Τα cookies επιτρέπουν μία σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την περιήγηση στο http://eoslmay.org/. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Αναζήτηση

Ημερολόγιο Αγώνων και Εκδηλώσεων

Εγγραφή Newsletter

Σύνδεση Facebook

fb-1-un

Σύλλογοι Μέλη Ομοσπονδίας

Επέτειος Σημαία 2023 - ΣΔΥ Αθήνας

H Επέτειος της  25ης  Μαρτίου 2023

Μια θρησκευτική Επέτειος αφού η εκκλησία μας τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Και Εθνική Επέτειος, αφού η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821. Ο διπλός εορτασμός της Επετείου την κάνει μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες του χρόνου.

Η γαλανόλευκη Σημαία έχει την τιμητική της.

Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση στην οποία πήραν μέρος επαναστατημένοι Έλληνες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.

Αμέτρητες είναι οι σελίδες της ιστορικής καταγραφής για τα γεγονότα και τις αιτίες που οδήγησαν στην επιλογή της ημερομηνίας της Επετείου. Διαβάσαμε και ακούσαμε ατέλειωτες συζητήσεις πως έγιναν, ή  γιατί έγιναν ΕΤΣΙ τα πράγματα ΤΟΤΕ.  Και προπαντός σταθεροί στη θέση μας παραμείναμε κριτές στα δρώμενα  του χθες.

Όμως για το χθες δεν πρέπει να μιλάμε μόνο, από το χθες μπορούμε να αντλήσουμε στοιχεία τα οποία θα είναι χρήσιμα στη δική μας σημερινή πορεία. Η διάδοση των γεγονότων σε αναλυτικές περιγραφές, τι έκαναν οι πρόγονοί μας και  τι έγινε πριν 202 χρόνια δεν έχει σημασία. Και δεν έχει σημασία γιατί τα ίδια κάνουμε και ΕΜΕΙΣ σήμερα.

25η  Μαρτίου μια ξεχωριστή Επέτειος, ας αφήσουμε στην άκρη την κριτική μας ματιά και ας σταθούμε σιωπηλοί μπροστά στην εικόνα της φαντασίας μας. Κάποιοι άνθρωποι με ελάχιστα αμυντικά μέσα αντιμετώπισαν τις ορδές των βαρβάρων ενώ δίπλα τους ψυχορραγούσε ο φίλος, ο χωριανός ή ο αδελφός, ας  φανταστούμε για λίγο τη στιγμή εκείνη που η σκέψη αυτών των ανθρώπων ήταν δοσμένη σε μια αύλη μορφή «Ελευθερία ή θάνατος»

Ας υποκλιθούμε στην θυσία τους, ούτως ή άλλως  δεν μας το ζήτησαν, ΑΥΤΟΙ έκαμαν το Χρέος τους, η Γαλανόλευκη Σημαία κυματίζει με τον δικό της ήχο πάνω στο Λυκαβηττό.

Εμείς σήμερα  έχουμε την Ελευθερία μας κατά πως την ορίζει ο καθένας και οφείλουμε το δικό μας Χρέος στα παιδιά μας και στην Ιστορία του τόπου μας.

Για τον ΣΔΥ Αθήνας

Ελένη Μπερτσάτου


03


 

Αθλητισμός για Όλους

1-3-5-1-eoslmay-a

Μέλος της Παγκόσμιας & Ευρωπαϊκής Ομοσπον. F.I.S.p.T. & U.E.S.p.T.

FISpT logo

uespt-union-europeen-sports-pour-tous

Συνεργαζόμενοι Φορείς

EOSLMA-Y 250X100-eng 001