Τα cookies επιτρέπουν μία σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την περιήγηση στο http://eoslmay.org/. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Αναζήτηση

Ημερολόγιο Αγώνων και Εκδηλώσεων

Εγγραφή Newsletter

Σύνδεση Facebook

fb-1-un

Σύλλογοι Μέλη Ομοσπονδίας

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2021

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ  2021

Το 38ο Σπάρταθλον πέρασε στην  γραπτή πλέον ιστορία των Υπεραποστάσεων και θα μείνει  στη μνήμη μας σαν το ξεχωριστό γεγονός που αξίζει να θυμόμαστε.

Μετά από την αναβολή του  αγώνα του 2020 λόγω covid -19, πραγματοποιήθηκε φέτος  το Σπάρταθλον 2021,  ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας  για μια χρονιά ακόμη βρέθηκε στη γραμμή υποστήριξης της Διοργάνωσης. 

Πιστεύουμε στην αρχή του Ευ Αγωνίζεσθε, θεωρούμε  ότι ο μοναδικός Αγώνας του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ  μεταφέρει στον  καθένα  όχι  μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς μηνύματα που αγγίζουν την ανθρώπινη υπόσταση σε τέτοιο βαθμό που η συγκίνηση και η υπόκλισή μας  στο μεγαλείο της Υπερπροσπάθειας και του τερματισμού είναι ένα Ευχαριστώ για αυτά που μας προσφέρει δωρεάν ο κάθε Σπαρταθλητής και η κάθε Σπαρταθλήτρια.

Η βραδιά που ζήσαμε στον  45ο  σταθμό υποστήριξης στα μισά της διαδρομής του αγώνα στο Καπαρέλι ξεπέρασε κάθε προηγούμενη συμμετοχή μας. είμαστε έτοιμοι και περιμέναμε, η ουσιαστική βοήθεια του Προέδρου της Κοινότητας Βασίλη  Γιαννακόπουλου και της οικογένειάς του, η παρουσία των κατοίκων του χωριού που μας έκαναν παρέα στην αναμονή καθώς και οι έφηβοι με τα μηχανάκια που ανεβοκατέβαινα τη διαδρομή περιμένοντας τον πρώτο  Σπαρταθλητή  ήταν   μια εικόνα ξεχωριστή.

Είχαμε ενημερωθεί για τον πρώτο που θα φθάσει, ξέραμε ότι ήταν Έλληνας, ο Φώτης Ζησιμόπουλος.  Και έφτασε στο σταθμό μας, μπροστά μας στάθηκε ένας περαστικός που  πήγαινε στο δρόμο του αποφασισμένος να τον τερματίσει, άπλωσε το χέρι και πήρε κάτι από το τραπέζι μας χαιρέτησε και τράβηξε την ανηφοριά για την κορυφή, μια Ολύμπια κορμοστασιά χανότανε μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, ώρα καταχώρησης άφιξης  8.03μμ. οι ευχές μας Ξημέρωμα στην Σπάρτη τον ακολουθούσαν.  Με μισή ώρα διαφορά έφτασε ο δεύτερος  η αρχή είχε γίνει, φίλοι συνοδοί , υποστηρικτικές ομάδες άρχισαν να πλησιάζουν, δεν μπορούσαμε όμως να αγκαλιάσουμε τους Φίλους που έφτασαν μέχρι το σταθμό 45 για να μας δούνε, ο Παναγιώτης Μαλτέζος, ο Βασίλης Τσαντικίδης, ο Παναγιώτης Ερμήλιος ο Τάκης Δήμας με τον γιο του Αλέξανδρο που  μας έφεραν  φαγητό, όλοι ήθελαν  να γευτούν την ονομαστή Σούπα που σερβίρουμε στο Καπαρέλι, συνταγή ΣΔΥ Αθήνας, έφτασε και  η πρώτη γυναίκα σε καλή φυσική κατάσταση άξια θαυμασμού μετά από τόσα χιλιόμετρα, σχεδόν ελάχιστοι φαινόντουσαν καταπονημένοι, άρχισαν να έρχονται οι Έλληνες το Μέλος του Συλλόγου μας Γιώργος Παπαδόπουλος στην  πρώτη συμμετοχή του, εδώ να σημειώσω ότι οι φωνές μας ήτανε ξεχωριστές γιατί ακουγότανε η μαγική λέξη Ελλάς,  Ελλάς Go to Sparta,  στη Σπάρτη

Κάποια στιγμή ήρθε η Βίκυ Καρπούζα με την Άντζυ Τερζή ομάδα υποστήριξης  της Μαρίας Σταμούλη  περιμέναμε και  είδαμε την Μαρία, την  ξεχωριστή γυναίκα, το ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση. Μας ευχαρίστησε με ένα χαμόγελο και πήρε την ανηφοριά, η ευχή μας να τερματίσει στην Σπάρτη και τερμάτισε.

 Όλοι μας ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ στο μεγαλείο του άθλου της την  ευχαριστούμε για αυτό που απλόχερα μας  χάρισε.

 Έφτασε η ώρα που έπρεπε να κάνουμε τον απολογισμό την απόδοση στον Επόπτη διαδρομής και τους συνοδούς το γραπτό και μη υλικό του αγώνα και να κλείσουμε τον 45ο  σταθμό  υποστήριξης.

Το πρωινό 05.00πμ/25/9 άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του, η κούραση δεν είχε φανερωθεί ακόμη γιατί είμαστε γεμάτοι από τη χαρά της συμμετοχής σε αυτό το ξεχωριστό γεγονός, στο γεγονός που σε κάνει να αναγνωρίζεις τα δικά σου πραγματικά όρια.

Αναφέρομαι τελευταία στην Ομάδα υποστήριξης του ΣΔΥ Αθήνας, την ομάδα που όλη νύχτα τριγύριζε σαν μελίσσι ανά πάσα στιγμή για να καλύψει τις ανάγκες που είχαμε για την ολοκλήρωση του έργου μας.

Ξεχωριστά ένα μεγάλο Ευχαριστώ στην υποδειγματική και έμπειρη Εθελόντρια Αναστασία Κορομπίλη, η συνεργασία μαζί της ήτανε πολύ σημαντική για την Ομάδα μας.

Στον Κώστα Τσιόκα Μέλος Εξελεκτικής Επιτροπής  του ΣΔΥ Αθήνας και στη σύζυγό του Ντίνα Τσιόκα.

Στην ΑναστασίαΤσώνου που ήρθε για πρώτη φορά και κατόρθωσε να ανταποκριθεί  προσφέροντας τις μαγειρικές της ικανότητες στην ετοιμασία της  Σούπας.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όλους τους Σπαρταθλητές και Σπαρταθλήτριες για τον Άθλο τους γιατί μας δίνουν Ελπίδα ότι η προσπάθεια πάντα δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θα σας δούμε το 2022 στο 39ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ στον  45ο σταθμό Υποστήριξης

Για τον ΣΔΥ Αθήνας

Ελένη Μπερτσάτου

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΕΟΣΛΜΑ-Υ

Ειδήσεις Συλλόγων

Αθλητισμός για Όλους

1-3-5-1-eoslmay-a

Μέλος της Παγκόσμιας & Ευρωπαϊκής Ομοσπον. F.I.S.p.T. & U.E.S.p.T.

FISpT logo

uespt-union-europeen-sports-pour-tous

Συνεργαζόμενοι Φορείς

EOSLMA-Y 250X100-eng 001