομής θα είναι η νέα βιοκλιματική πλατεία της πόλης του Αλμυρού.Οι συμμετέχοντες θα διέρχονται μέσω της περιφερειακής οδού και θα κατευθύνονται προς τις παρυφές του όρους«Όθρυς», τις δίδυμες μετεωρικές «Λίμνες Ζερέλια» και τον προϊστορικό οικισμό «Μαγούλα», όπου εκεί κοντά θα είναι και το σημείο αναστροφής του αγώνα.

Η διαδρομή καλύπτει 21χλμ., εκ των οποίων τα 7χλμ.περίπου είναι άσφαλτος ενώ τα υπόλοιπα είναι χωμάτινος δρόμος καλής βατότητας. Μέγιστο ύψος της διαδρομής είναι τα 225μ. κοντά στο σημείο αναστροφής.

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο, θα πραγματοποιηθεί «Λαϊκός Αγώνας Δρόμου», 4χλμ.για όλους,ο οποίος θα έχει ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία της πόλης του Αλμυρού και οι συμμετέχοντες θα διέρχονταιμέσω της περιφερειακής οδού  και της κεντρικής οδού Ερμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται διαρκώς μέσα από τις παρακάτω ιστοσελίδες:

  1. Δήμος Αλμυρού:http://www.almyros-city.gr/
  2. Ε.Ο.Σ. Αλμυρού:https://www.eosalmyrou.gr/
  3. Η υπό κατασκευή ιστοσελίδα για τις ανάγκες του αγώνα: www.almyroshalfmarathon.gr

Στα ακόλουθα linkυπάρχουν πληροφορίες για τη διαδρομή του αγώνα (ανεπίσημη), την πόλη του Αλμυρού, το όρος«Όθρυς» και τις «Λίμνες Ζερέλια».

https://el.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=18089861

http://www.almyros-city.gr/episkeptes/fisiko_topio/558_othris

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CE%96%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%B1

https://www.elliniko-panorama.gr/articles/113/6/limnes-zerelia.html

http://www.pronews.gr/perivallon/fysi/577341_zerelia-oi-didymes-limnes-kai-i-meteoritiki-toys-proeleysi-vinteo

http://extras.ha.uth.gr/zerelia/gr/

http://www.filarxaiosalmyrou.gr/

http://www.taxydromos.gr/article.php?id=52206&cat=1

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΤΟΠΟΣ & ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

  • Αλμυρός-Δήμος Αλμυρού Μαγνησίας την 01.10.2017 ημέρα Κυριακή.
  • Εκκίνηση & τερματισμός η κεντρική πλατεία του Αλμυρού.
  • Ώρα εκκίνησης του Ημιμαραθώνιου 09:30
  • Ώρα εκκίνησης του Λαϊκού αγώνα δρόμου 09:50

ΑΠΟΔΟΧΗ

Με τη δήλωση συμμετοχής οι συμμετέχοντες/αθλητές αποδέχονται τους παρόντες κανονισμούς τέλεσης του αγώνα, οφείλουν να τους σεβαστούν, να υπακούουν στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής, των υπεύθυνων ασφαλείας καθώς και των κριτών του αγώνα. Κατανοούν ότι θα κινηθούν και εκτός αστικού ιστού με/σε   δύσβατο έδαφος και ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορεί να εκτεθούν σε άσχημες καιρικές συνθήκες που τυχόν θα επικρατούν στη περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Ο Δήμος Αλμυρού & οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στον αγώνα, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, τους επιτρέπει να αγωνιστούν και έχουν προσφάτως εξεταστεί από γιατρό για αυτό το θέμα. Κάθε συμμετέχων/αθλητής είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο με δική του ευθύνη. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τον Ημιμαραθώνιο (21Km) δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία 18 ετών & άνω..

Για το Λαϊκό Αγώνα Δρόμου (4Km) μπορούν να συμμετέχουν άνδρες, γυναίκες & παιδιά ηλικίας 15 ετών & άνω.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΠΛΗΡΩΜΗΣ

*Προσοχή:  υπάρχει όριο εγγραφών για τους αγώνες:

Οι εγγραφές θα γίνονται μέσω των ιστοσελίδων των:

  1. http://www.almyros-city.gr/
  2. https://www.eosalmyrou.gr/
  3. www.almyroshalfmarathon.gr

* Συμπληρώνετε τη φόρμα εγγραφής, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία με τον αστερίσκο.
*Με την συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής ο αιτών συμφωνεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η διοργάνωση για τον αγώνα.
*Η ολοκλήρωση της συμμετοχής γίνεται μετά και τη κατάθεση του αντίτιμου συμμετοχής στην Τράπεζα εντός 5 ημερών αλλιώς η εγγραφή θεωρείται ως μη έγκυρη & διαγράφεται.

Αρ. Λογ/μού Τραπέζας Alpha Bank: 312.00.2002.009077 (με αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα)  Δικαιούχος: Ελλ.Ορειβ.Συλλ.Αλμυρού.

(*) λόγω εξόδων μεταφοράς/κατάθεσης από άλλες Τράπεζες & επειδή τα χρήματα θα λαμβάνει ο Δήμος Αλμυρού για τη κάλυψη εξόδων της διοργάνωσης, συνίσταται η κατάθεση απ΄ ευθείας στην Alpha Bank. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ HΜΕΡΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Προσοχή: Μετά από την ημερομηνία αυτή ή τη συμπλήρωση του αριθμού συμμετοχών δεν είναι δυνατή η εγγραφή στον αγώνα.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής είναι:

*Ημιμαραθώνιος: 8 ευρώ & περιλαμβάνει: τεχνικό μπλουζάκι, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ανάγλυφο μετάλλιο, 5 σταθμούς τροφοδοσίας, πρώτες βοήθειες.

*Λαϊκός Αγώνας Δρόμου: 4 ευρώ & περιλαμβάνει: μπλουζάκι t-shirt, αναμνηστικό μετάλλιο, 1 σταθμό τροφοδοσίας νερού, πρώτες βοήθειες.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΗ

Αν κάποιος ματαιώσει τη συμμετοχή του πρέπει να το κάνει το αργότερο 15 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα ώστε να του επιστραφεί το αντίτιμο συμμετοχής.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ Ή ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα για οποιονδήποτε λόγο, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής και λόγω της διεξαγωγής για πρώτη φόρα του αγώνα με στόχο και σκοπό την όσο το δυνατόν άρτια διοργάνωσή του, υπάρχει όριο ως προς τον μέγιστο αριθμό αθλητών που μπορεί να φιλοξενήσει η διοργάνωση.

*Για τον Ημιμαραθώνιο (21Km): μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι οι 200.

*Για το Λαϊκό Αγώνα Δρόμου (4Km): μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι οι 300.

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση για τον Ημιμαραθώνιο θα είναι ηλεκτρονική (chip)

ενώ για το Λαϊκό Αγώνα Δρόμου δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip), *προβλέπεται χρονομέτρηση χειρός.

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ / ΠΑΡΑΛΑΒΗ

Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο.

Παράδοση αριθμών: Οι αριθμοί θα παραδίδονται στους συμμετέχοντες/αθλητές το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου από τις  18:00 ως 20:00 & την Κυριακή 01 Οκτωβρίου από τις  07:30 ως 09:00 στο χώρο της Δημοτικής βιβλιοθήκης (κάτω από το Δημαρχείο Αλμυρού & μπροστά στη πλατεία).

Τεχνική ενημέρωση: Η τεχνική ενημέρωση θα γίνει στο χώρο εκκίνησης 15 λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

ΕΠΑΘΛΑ / ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Θα δοθούν μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες/αθλητές.

Θα δοθούν κύπελλα:

*στους τρείς πρώτους άνδρες & γυναίκες του Ημιμαραθωνίου,

*στους τρείς πρώτους άνδρες & γυναίκες του Λαϊκού Αγώνα δρόμου.

(δεν θα υπάρχει βράβευση με κύπελλα σε ηλικιακές κατηγορίες).

ΒΟΗΘΕΙΑ

Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται μόνο η χρήση ρολογιού/GPS & κινητού τηλεφώνου.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η διαδρομή του κάθε αγώνα θα είναι σηματοδοτημένη και θα υπάρχουν κριτές/εθελοντές σε όλο το μήκος της. Θα αναρτηθεί και link της διαδρομής μέσω των ιστοσελίδων των διοργανωτών.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Θα υπάρχουν 5 σταθμοί τροφοδοσίας για τον Ημιμαραθώνιο και ένας σταθμός τροφοδοσίας για το Λαϊκό Αγώνα δρόμου.

Επιτρέπεται για τους συμμετέχοντες/αθλητές του Ημιμαραθωνίου να φέρουν τη δική τους τροφή (ισοτονικά – ενεργειακά  τζελ κ.α.).

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ

Θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου (τα σημεία τροφοδοσίας) όπου οι αθλητές του ημιμαραθωνίου είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν τον αριθμό τους και να καταγράφονται από τους κριτές. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου θεωρείται άκυρος.

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ 

Στη κεντρική πλατεία, δίπλα στο χώρο εκκίνησης/τερματισμό θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσεται, συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η οργάνωση δεν υποχρεώνει τους αθλητές να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό, εκτός αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες.

ΠΟΙΝΕΣ

Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:

– Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής.
– Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας.
– Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου.

– Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά.
– Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών.  Αγένεια – Ανάρμοστη συμπεριφορά προς την    οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ.
– Μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου.
– Χρήση απαγορευμένων ή ναρκωτικών ουσιών.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, είναι τελική και δεν δέχεται καμία συζήτηση.

Την επιτροπή του αγώνα, υπεύθυνη για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει, αποτελούν οι: Υπεύθυνος Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνα, Υπεύθυνος χάραξης αγώνα & κριτών, Υπεύθυνος ασφάλειας αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει γιατρός και ασθενοφόρο καθώς και εθελοντές να επέμβουν όποτε και αν χρειαστεί. Θα υπάρχουν οχήματα 4Χ4 σε κάθε σημείο τροφοδοσίας για άμεση & έγκαιρη επέμβαση εφόσον απαιτηθεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αθλητής επιτρέπει στο διοργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του, στη διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για τη προβολή του αγώνα αλλά και για διαφημιστικούς σκοπούς.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής


Share: